MHP’lilerle birlikte bir geziden akılda kalanlar

Hüseyin ŞİNASİ - 26.05.2012

         

 

25 Mayıs 2012 Cuma günü, Mersin MHP İl ve İlçe yöneticileri MHP Genel Merkezinde, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli başkanlığındaki önemli bir programa katıldık. Mersin merkez ve tüm ilçelerin olduğu gibi Anamur’dan da MHP Anamur Yönetim Kurulu, Kadın Kolları, İl Genel Meclisi üyeleri, Anamur, Ören Belediye Başkanlarının katılacakları toplantıya bizi de davet ettiler. İki senedir gitmediğimiz Anamur-Ankara güzergâhını yakından tanımak ve 2011 seçimlerinden sonra MHP’deki durumu yakından görmek için iyi bir fırsattı, daveti kabul ettik.

 Sabahın erken saatlerinde MHP İlçe Başkanlığı önünden otobüsümüz hareket ederken çok hoş ve ilginç dakikalar yaşandı. Otobüs gelmeden önce herkesin oturma yerine birer tane Belediyenin hazırlayıp bastırdığı bültenden konmuştu. Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin de bizimle birlikte yolculuğa çıkmasına memnun olduk. Daha önce de bir defasında Gazipaşa Havaalanı destek gezisine beraber katılmıştık. Gülnar’da ilk mola sırasında memnuniyetimizi ilettik. 

Gündüzleri otobüsle yolculuklarda güzergâh hakkında gözlem yapmak çok kolay oluyor. Yine konumuz bölünmüş yol çalışmaları ve insan manzaraları olacak. D-400 üzerindeki bölünmüş yol uygulaması Bozyazı Tekeli sınırından öte geçmemiş. Ekonomi Bakanı M. Zafer Çağlayan geçen yıl bu vakitler Anamur’da yaptığı seçim konuşmasında Aydıncık-Bozyazı arasının ihalesinin 16 Mayısta (16 Mayıs 2011) tamamlandığı ve yakında çalışmaların başlayacağı müjdesini vermiş ve büyük alkış almıştı. Ama bu bölümde hala bir çalışmanın başlamadığını görüyoruz.

D-400 yolundan Gülnar tarafına sapınca kısa bir mesafede belediyenin bir yol genişletme çabası var. Asıl zor olan Sele yokuşunda, Menekşe Deresinde, Gülnar, Zeyne taraflarında hiçbir hareketlilik yok. Mut - Silifke yolunda belli noktalarda çalışmalar yapılmış ve öylece bırakılmış. Mut’tan çıktıktan sonra bölünmüş yol çalışmaları hayli kolaylanmış. Sertavul geçidinde bazı yerlerde çalışmalar sürüyor. Karaman çevresinde bazı yerlerin asfaltı gayet iyi olmuş. Geri kalan yerler bildiğiniz gibi. Konya çıkışından itibaren artık sona gelindiği görülüyor. Bazı yerlerde düzenlemeler devam ediyor.

Gülnar’dan Silifke – Mut yoluna girdikten sonra ilginç bir şey dikkatimizi çekti. Yol boyu köylerde hemen hemen her evin besicilik ahırı yaptırdığı ve büyükbaş hayvan beslemeye başladığı görülüyor. Mut sabah saatlerinde bir hayli kalabalık görülüyor. Ama ne var ki yollarda trafik çok seyrek. Hani ne gelen var ne giden hesabı bir şey. Aynı durum Karaman için de geçerli. Saat 10.40 civarında Konya içinden geçerken yollarda trafik yok denecek kadar az. Cadde ve sokaklarda pek az insan vardı. Acaba Konya’da resmi tatil Cuma’ya mı alındı da Pazar günü gibi sokaklar boş demekten kendimiz alamadık.

Öğle saatlerinde Kulu’dan Ankara anayoluna girdiğimizde de trafik çok seyrekti. Mersin merkez ve diğer ilçelerinden gelen MHP’li gruplarla bir dinlenme tesisinde buluştuktan sonra yola devam edildi. Gölbaşı yakınlarından itibaren yolda hareketlilik artmaya başlamıştı. Saat 14.20 gibi MHP Genel Merkezi önüne geldiğimizde etrafta yoğun bir kalabalıkla karşılaştık.

Şimdiye kadar MHP Genel Merkezini hiç görmemiştim. Dış görünüş itibariyle MHP binası modern, çağdaş ve özgün bir mimariye sahip olduğu anlaşılıyor. İlk defa gidenler kalabalıkta birbirlerini kaybetmemek için takip etmek ve kollamak zorundalar.

Toplantı salonu ve yemekhane ve kafeterya girişten alt katlardalar. Toplantı salonuna geçtiğimizde bütün koltukların dolduğu ve fısıltı halinde konuşmaların yapıldığına şahit olduk. Koltuklar gayet kaliteli olmuş yalnız oturulduktan sonra araya geçmek neredeyse imkânsız. Geçmek için insanları ezip geçmek gerekiyor. Salon antik tiyatrolara benzetilmiş. Dinleyiciler yukarıdan aşağıya doğru bakıyor. Sahne çok sade ve iyi aydınlatılmış.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin konuşması öncesinde kısa bir dia gösterisi izledik. Saat 15.00 olunca etrafta bir sessizlik oldu. Sanki sinek uçma duyulacak gibiydi. Biraz sonra Sayın Bahçeli gözüktü. Herkes ayağa kalktı bir alkış tufanı koptu.

MHP lideri Bahçeli’yi bir topluluğa hitap ederken ilk defa bu kadar yakından görüyorduk. Bazı miting ve toplantılarda elindeki bir metini okuyarak konuşması hep eleştiriliyordu. Ama yaklaşık bir saat devam eden konuşması, hiçbir metne bağlı olmayan, irticalen yapılmış bir konuşmaydı. Konu ve anlam bütünlüğü mükemmel, açık, net ve kolay anlaşılabilecek bir konuşmaydı.

MHP Genel Merkezindeki programdan sonra merhum MHP lideri Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki mezarına gitmek üzere yola çıkıldı. Yoğun bir trafik karmaşasından sonra ulaşabildik. Başbuğ Türkeş’in mezarının çevresi iyi düzenlenmiş, ama çok sade bir mezar tercih edilmiş. Dualar okuyup, Fatihalar yolladık. Kimileri mezar başında fotoğraf çektirdi.

Dönüş için yala çıktığımızda saat 17.00 olmuştu. Hiç ara vermeksizin Konya’ya doğru yol aldık. Bir yemek molasından sonra sabah 05.00 gibi tekrar Anamur’a gelip tutu tamamladık.

          

Tarih: 26.05.2012 Okunma: 750

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?