AB UKRAYNA’YA SİLAH VERMİYOR!

Neslihan KORUTÜRK - 10.02.2015

Bu dünyada herkese yer var.


Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusundaki, Rus yanlısı ayrılıkçılarla daha etkin mücadele edebilmek için AB’den silah istiyor... Fakat AB vermiyor!

Ekonomik destek veriyor, para veriyor,

AB’nin parçası sayıyor, siyasî destek veriyor,

“Yanındayız” vurgusu yaparak moral destek veriyor ama silah vermiyor!

Sebep?

Vaziyet daha kötü olur endişesi!

Vaziyet ne?

Son 9 aydaki çatışmalarda 5 bin kişi öldü… Ülkenin doğusundaki birçok şehir ve kasaba harabeye döndü… On binlerce kişi evini-barkını terk etmek zorunda kaldı… BM, bir ülkedeki çatışmalarda, ayda bin kişi ölürse o ülkede “iç savaş” olduğunu kabul ediyor. Ukrayna’da durum o raddeye gelmemiş henüz. Avrupa Birliği, çok doğru bir politikayla, daha fazla kan dökülmesin diye Ukrayna’ya silah vermiyor.

Onun yerine Rusya’yı yola getirmek, ayrılıkçılara desteğini kesmek için “yaptırım” uyguluyor, “abluka”ya almaya, Rus ekonomisini çökertmeye çalışıyor…  Petrol fiyatlarının düşmesini sağlayarak, rubleyi dibe vurdurarak bunda hayli de başarılı oldu…

Bununla beraber, Rusya çok büyük ülke… Kaynakları ve imkânları çok çeşitli… Kolay kolay teslim bayrağını çekmiyor. Ama bunaldığı, zor durumda olduğu da muhakkak!

x   x   x

UKRAYNA’YA VERMİYOR AMA ASYA VE AFRİKA’YA YAĞDIRIYOR

Durum daha da kötüleşmesin diye Ukrayna’ya silah vermeyen Batı (AB+ABD), dünyanın başka yerlerindeki çatışma bölgelerine silahı hiç esirgemiyor!

Eğer çatışan taraf Afganistan, Pakistan, Mali, Somali gibi kendisine yakın yönetimlerse, devlete; yok, devletle çatışan “isyancılar” kendine yakınsa, isyancılara silahı yağdırıyor… Oralarda “durum daha da kötü olmasın” demiyor!

Suriye gibi kendisine yandaş olmayan yönetimlere karşı savaşan isyancıları sadece silahlandırmakla kalmıyor; üstüne bir de “eğitim” ve “teçhizat” desteği veriyor.

Buralarda “durum daha kötü olursa olsun”, diye düşünüyor herhalde!

Nitekim oluyor… Misal, sadece Suriye’de, ortalama günde 200 kişi ölüyor…

Konu Avrupa olunca, daha fazla insan ölmesin, durum daha da kötüleşmesin diye silahı kısıtla ama konu Asya-Afrika ise, çatışanlar Müslüman ise silahı yağdır! Bu mu medeniyet?

Ukrayna’da uyguladığın doğru politikayı Asya ve Afrika’dan niçin esirgiyorsun?

Avrupalının canı can da, gerisi patlıcan mı?

Tarih: 10.02.2015 Okunma: 675

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

O.G.

01.04.2014 - 11:30

Görünürde kazanan iktidar oldu...Öyle veya böyle kazanmasını bildi....Bunu kabul etmek sonrada hükümet ve şürekasını kutlamak gerekiyor....Diğer açıdan bu secimin mağlupları muhalefetin yanında birde bu millet...Bu milletki ahlak ve vicdan seciminin mağlubu oldu...

O.G.

01.04.2014 - 11:30

Görünürde kazanan iktidar oldu...Öyle veya böyle kazanmasını bildi....Bunu kabul etmek sonrada hükümet ve şürekasını kutlamak gerekiyor....Diğer açıdan bu secimin mağlupları muhalefetin yanında birde bu millet...Bu milletki ahlak ve vicdan seciminin mağlubu oldu...