KİMSESİZ OLMAK-KİMSESİZ KALMAK

İsmail Hakkı CENGİZ - 03.12.2023

Ve kimsesizlerin kimsesi olmak… Olabilmek!

Dünya bu kadar kalabalıkken, nasıl oluyor da insan, çocuk kimsesiz olabiliyor?

Kimsesiz kalabiliyor?

Gazeteci yazar Yusuf Alaoğlu, KİMSESİZLERİN SESİ dergisinin 3’ncü sayısında, kimsesiz olmanın, “yanlış ilişki ve evlilik, aile bütünlüğünün bozulması, eğitim ve sevgi eksikliği, maddî yetersizlikler” gibi nedenlere dayandığını yazmaktadır.

Tabii en çok savunmasız, masum çocuklar kimsesiz kalmaktadır. Fakat kimsesiz kalan yetişkinler de azımsanmayacak kadar çoktur.

Binlerce yakınımız, arkadaşımız, akrabamız olduğu halde, üstelik elimiz-ayağımız tutarken, her şey, herkes yerli yerindeyken kendimizi yapayalnız hissedebilir, kimsesiz bulabiliriz. En temel ihtiyaçlarımız için hiç tanımadığımız insanların yardımına muhtaç kalabiliriz. Bu, kendi tedbirsizliğimizden da kaynaklanabilir, çevremizdekilerin ilgisizliğinden, duyarsızlığından da kaynaklanabilir. Her hâlükârda, “kimsesizliğin” sebebi insan kaynaklıdır.

SORUNLARIMIZDAN SORUMLUYUZ

İnsanoğlunun en büyük yanılgısı, hiç ihtiyarlamayacağı, hayatının hiç değişmeyeceği, hep düzenli, sağlıklı, itibarlı yürüyeceği algısıdır.

Bu algı insanı bencil, düşüncesiz, duyarsız yapıyor. Kendini güçlü, varlıklı gören insan başkalarını düşünmek, muhtaçları görmek istemiyor. Hatta kendisinin bile bir gün düşkünleşebileceğini kabullenmiyor. Tedbir almıyor… Ve gün geliyor, yapayalnız, “kimsesiz” kaldığını görüveriyor.

Hayat asla dümdüz gitmez. Her insan düşebilir, diğerlerinin yardımına muhtaç ve mahkûm olabilir!

Hüner, daha güçlüyken, etrafımız “dostlarla” doluyken bunu görebilmekte!

Kimsesizlerin kimsesi olabilecek kurumları oluşturabilmekte…

İzmir’de, “Kimsesizlerin Sesi” olmak için büyük adımlar atan, gece gündüz çalışan “Engelli Dostu” gazeteci yazar Yusuf Alaoğlu’nu kutlarım. Desteğim daima yanındadır.

x   x   x

TAVSİYE

BUNALTICI KİRA BUNALIMI (genelhaberler.com)

HAYIRLI CUMALAR, KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN MÜSLÜMANLAR - YouTube

 

[email protected]

Tarih: 03.12.2023 Okunma: 292

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?