Kocamaz olayı ihmal mi, ihanet mi?

Hüseyin ŞİNASİ - 23.02.2019

 

 

               

 

31 Martta yapılacak yerel seçimler için takvim işlemeye devam ediyor.

Belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyeliği için seçim kurullarına adaylık başvuruları 19 Şubat 2019 Saat 17.00 itibarı ile bitti.

22 Şubat 2019 Cuma – Saat 8.00’den itibaren geçici adaylık listeleri seçim kurulları tarafından ilan edilecek ve adaylıklara itiraz süresi başlayacak. Ayrıca il ve ilçe seçim kurulları adaylık başvurusu yapanların gerekli şartları taşıyıp taşımadığını incelemeye alacak.

23 Şubat 2019 Cumartesi – Seçim kurulları tarafından ilan edilen geçici aday listelerine karşı, ilgili ilçe seçim kuruluna, büyükşehir belediye başkan adaylığı için ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazların son günüdür.

25 Şubat 2019 Pazartesi - Geçici olarak ilan edilen aday listelerine karşı ilgili seçim kurullarına yapılan itirazlar karara bağlanacak.

Haklarında kanunda yazılı adaylık koşullarında noksanlık veya aykırılık bulunduğu seçim kurullarınca bildirilen adayların veya mensubu oldukları siyasi partilerin itirazlarının son günüdür.

27 Şubat 2019 Çarşamba - İlgililerin ilçe seçim kurulu kararlarına karşı il seçim kuruluna, il seçim kurulunun büyükşehir belediye başkanlığı adaylarına ilişkin kararlarına karşı YSK'ye itirazlarının son günüdür.

Adaylar hakkında adaylık koşullarında noksanlık veya aykırılıklar nedeniyle yapılacak itirazların il seçim kurulunca, büyükşehir belediye başkanlığı adaylarına ilişkin olarak da YSK tarafından karara bağlanmasının son günüdür. YSK tarafından verilen kararlar kesindir.

Seçim takvimine ilişkin bu bilgiler, bütün partilerin elinde mevcut. Ellerindeki genelgeye göre işlem yapacaklar. Bunun başka bir yolu da yoktur.

Buna rağmen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İyi Parti adayı Burhannetin Kocamaz’ın başvuru evraklarının zamanında il seçim kuruluna teslim edilmemesi tam bir krize dönüşmüş durumdadır. Bu konu ile ilgili olarak herkes birbirini suçluyor. Meydana gelen bu olay ihmal mi, ihanet mi, bilemiyorum. Herkes işine geldiği gibi yorumluyor. Ancak bildiğimiz bir şey var o da, “Eşeğini sağlam kazığa bağlayacak, güveneceksin Allaha.”

Neyse Mehmet Akif Ersoy’dan bir dörtlük ile bitirelim.

 

“Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey! 
Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi? 
Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar; 
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?”

 

Hoşça kalın.

Tarih: 23.02.2019 Okunma: 760

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?