YEMEN'DE KATLEDİLEN KADIN VE ÇOCUKLARA MÜSLÜMAN İLGİSİ SIFIR!

Neslihan KORUTÜRK - 29.08.2018

Bu dünyada herkese yer var.

Yanık Türküsü dilimizden düşmeyen Yemen’den söz ediyorum. Suudî Arabistan’ın üç yıldır vurduğu, ço!uk-çocuk, kadın-ihtiyar demeden binlerce sivili öldürdüğü Yemen!


Yemen bizim gündemimize giremiyor! Kitle halinde çocuklar öldürüldüğünde birkaç gazetede haber olursa oluyor… O kadar! Sonra unutuluyor!

Çok tuhaf bir durum: 9 Ağustos’taki, 44’ü çocuk, 54 sivilin katili olan bombanın menşei ortaya çıkınca, birkaç gazete, haklı olarak, Amerika’yı hedefe oturttu. Fakat bombaları Yemen’e, çocukların üstüne fırlatan Suudî Arabistan’a, medyamızdan, neredeyse “tık” yok!

Elbette ABD’nin suç ve sorumluluğuna dikkat çekilmesinden memnunum. Lâkin o da gayet sınırlı ve cılız. Kamuoyu habersiz ve duyarsız… Yemen’deki katliamlara aydınlarımız, sanatçılarımız, siyasetçilerimiz kıyameti koparmalıydı. Amerikalı profesörden, Kanadalı sanatçıdan ses var; Müslüman ülkelerden, Türk sanatçıdan ses yok.

ABD’nin Brooklyn Üniversitesi Profesörü Mustafa Bayumi, “Amerikan bombaları Yemen’de çocukları öldürüyor, Kimsenin umurunda mı?” başlıklı bir makale yazıyor. Makale, İngiliz The Guardian’da yayımlanıyor.

Bayumi, yeni bir katliam haberi daha veriyor: “Okul otobüsü katliamından sadece iki hafta sonra, Suudi hava saldırıları, Hudaydah eyaletinde savaştan kaçan 26 çocuk ve dört kadını daha öldürdü.”

Makale şu çarpıcı isyanla dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışıyor: “Dürüst olalım; Yemen'deki savaş bugün toplumsal ilgimizi neredeyse hiç çekmiyor. Çünkü Yemenliler Müslüman, kahverengi ve fakirdir.” (The Guardian, 25 Ağustos 2018)

Kanadalı Dünyaca ünlü aktör Jim Carrey, "Yemen'deki bir otobüste 40 masum çocuk öldürüldü. Bizim müttefikimiz, bizim füzemiz, bizim suçumuz" ifadesini kullanarak tepki gösterdi. Binlerce kişi, bunu Twitter hesabında tekrar paylaştı. (Milliyet, 18.08.2018)

Yemen’deki sivil ölümleri dolayısıyla, İngiliz medyası, İngiltere Hükümeti ve Başbakan Theresa May’in rol ve sorumluluğunu sorguluyor. May ağır bir dille eleştiriliyor.

Silahlar, uçaklar, bombalar İngiltere ve ABD'den… Gel gelelim, o silahları kullanıp Yemen’i cehenneme çeviren, çocukları, sivilleri katleden kim? Suudi Arabistan!

Suudilerin ayrıcalığı ne? Dokunulmazlıkları mı var?

Türk ve Müslüman aydın, siyasetçi, sanatçı, neden bu katliamlar sebebiyle Suudilere tek kelime etmiyor?

Ahhh… Yemen Türküsü…Her zamankinden daha yakıcısın, daha yanıksın:

Ah o Yemen’dir/ Gülü Çemendir… Giden gelmiyor/Acep nedendir?



Tarih: 29.08.2018 Okunma: 959

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?