Bir Çarpıtma ve Bir Demokrasi Dersi

Neslihan KORUTÜRK - 03.02.2018

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


İnternette, sosyal medyada dolaşan 3 dakikalık bir video var… İngilizce yayın yapan TRT World’ün bir haber-analizi…

TRT, o kısacık videoya çok şeyi sığdırmış… Tebrik ediyorum.

Video şöyle başlıyor: “Ülkenizin 30 yılı aşkın bir süredir terör saldırısına maruz kaldığını düşünün. Batılı ve Avrupalı ​​müttefikler, teröristleri kınadılar ve size destek verdiler. Sonra, daha büyük ve daha yaygın bir tehlike ortaya çıktı. Sana ve güçlü müttefiklerine saldırılan biri: DAEŞ!

En iyi müttefiklerinizden biri ne yaptı?

Yeni kötü adamlarla savaşmak için uzun süredir düşmanınız olan örgütü, YPG adı altında eğitip donatarak, hemen yanınıza yerleşmesine izin verdi”.

“Türkiye’nin neden kızgın olduğunu anlıyor musunuz?”

Video devam ediyor: “YPG, Türkiye-Suriye sınırının %65'ini kontrol ediyor.
ABD, Türkiye'nin DAEŞ'e saldırmaya odaklanması gerektiğini söylüyor; ancak Türkiye, YPG'yi daha uzun vadeli bir tehdit olarak görüyor.

ABD, IŞİD olarak bilinen DAEŞ’le savaşması için YPG’yi silahlandırdı. Sonra YPG’nin adını SDG (Suriye Demokratik Güçleri) olarak değiştirdi. SDG, DAEŞ'in kontrol ettiği alanlara taşındı, Afrin, Menbiç ve diğer şehirler alındı ve örgüt buralarda kaldı.”

SDG, PARLAK BİR ÇARPITMA!


Videoda, “SDG kimdi?” diye soruluyor ve ABD Özel Kuvvetler Komutanı General Raymond Thomas’ın kendi sesinden şunları duyuyorsunuz:

“Türkler, YPG’yi terör örgütü PKK ile eşit olarak nitelediler ve bunu bir müttefike nasıl yaparsın diye sordular. Dolayısıyla, markanızı değiştirmeniz gerektiği ortaya çıktı. Örgüte YPG dışında neyi seçmek istediklerini sorduk. Yaklaşık bir gün sonra, onlar SDG demişlerdi. Demokrasiyi bir yere koymanın parlak bir çarpıtma olduğunu düşündüm.”

DEMOKRATİK BİR SORGULAMA

Yukarıdaki, hayatî bilgi ve tahlilin Türkçeye çevrilmiş halini ve medyada yayımlandığını görmedim. Yayınlansa iyi olur.

TRT World’un videosu, ABD’nin bundan önceki Savunma Bakanı Rumsfeld’in Senato’daki sorgulanması görüntüleriyle sürüyor. Orada hem çok önemli bilgiler, hem de müthiş bir “demokrasi” dersi var. Senato, vaziyete tam olarak hâkim ve sorumluluk mevkiinde bulunan Bakan’ı tam anlamıyla muhakeme ediyor. Bakan da hiç gocunmadan, tam bir saygıyla, biraz da suçluluk duygusuyla cevap veriyor. Onu da aktaralım:

Senatör soruyor: “Raporlar, YPG’nin PKK ile güçlü bağları olduğunu gösteriyor. PKK’nın Türkiye tarafından bir terör örgütü olarak kabul edildiğini bilmiyor musunuz?”

Bakan’ın cevabı çok ilginç ve ibret verici: “PKK’yı yalnız Türkiye değil, ABD de bir terör örgütü olarak kabul ediyor, senatör”!

Video, bunu paylaşın diye sona eriyor.

Tarih: 03.02.2018 Okunma: 818

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?