Trump’a göre, şaka ediyor yerküre!

Neslihan KORUTÜRK - 22.11.2016

Bu dünyada herkese yer var.


Gayet gerçekçi bir işadamına benzeyen yeni ABD Başkanı Trump, iş “iklim değişikliği” meselesine gelince, tam bir “inkârcı”…

İnkârcı… Yani herkesin varlığını bildiği, gördüğü, kabul ettiği “kaya” gibi gerçeği yok sayıyor!

“Trump’a göre iklim değişikliği sadece ‘hava durumu’. Trump, iklim değişikliği biliminin bir ‘şaka’ olduğunu düşünüyor.”  (BBC Türkçe, 08 Aralık 2015)

Dünyanın neresinde olursa olsun, 70 yaşındaki bir insan için, iklimin değiştiğini görmek, yerkürenin ısındığını anlamak için bilime, bilimsel ölçümlere ihtiyaç var mı? Dünya, 60-70 sene önceki dünya mı? Kışların kısaldığını, sertliğinin kırıldığını, yağmur rejiminin değiştiğini, fırtınaların, sellerin çoğaldığını, doğal felaketlerin daha şiddetli ve yıkıcı, yazların hem daha yakıcı, hem da daha uzun olduğunu görmüyor, yaşamıyor mu?

Daha 3 gün önceki (11.11.2016) Euronews’in, “İngiltere’de iklim değişikliği” başlıklı haberine göre,  “Bundan yarım yüzyıl önce, güneydoğu İngiltere’de ortalama sıcaklık 12,5 derece idi. Şimdilerde ise 14 derece.”

Bu sıcaklık artışı dünyanın her yerinde aynı; ortalama 1,5 derecelik bir artış… Demek ki yüzde 10’dan fazla bir yükseliş söz konusu... Bunu insan vücudundaki ısıyla anlatmaya çalışalım: Ortalama vücut sıcaklığımız kaç derece? 36,5… Vücut ısımız yüzde 10 yükselirse kaç olur? 40-41 derece…

Bu, “ateşin aşırı yükselmesi” demektir ve derhal düşürülmezse ölüme kadar götürür, değil mi?

Yerkürenin durumu da bundan farklı değil… Yerküre ölüyor!

Hadise bu kadar açık!

Küresel ısınma bu kadar aşikâr ve ortadayken Trump’ın bunu bir “şaka” olarak nitelendirmesi, kelimenin tam anlamıyla “zırva”lama!

Neredeyse her konuda son derece gerçekçi düşünebilen biri, iş, insanın ve yerkürenin geleceği demek olan iklim değişikliği konusuna gelince nasıl böylesine inkârcı olabiliyor?

İklim değişikliği meselesinin hiç “şaka”ya gelir tarafı yok. Bu dünya, 70 yaşındaki Trump’ı savar belki… Ama seçim gecesi yanından ayrılmayan 14-15 yaşlarındaki oğlunu savmasına imkân yok. Eğer, küresel ısınma hemen durdurulmazsa, bu dünya cayır cayır yanacak, oğlu ve onun kuşağı için cehenneme dönecek. Bunun gerçekliğini en iyi, Amerika’nın uzay araştırmaları merkezi NASA biliyor. Trump, dünyayı nelerin beklediğini NASA’ya bir zahmet soruversin!

x   x   x

İyimser olmak istiyoruz… Yeni Başkan’ın, küresel ısınmanın dehşet verici bir hakikat olduğunu kavramasını umuyoruz.

Tarih: 22.11.2016 Okunma: 793

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?