Dünya Amerikan seçimlerine kilitlendi, hayat durdu!

Neslihan KORUTÜRK - 11.11.2016

Bu dünyada herkese yer var.


Dünya Amerikan seçimlerine kilitlendi, hayat durdu!

Bunda haklılık payı var. Çünkü yapılan seçimler, ortaya çıkan sonuç PKK meselesini de, Musul’u da, Rakka’yı da ilgilendiriyor.

Aylardır dünyaya “seçimin favorisi” diye sunulan, anketlerde genellikle “önde” gösterilen Hilary Clinton kazansaydı mesele yoktu… Seçime ve sonucuna asla bu kadar çok önem verilmeyecek ve bu kadar çok konuşulmayacak, tartışılmayacaktı.

Lâkin beklenmedik bir biçimde seçimi Donald Trump kazanınca neredeyse bütün dünya şoka girdi. Dünyanın ilk gündem maddeleri olan Irak-Suriye, Musul-Rakka, bizim özel gündemimiz olan PKK unutuldu. Oysa meseleler büyüyerek devam ediyor. PKK saldırılarını sürdürüyor… Dün gece Van’ın Başkale ilçesinde bir minibüs’ü taradı ve 3 korucu ile bir vatandaşın şehit olmasına, iki korucunun yaralanmasına sebep oldu. (Yeniçağ, 10/09)

Tabii Amerika’da seçim var diye dünyadaki sorunlar mola vermiyor.

ABD seçimlerinden bir gün evvel, Türkiye’de akıl almaz bir hadise meydana geldi. Olayın sebebi, yeri, şekli hepimizi derin derin düşündürecek cinsten…

x   x   x

İşe almadı diye değil, “işten çıkarmadı” diye öldürdü!

Dünyanın her yerinde sizi veya bir yakınınızın iş başvurusuna olumsuz cevap verilmesi öfke doğurur. Bazen bu öfkenin cinayete kadar gittiği olur.

Fakat bir yakınını işten çıkarmıyor diye müdüre, patrona öfke duyulduğu, saldırıldığı duyulmuş şey mi?

Türkiye’de duyuldu, görüldü…

Kayseri’de bir adam, bir banka şubesinde çalışan eşinin işten çıkarılmasını istedi. Şube müdürü, kadını işten çıkarmadığı için, kadının kocası tarafından öldürüldü.

Milliyet’in haberine göre, hapisten yeni çıkan ve eşinden boşanma safhasında olan zanlı, banka güvenlik görevlisini rehin aldıktan sonra kapıyı içeriden kilitledi ve pompalı tüfekle şube müdürünü öldürdü. Kendisi de polisin operasyonu sonucu yaralandı, hastaneye kaldırılırken öldü.

Zihniyetin vahametine bakar mısınız?

Karısının işte çıkarılmasını istiyor. Neden? Kendi çapında hayatını kazanan kadın, ekonomik bağımsızlığını kazanmasın, kocasına muhtaç olsun, ömrünün sonuna kadar kocasının eline baksın!

İşin, bundan daha vahim tarafı da var: Sizce, memlekette, kocanın bu zihniyetine sahip kaç milyon insan vardır?

 

x   x   x

ATA

Ağlayalım Atatürk'e, /Bütün dünya kan ağladı…
Başbuğ olmuştu mülke, /Geldi ecel can ağladı.

Şüphesiz bu dünya fani, /Tanrı'nın aslanı hani?
İnsi cinsi cem'i mahlûk, /Hepisi birden ağladı.

Âşık Veysel

Tarih: 11.11.2016 Okunma: 712

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?