‘SAVAŞA GİRECEĞİZ’ DE SURİYE’YE Mİ, MUSUL’A MI?

Neslihan KORUTÜRK - 08.05.2015

Bu dünyada herkese yer var.

 

İddiayı, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ortaya attı. Tekin, “Türkiye bu akşam veya Cuma günü yapacağı askerî bir operasyonla Suriye’ye girecek” dedi!

Bu kadar net!

Bu vaziyette, siz şu satırları okuduğunuz sıralarda savaşa girmiş olabiliriz. Siz bu müthiş iddiayı okurken hâlâ savaşa girmemiş bulunuyorsak rahat bir nefes alın… Savaşa girme ihtimalimiz gittikçe azalıyor demektir.

Peki savaş gerekçesi neymiş?

Yapılan kamuoyu araştırmalarında AKP sürekli düşüyormuş, iktidardan düşmeyeyim diye ülkeyi savaşa sokacakmış! Böylece, seçim ertelenecekmiş!

Evet, AKP oylarının eridiği gözüküyor ama herkes kabul ediyor ki AKP halen birinci parti… En muhalif anketler %36’dan aşağı göstermiyor… Kendi anketlerinde 45-48’ler telaffuz ediliyor… Hatta Sayın Başbakan, “55-60’lara yürüyoruz” diyor.

Ayrıca, bu partinin 2002’de, %34,5’la iktidara geldiğini de unutmayın!

Yani neresinden bakarsanız, seçimlere 1 ay kala, AKP, diğer partilere göre gayet avantajlı bir konumda…

Yine hatırlayalım ki AKP iktidarının en iddialı olduğu hususlardan biri, “terörü durdurduk, şehit cenazesi gelmiyor, analar ağlamıyor” söylemi…

Hal böyleyken, yüzlerce, belki binlerce şehit cenazesinin gelmesi kaçınılmaz olan bir maceraya neden girmek istesin?

x   x   x

BİR ÇILGINLIK GİRİŞİMİ Mİ VAR?

Bütün bu mantıklı gerekçelere, savaşa girmenin çok uzak bir ihtimal olmasına rağmen, acaba birilerinde çılgınca bir düşünce mi var?

Ana Muhalefetin Genel Sekreteri durup duruken niçin böyle, hem de “akşama-sabaha” bir savaş ihtimalini dile getirdi? Muhtemel bir çılgınlığı önlemeye mi çalışıyor?

Mecburen, bir-iki gün içinde ortaya çıkacak!

x   x   x

SURİYE Mİ, MUSUL MU?

Türkiye’nin savaşa sokulacağı iddiası, başka bir CHP milletvekili adayı, Barış Yarkadaş tarafından da dile getirildi. Çarşamba akşamı (06/05), Halk TV’deki programda, “Ordu’nun Musul’a sokulmak istendiği”ni iddia etti.

Anladığım kadarıyla, Ankara’dan birileri, CHP’lilere, “savaşa girilecek” istihbaratı veriyor ama yarım-yamalak veriyor! Belki de işletiyorlar!

Bendeniz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir çılgınlığa alet edilemeyeceği kanaatindeyim.

Belki kısmî bir “hava harekâtı” olabilir… O da seçimlerin yapılmasını etkilemez!

Tarih: 08.05.2015 Okunma: 766

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?