SAFIZ DEDİKSE ZANNETTİĞİNİZ KADAR DA APTAL DEĞİLİZ!

Neslihan KORUTÜRK - 07.11.2015

Bu dünyada herkese yer var.

 


Amerika, ‘Kara Kuvveti’ne artık silah vermeyecekmiş!

“IŞİD’e karşı Irak ve Suriye’de yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu’nun Sözcüsü Albay Steve Warren, artık PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye savaş yardımı yapmayacaklarını söyledi. Albay Steve Warren, ‘Daha önce havadan sağladığımız silahlar, Suriye Arap koalisyonu içindi. Bundan sonra silah ve mühimmatlar Arapların başını çektiği Suriyeli muhaliflere gidecek’ dedi.” (Yeniçağ, 06,11)

Albay Warren’in, “YPG, PYD” dediği, bizzat Başkan Obama’nın “Kara Gücümüz” dediği örgüt…

Demek Amerika artık, “kara gücü”ne silah vermeyecek!

Kime verecekmiş?

“Arapların başını çektiği Suriyeli muhaliflere”!

Önce hatırlatalım, biz her türlü silahlanmaya, her türlü çatışmaya karşıyız… Silahların YPG yerine, başka gruplara verilmesi arasında pek fark görmüyoruz… Lâkin Amerika ya doğru söylemiyor veya IŞİD’le savaşmıyor!

Çünkü doğru söylüyorsa ve sadece “Suriye’deki muhalifler” dediği Araplara silah verirse, bu silahların namluları asla IŞİD’e dönmeyecektir, şimdiye kadar dönmediği gibi!

O silahlar, sadece Esad güçlerine doğrultulacak demektir.

Tabii bundan Esad kadar Putin de rahatsız olur… ABD, Türkiye’nin itirazlarına çare bulayım derken, daha büyük bir güçle karşı karşıya gelecek demektir.

Peki, IŞİD’le mücadele ne olacak?

Suriye’deki denklem çok karmaşık… Kim kimle müttefik, kim kimle çatışma halinde birbirine girmiş vaziyette… Bu hengâme içinde herkesin emin olduğu tek gerçek PYD ile IŞİD’in “istikrarlı” bir biçimde çatıştığı gerçeği!

Şimdi, ABD, kendisine Esad’dan bile daha öncelikli “hedef” seçtiği IŞİD’e karşı mücadelesinde, üstelik “kara gücümüz” dediği YPG-PYD’yi yalnız mı bırakacak?

Hem de bu açıklamayı kim yapıyor:

IŞİD’e karşı Irak ve Suriye’de yürütülen “Doğal Kararlılık Operasyonu”nun Sözcüsü Albay Steve Warren…

Buna inanalım mı?

Bu palavrayı yutalım mı?

Zekâmızla alay etmezseniz memnun oluruz!

“Saf” olduğumuzu, sık sık kandırıldığımızı kabul ediyoruz da sizin zannettiğiniz kadar da “aptal” değiliz!

 

x   x   x

HAYRET! DÜNYANIN EN GÜÇLÜ İNSANLARI İÇİNDE TÜRK YOK

Her yıl “dünyanın en güçlü insanları”nı seçen Amerikan Forbes dergisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, üçüncü defa “dünyanın en güçlü insanı” ilan etti.

Dergi, ''Ekimde de Putin Suriye'deki IŞİD militanlarını bombalayarak ve (Suriye) Devlet Başkanı Beşar Esad'la yüz yüze görüşerek ABD ve NATO'nun zayıf görünmesine neden oldu”  ifadelerine yer verdi.

75 kişilik listede, ikinci sırada Almanya Başbakanı Angela Merkel, üçüncü sırada ise ABD Başkanı Barack Obama var.

Listede yer alan diğer isimler arasında Papa Francis (4. sırada) Çin Devlet Başkanı Şi Cinping (5. sırada), Microsoft’un kurucusu Bill Gates (6. Sırada), Suudiarabistan Kralı  Salman bin Abdulaziz El Suud (14. sırada), İran’ın dini lideri Ali Hamaney (18. sırada), Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg (19. sırada), Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un (46. sırada) ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi (49. sırada) bulunuyor.(Radikal, 04,11)

75 kişilik listede, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olan Türkiye’den bir kişi bile yok.

      Hayret!
Tarih: 07.11.2015 Okunma: 758

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?