Askere güven süratle tazelenmeli

Neslihan KORUTÜRK - 03.08.2016



cografya.gen.tr'den...


Karadeniz Bölgesine zaman zaman terör örgütü PKK’nın bazı unsurlarının sızdığı, eylemler yaptığı oluyor… Ordu ve Giresun ilinin iç kesimlerinde ve Tokat’ın Reşadiye ilçesinin kırsal alanında faaliyetlerde bulunuyorlar. Hatırlarsınız, birkaç sene evvel, Reşadiye’de 7 askerimizi şehit etmişlerdi.

PKK terörü, dün (31 Temmuz 2016) Ordu’nun Mesudiye ilçesinde ortaya çıktı. Kırsal alanda askere saldırdı. 3 askerimiz şehit oldu. Mesudiye, İç Karadeniz’de, Sivas il sınırına yakın, Reşadiye’ye de komşu. Oralar dağlık arazi, teröre, vur kaç taktiğine müsait… Fakat lojistik destek olmadan, bir terör örgütü nasıl yaşayabilir? Hem, merkezi Kandil olan bir terör örgütünün Karadeniz kıyılarında ne işi var? Nasıl oralara kadar gelip askere saldırabiliyor? Acaba, maksat dikkatleri Güneydoğu’dan kuzeye çekmek mi? Devleti, kuzeye güvenlik kuvveti kaydırılmaya zorlayarak Güneydoğu’da zafiyet yaratmayı mı hedefliyorlar?

Mesudiye’den üç askerin şehit olduğu haberi geldiği saatlerde, Şemdinli’de de çatışmalar sürüyor, Şemdinli’nin giriş-çıkışlara kapatıldığı bildiriliyordu. Akşam saatlerinde oradan da bir şehit haberi geldi. Böylece, aynı günde 4 şehit, bir hafta içinde de 32 şehit verilmiş oldu. 

Görüldüğü gibi, terör örgütü PKK, “darbe kalkışması” falan umursamıyor. Hız kesmeden saldırmaya devam ediyor. Askerimizi, polisimizi şehit ediyor. Bizim bu güvenlik kuvvetlerine ihtiyacımız var.  Ordu, jandarma süratle toparlanmalı, teröre karşı etkinliğini-caydırıcılığını yeniden göstermeli.

Asker, 15 Temmuz gecesinden beri çok fazla hasar aldı, akıl almaz bir biçimde yıprandı. Moraller bozuldu. Askerin daha fazla yıpranmasına izin verilmemeli. İktidar, askere sahip çıkmalı. İçindeki hainleri temizlerken, bu memleketin çocuğu olan Mehmetçiğin ve onun memleket sever komutanlarının da moralini düzeltmeli.

Ordu, kendi içinden çıkan hain darbecileri yine kendisi bastırarak, darbeye karşı olduğunu kanıtlamıştır. Bu orduya daha fazla eziyet etmemek lâzım!

Millet ve devlet olarak varlığımızın, birlik ve bütünlüğümüzün ancak güçlü bir orduyla mümkün olduğunu daima hatırda tutmamız lâzım!

Askere güven süratle tazelenmeli…

Ordusu zayıflatılan ülkelerin durumu gözler önünde…

Allah muhafaza!

Tarih: 03.08.2016 Okunma: 766

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?