Anamur 6. Tarım ve Gıda Fuarından notlar…

Hüseyin ŞİNASİ - 28.10.2019

 

 

                

             

Anamur’da 23-26 Ekim 2019 tarihleri arasında Anamur Tarım ve Gıda Fuarı düzenlendi. İlki 13-16 Kasım 2014 tarihinde gerçekleşen Anamur Tarım ve Gıda Fuarı bu yıl 6. defa ziyaretçileriyle buluştu. Bu yıl fuarın onur konuğu KKTC Başbakanı Ersin Tatar idi. Anamur ve çevre ilçelerden yoğun bir katılımın olduğu Anamur Tarım ve Gıda Fuarı adından da anlaşılacağı gibi tarım ve gıda teknolojilerinin görücüye çıktığı bir etkinlik. Fuarın organizasyonunu gerçekleştiren şirket yetkililerine göre, halkın ilgisi pek çok şehirdeki fuarlardan daha yoğun. Bu nedenle fuara katılan firma ve şirket sayısı her geçen gün biraz daha genişlemekte ve artmaktadır.

 

23-26 Ekim 2019 tarihlerinde Anamur - Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Fuar Merkezinde saat 10.00-19.00 arasında “Muzun Başkenti Anamur” sloganı ile ziyaretçi kabul eden etkinliği birkaç defa gezip, görme ve inceleme imkânı buluk. Fuarın ana teması muz olmuş. Fuar alanında muz fidesi, gübresi, ilacı, sera malzemeleri, tarım aletleri ve yöresel ürün satan firmalar yer almış. Firmalar konuklarına faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunup, broşür dağıtıp,  çeşitli ikramlarda bulunuyorlar.

 

Muz, avakodo ve meyve yetiştiriciliği konusunda konferanslar düzenlenmiş. Zeytin fidanı dağıtımı yapılıyor. Geçen yıllarda olduğu gibi yine muz dalı yarışması var.  Yoğurtlu keşkek ikramı yapılıyor. Bu vesile ile böyle güzel ve büyük bir organizasyonda emeği geçenlere, katkıda bulunanlara, katılımcı firmalara, ziyaret eden herkese teşekkür etmek isteriz.

 

Fuarın ziyaretçi kabul ettiği günlerde ve sonrasında; gerek fuar alanında,  çarşıda, sokakta, dost meclislerinde birçok kişiye, fuarı nasıl bulduklarını sorduk. Anamur’da böyle bir etkinliğin düzenleniyor olmasından genelde herkes memnun. Ama bazı kişiler aradığını bulamamış. Yetersiz bulanlar, hatta başarısız olduğunu söyleyenler var. İşin içine sen ben çekişmesi girmiş. Kimileri olaya siyasi yaklaşmaya başlamış. 

 

Asıl önemli olan, Anamur’da böyle büyük bir etkinlik düzenlemek için yola çıkanların, yapılan olumlu veya olumsuz eleştirilerden dersler çıkarıp, ileride daha iyi, daha güzel şeyler yapmak için çaba harcamalarıdır.

 

Bizim de fuarın ilk defa düzenlenmesinden bugüne kadar olup bitenler hakkında tespitlerimiz var. Ama bunların dikkate alınmayacağı ve kendi bildiklerini okumaya ve yapmaya devam edecekleri için gerek duymuyoruz. Ancak Anamur’da kurumlar arasında, işbirliği, karşılıklı anlayış ve yardımlaşma düşüncesi ile neler başarılabileceği bir kere daha görülmüş oldu. Demek ki birileri ile kavga edilerek bir yere varılamıyormuş. O bizden değil, o falancaya çalıştı, o şöyle yaptı, bu şunu dedi gibi ucuz ayak oyunlarını bir tarafa bırakmak gerekiyormuş. Anamur’un çözülmesi gereken pek çok sorunu, karşılıklı anlayış ve işbirliği ile kolaylıkla çözülebilir. Bizce ilk halledilmesi gereken konu, yılan hikâyesine dönen Anamur içmesuyu sorunu ve kapalı devre sulama sistemidir.

 

Bitiriyorum.

Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Birlikten kuvvet doğar. 

 

 

   

Tarih: 28.10.2019 Okunma: 465

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?