Galiba, Musul kolayca ‘kurtarılacak’!

Neslihan KORUTÜRK - 26.10.2016

Bu dünyada herkese yer var.

 


Tıpkı, kolayca elden çıkarıldığı, kolayca IŞİD’in eline düştüğü gibi!

Bunu nereden çıkarıyorum?

En başta, dünyadaki her devletin bu “kurtarma harekâtı”na katılma hevesinden!

Karşınızda, tarihin en acımasız, en kan dökücü “örgütü” var ama siz ona karşı savaşmaya teşnesiniz!

Bu iştahın, bu hevesin bir tek açıklaması olabilir: IŞİD direnmeyecek!

Çünkü direnecek olsa, Musul’u “kurtarmaya gelenler”le savaşacak olsa hem çok kan dökülür, hem de operasyon aylarca sürebilir. Bu da harekâta katılan güçlerin yüzlerce, binlerce personelini kaybetmesi anlamına gelir. Böyle bir savaşa da kimse “gönüllü” olmaz!

Ama bakıyorsunuz, herkes gönüllü!

Peşmerge’si, Haşdi Şabi’si, yerel güçleri, genel güçleri, ABD’nin başını çektiği 50 koalisyon üyesi… Hepsi karadan, havadan Musul’a girmeye can atmada!

x   x   x

Amerika Türkiye’yi koalisyona neden almıyor?

Koalisyonda 50 devlet var… Bir de Türkiye’yi katsan kıyamet mi kopar?

Hayır, almıyorlar!

Bu bile gösteriyor ki, Musul harekâtı kolay bir harekât olacak… Fazla can kaybı olmayacak… IŞİD direnmeyecek veya göstermelik olarak direnecek, direniyormuş gibi yapacak!

Eğer öyle. Çetin çarpışmalar bekleniyor olsa, can kaybının çok olacağından korkuluyor olsa, en başta Türk askerini öne sürmeye çalışırlardı. Elbette Türkiye de işin çok zor olmayacağını gördüğünden harekâta katılmak için bu kadar ısrarcı oluyor. Amerika ise bu kolay “zafer”den Türkiye’ye pay çıkarmak istemiyor… 51’de 1 de olsa, küçücük bir hisse de düşse bunu bize vermek istemiyor.

Nitekim ilk “zafer” haberleri geldi bile…

Daha 17 Ekim 2016, sabaha karşı 01:40’ta başlayan harekâtta, hemen birkaç saat içinde 7 köy IŞİD’den “kurtarıldı”! (Milliyet)

Kurtarılan köyler, Musul’un doğu cephesinde… Buralarda hiçbir direnme olmadı. Oysa bir şehri elde tutmak için onu çevreleyen birimlerden itibaren savunmak gerekmez mi?

IŞİD savunmuyor… Boşaltmış oraları… Sadece oraları mı? Şehir merkezini boşalttığına dair haberler de günler öncesinden gelmeye başlamıştı. Örgütün elebaşlarının, Musul’daki evlerini ucuza elden çıkarıp, aileleriyle birlikte başka yerlere göçtüğü bildirilmişti.

2014 Haziran’ında hiç beklenmedik bir sabah, gazeteler, “Musul Düştü” manşetleriyle çıkmıştı… O zaman Musul IŞİD’in eline “düşmüş”tü.

Sanırım, o manşet birkaç gün içinde tekrar atılacak! Bu sefer, Musul onun elinden “düşmüş” olacak!

Korkarım, ondan sonra da “kurtarıcılar”, Musul’u birbirinden kurtarmaya çalışacak!

Tarih: 26.10.2016 Okunma: 763

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?