Anamur’dan İstanbul şimdi kaç saat oldu?

Hüseyin ŞİNASİ - 09.02.2013

                            

 

16 Ekim 2012 tarihinde Anamur ve Bozyazı belediye başkanları ile kalabalık bir heyet ile Gazipaşa Havaalanında bir toplantıya katılmıştık. Aradan birkaç aylık bir zaman geçti. Toplantı sırasında Anamur ve Bozyazı belediye başkanları servis, reklâm ve tanıtım konusunda destek olma sözü vermişlerdi. Nitekim bir süre sonra Anamur Cadde ve sokaklarındaki reklâm panolarında Pegasus Havayollarının seferlerine ilişkin tanıtım afişi boy göstermeye başladı. Daha sonra servis hizmetleri için Anamur Ortaokulu altında Bozyazı Dörtyol’da servis nokta ve servis saatlerini gösteren panolar yerleştirilmişti. Gazipaşa’ya gidecek servis Pazartesi-Salı-Perşembe-Cumartesi günleri Bozyazı’dan sabah saat 04.40’da Anamur’dan 05.00’de hareket edeceği, aynı şekilde Gazipaşa’dan Pazar-Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri akşam saat 21.40 olarak belirtilmiş.

            Bu gelişmelerden sonra 17 Aralık 2012 gününü merakla beklemeye başladık. Acaba ne gibi bir sonuçla karşılaşacaktık? Zira bundan önce seferlere başlayan bir başka şirket yeterli talep yok diye haftada iki defa yapılan seferlerini durdurmuştu. Ama 16 Ekim 2012’de Gazipaşa Havaalanına ikinci defa vardığımızda küçük bir ayrıntı dikkatimi çekti. Zira bekleme salonlarında ve dışarıda çok sayıda yabancı kalkış için bekliyorlardı. Biz etrafı dolaşırken Transavia adlı bir uçağın yolcularını almaya başladığını gördük. Daha önce gidişimizde Borajet’in bir uçağının iniş ve kalkışını izlemiştik. Ama ne inerken, ne kalkarken fazla yolcu görmemiştik.

            17 Aralık 2012 akşamı Pegasus’a ait bir uçağın İstanbul Sabiha Gökçen’den aldığı 146 yolcu ile Gazipaşa’ya inmesi ve ertesi sabah yolcularını alıp tekrar havalanması herkesi memnun etti. O tarihten sonra karşılaştığım insanlara soruyorum. Olaya olumsuz yaklaşan kimse yok. Belki daha önce bir yazımızda ifade ettiğimiz gibi İstanbul’a sefer yapan otobüs şirketleri bu duruma memnun olmayacaklar. Zira Anamur’dan hergün İstanbul’a hareket eden iki otobüs şirketi var. Otobüslerle İstanbul’a yolculuk 15-18 saat arasında değişiyor. Fakat havayolu ile Bozyazı’dan, Anamur’dan servis ile yola çıktıktan sonra 3 saat içinde İstanbul’a ulaşıyorsunuz. Üstelik uçak biletiniz aceleniz yoksa otobüs biletinden bile ucuza geliyor.

Uçak biletinizi aldınız, hareket günü geldiğinde Anamur’dan sabah 05.00’de çıkıyorsunuz, iki saat sonra Gazipaşa Havaalanındasınız. 07.50’de uçağınız kalkıyor ve bir saat sonra İstanbul Sabiha Gökçen’desiniz. Aynı şekilde İstanbul’dan 20.05’de havalanıyor, Gazipaşa-Anamur servisine 21.20’de biniyor ve 23,20’de Anamur’dasınız. Bu arada bir hatırlatmada bulunalım. Servis için önceden yer ayırtmak gerekiyormuş. Elbette bu hizmetin de bir bedeli olacak, onu da karşılamak gerekiyor.

Bu yol ve yolculuk işine son günlerde biraz kafa yormak zorunda kaldım. Anamur’dan Antalya’ya sabah 06,00-07,00’den sonra saat 10.30’a kadar hiç sefer yok. Ama öğleden sonra derseniz fazlasıyla otobüs bulmak mümkün. Hatta gece 12.00’den sonra hem Mersin-Adana tarafına, hem Antalya tarafına çok sayıda otobüs şirketi bulunabiliyor. Bu nedenle Anamur ve Bozyazılılar sabahları 06,00-10,00 arasında çok şeylerden mahrum durumdalar. Hatta Anamur’un yerli şirketlerinin de önceden yaptıkları seferleri neden iptal ettiklerini anlayamadık. Belki bir girişimci çıkar da 07.00-08.00-09.00’da biri Alanya tarafına, diğeri Silifke’ye olmak üzere seferlere başlarlar ve kazanırlar.

D-400 yolunun tamamlanması bir yılan hikâyesine döndü. Biz böyle söyleyince bazıları fena halde içerliyor, sanki yolun yapılmasına karşıymışız gibi sözler sarf ediyorlar. Ama bu işin bir an önce tamamlanması bizim de en büyük arzumuz. Bu nedenle imkân ve fırsat buldukça Antalya yönüne veya Mersin yönüne seyahat etmeye, gelişmeleri aktarmaya çalışıyoruz. D-400 yolunun Silifke-Anamur, Anamur-Gazipaşa arasındaki çalışmaların 2013’de bitmesi zor görünüyor. Temenni edelim ki ekonomik durum kötüye gitmeden 2015’e kadar bitsin. Ama aldığımız bazı sinyaller pekiyi değil. Haydi, bakalım hayırlısı….    

    

           

                   

Tarih: 09.02.2013 Okunma: 755

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?