Bahçeli’nin etkisi, Başkanlık ve idam

Neslihan KORUTÜRK - 14.11.2016

Bu dünyada herkese yer var.


İktidarda MHP var gibi

Bahçeli, son üç ayda, “etki alanını” siyasî hayatında hiç olmadığı kadar genişletti. Son bir ayda ise gündemi tek başına belirliyor.

Bahçeli hakkında yazdıklarımı, tenkitlerimi unutmuş veya inkâr ediyor değilim. Lâkin Bahçeli’deki müthiş değişim, bir atak yapma hali de görmezden gelinemez.

Hadiseleri hep birlikte takip ediyoruz. Başbakan Binali Yıldırım ne diyor: “Bahçeli ne diyorsa odur. Bahçeli’nin sözünün üstüne söz söylenmez.”

Peki, Bahçeli ve kurum olarak MHP ne diyor?

Bahçeli’nin ve parti olarak MHP’nin ne dediğini, MHP ve Bahçeli’nin gayrıresmî sözcüsü, Ortadoğu Gazetesi’nin Ankara temsilcisi Orhan Karataş özetledi. Karataş, 04 Kasım akşamı BengüTürk’te, üstüne basa basa MHP’nin; “Kesin olarak parlamenter rejimden yana olduğunu” söyledi. Bunu, altını çize çize 7 kere falan tekrar etti.

Yine altını çize çize, “Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilemeyeceğini, değiştirilmesinin teklif dâhi edilemeyeceğini… Üniter devlet yapısının korunacağını… Kuvvetler ayrılığının net bir şekilde yapılacağını… Hukukun üstünlüğünün sağlanacağını…” çok açık bir şekilde ortaya koydu. Bunları sağlayacak bir “Başkanlık” önerisi getirilirse MHP’nin bunu destekleyebileceğini söyledi.

AKP sözcüleri ne diyor?

Sayın Başbakan, “Anayasa değişikliğinde MHP’nin hassasiyetlerini gözeteceğiz.” diyor. MHP’nin hassasiyetleri burada, buna göre değişiklik önerilerinizi getirin!

Buna karşılık, Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş ne diyor: “Anayasa değişikliğini destekleyecek 330 milletvekilini bulursak teklifimizi sunacağız”.

Demek MHP’den emin değil! Niye emin olmuyorsun? MHP’nin talepleri ortada… “Bahçeli ne diyorsa odur” diyen partinizin genel başkanı ve Başbakan değil mi? O vakit, ne duruyorsunuz? MHP’nin destekleyeceği değişiklikleri getirin ve geçirin!

x   x   x

İdam konusunda da MHP ön aldı

AKP sözcüleri, “idam da idam” deyip duruyorlardı. Bahçeli fırsatı kaçırmadı: “AKP hazırsa, biz dünden varız” deyiverdi. Şimdi top iktidarın kucağında… İktidar ne yapıyor: Milliyet yazarı Mehmet Tezkan’ın sözleriyle; “MHP lideri hadi getirin çıkışı yapınca, bence bu oyunu bozdu. Veya sonlandırdı. Başbakan ortadan konuşmaya başladı. Birtakım şartlar dedi. Partilerin uzlaşması lazım dedi. Sınırlı olabilir dedi.İdamı getireceğiz ama 15 Temmuz'u kapsamayacağı bilinsin” dedi.

BengüTürk’te, Orhan Karataş’ın yukarıdaki sözleri söylediği programda, haber sunucusu Çiğdem Akdemir, “MHP, AKP’nin kimyasını mı bozdu?” sualini sordu.

Bence, incelemeye değer!

Gündemi belirleyen ve MHP’nin “etki alanı”nı genişleten Bahçeli’yi tebrik etmek lâzım. Ona parti içi muhalefet ederek, onun “hareket”e geçmesini, yaratıcı “siyasetler üretmesini” sağlayan partilileri ise iki kere tebrik etmek lâzım.

Başlıkta, “İktidarda MHP var gibi” dedik. Bunu abartılı bulanlara sorarız: HDP’lilerin tutuklanması en çok hangi parti mensuplarının hoşuna gitmiştir

x   x   x

KABA-TAŞ

Kabataş'ta olmayan saldırı için "Türbanlı bacılarımıza saldırdılar" diye kıyameti koparanlar, otobüste kadına saldıran sapık için ağzını açmıyor!

Akif Kökçe Milliyet (Açık Pencere)

Tarih: 14.11.2016 Okunma: 768

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?