Darbe, Kaos ve faiz lobisi ABD, İspanya ve Yunanistan’da işbaşında

Neslihan KORUTÜRK - 05.12.2014

Bu dünyada herkese yer var.

      


Darbe girişimi sadece bizde olmuyor… Dünyanın her yerinde, hatta “demokrasi”nin yerleştiği sanılan, cümle-âleme demokrasi dersi veren Batı ülkelerinde de olabiliyor!

Şu andaki en şiddetli darbe girişimi, dünyanın en kuvvetli devleti olan Amerika’da…

Bir polisin, 18 yaşındaki siyahî bir çocuğu öldürmesini bahane eden darbe yanlıları sokakları savaş alanına çevirdi! Gösteriler günlerdir sürüyor… Bu azılı darbeciler ne “Şükran Günü” tanıyor, ne de onlarda din-iman var! Kiliselere bile ayakkabıyla giriyorlar!

Sosyal medyada organize olup meydanları dolduruyor, hatta ülke çapında eylemler “tertip” ediyorlar! Gösteriler 170 şehre sıçradı… CNN, canlı yayınla gelişmeleri dünyaya duyuruyor.

Şimdi Amerikan hükümeti ve gizli servisleri, bu darbecilerin arkasındaki “dış mihrak”ı, “faiz”  ve “kaos” lobilerini arıyor!

Dış mihrak hemen hemen belli… Son aylarda, ABD’nin petrol fiyatlarını düşürerek ve ambargo uygulayarak köşeye sıkıştırmaya çalıştığı Rusya’dan başka kim olabilir?

Lâkin “faiz ve kaos” lobisi hususunda kafalar karışık!

Bununla beraber, “paralel” ve “legal görünümlü illegal” yapılardan şüpheleniliyor… Amerika’nın acar haber alma servisleri iz üzerinde…

x   x   x

İspanya’daki darbe bahanesi yolsuzluk!

İspanyada da iktidar sallanıyor. Buradaki darbeciler başka bir yöntem kullanıyor. Burada büyük nümayişler görülmüyor! Seçimle gelmiş hükümet yolsuzluklar gerekçe gösterilerek düşürülmeye çalışılıyor. Hatta hükümetin bir üyesi, Sağlık Bakanı Ana Mato istifa etti bile! Dolayısıyla, şüpheler, “yolsuzluk” davaları açan “yargı” üzerinde yoğunlaşıyor!

Yolsuzluk dediysek, aklınıza öyle milyar dolarlar-avrolar, 700 bin liralık saatler gelmesin!

Hepi topu 55 bin avroluk bir “iddia”! Ayrıntılar şöyle: “Ana Mato ve eski Belediye Başkanı olan eşi Jesus Sepulveda’nın seyahat, hediye, doğum günü, özel yemek, kokteyl gibi çeşitli etkinliklerden 55 bin Euro maddi çıkar sağladıkları iddia ediliyor.” (euronews)

Darbe bahanesini görüyor musunuz?

55 bin avro için hükümeti alaşağı edecekler!

Kim bilir hangi “dış mihrak” yargıyı tahrik etti?

Ben, “boğa güreşleri”ne karşı olan “Dünya Hayvan Severler Cemiyeti”nden şüpheleniyorum. İspanya’da “kaos” çıkarıp, o hengamede boğaları kurtarmak isteyebilir, hükümetlere gözdağı vererek, boğa güreşlerini tamamen yasaklatma peşinde olabilirler!

Tabii “yargı darbesi” söz konusu olunca, “paralel yapı”yı göz ardı etmemek lâzım! Mutlaka bir ilgileri, kışkırtmaları vardır… Hatta yargıda papazları bile olabilir… İspanya hükümeti darbeyi savuşturmak istiyorsa, çalışmalarını “paralel yapı” üzerinde de yoğunlaştırmalı.

İspanya’da siyasî durum nazik! Çünkü İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, yolsuzluk iddiaları üzerine af dilemiş!

Yanlış! Büyük hata!

Biri ona anlatmalı, af dilemekle, alttan almakla darbeden kurtulamazsın… Tam tersine reddedeceksin, dik duracaksın, “paralel yapı”ların üzerine gideceksin.

x   x   x

Yunanistan’da darbeciler legal siyasetçi görünümünde!

Yunan darbe yanlıları, hükümetin “kemer sıkma” politikalarını bahane ederek ayaklanıyor! Ayrıca, Ana Muhalefet Partisi de isyanın başını çekiyor…

Yani Yunan hükümetinin durumu ABD ve İspanya’ya göre daha vahim! Çünkü burada darbeciler çok daha organize ve üstelik “legal siyasetçi” görünümündeler!

Bunlar ülkenin her yerinde grevler, nümayişler tertip ediyorlar… Halkı kışkırtıyorlar… Başta başkent Atina, ülkenin her yerinde halk sokaklara döküldü. Vatandaşların içinde “Yunan halkı artık ayağa kalkmalı” diyenler bile var.

Amerika’daki darbeyi takip ettiğinden olacak, CNN, Yunanistan’daki darbe girişimini takip edemiyor. Lâkin burada başka bir TV kanalı var: Euronews!

Yunanistan’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini söyleyen Euronews; “Yunan ekonomisinde büyümenin olduğu söylense de çalışanların çoğu bunu pek hissedemiyor. Çünkü gelirleri azalmaya devam ederken, ülkedeki işsizlik oranı da hala yüksek. Bu yüzden de kemer sıkma politikalarına karşı çıkan bu hareket Yunanistan genelinde ivme kazanmaya devam ediyor.” şeklinde yorum yaparak darbeyi kışkırtıyor.

Öte yandan, Darbecilere destek veren “dış mihrak”ın Suriye olabileceği değerlendiriliyor… Çünkü işsizliğin tavana vurduğu Yunanistan’da, Yunanlılara iş bulunamazken, Suriye’den bu ülkeye akın akın kaçak göçmen yollanıyor! Üç gün önce, Girit adası açıklarında, içinde 700 Suriyeli mültecinin bulunduğu bir gemi yakalandı.

Sadece bir Yunan adasına, bir seferde giden 700 kaçak göçmen yakalanıyorsa; yakalanamayan, hele ana karaya yönelen ve ulaşan kaçak Suriyeli sayısını hesap edin artık!

Düştü düşecek denilen Esad’ı görüyor musunuz, hem muhaliflerinden nasıl kurtuluyor, hem de Yunan darbesine nasıl “dış mihrak” olabiliyor?

Esad’ın Yunan hükümetine garezi ne? Neden darbe destekçiliği yapıyor?

Yunan Hükümeti vaktiyle AB ile beraber Esad’a karşı çıkıp, onu düşürmeye kalkmadı mı?

Eeee, şimdi sıra Esad’da!

Peki, neden sadece Yunanistan’a karşı?

Ne yapsın, gücü o kadarına yetiyor!

Gücü yetse, bütün AB ülkelerinde darbe kışkırtıcılığı yapmaz mı?

Kaldı ki, Esad’ın gücü, tek başına Yunanistan’da bile darbe yapmaya yetmez… Yunan hükümeti mutlaka yerli darbe işbirlikçileri üzerinde de durmalıdır!

“Faiz lobisi” ve “kaos lobisi”ni zinhar ihmal etmemeli!

Çünkü hangi taşı kaldırsan altından onlar çıkar!

Tarih: 05.12.2014 Okunma: 696

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?