MHP kongresinden birlik ve beraberlik çıktı

Hüseyin ŞİNASİ - 22.01.2012

 

              

 

         Anamur’da AK Parti ve MHP kongreleri geride kaldı. Her iki kongreden de bir sürpriz sonuç çıkmadı. AK Partide Ahmet Yıldırım 2009 yerel seçimleri öncesi atama yoluyla gelmişti. Yönetim kurulunda o günden bugüne gelinceye kadar bir hayli değişiklikler oldu. Ama 15 Ocak 2012 kongresi ile sandıktan çıkan yönetim şaibeleri ve tartışmaları ortadan kaldırmış oldu.

Anamur’da Ak Partinin başında Ahmet Yıldırım gibi aklıselim sahibi şahsiyetin bulunması bize göre büyük bir şans. Fakat Ahmet Yıldırım ve yönetiminin en önemli zaafı, halktan kopuk olmaları, dar kalıplar içinde paslaşıp durmalarıdır. Biraz daha halkla beraber olabilseler, biraz daha halkın sorunlarına eğilebilseler durum çok daha farklı olacak.

Anamur’da herkesin sonucunu merakla takip ettiği bir diğer gelişme de MHP’nin 20 Ocak 2012’de yapılan ilçe kongresiydi. Gördüğümüz kadarı ile MHP’lilerin kongreye ilgisi çok yüksekti. Kaplan Düğün Salonunun iç dışı MHP’liler tarafından bir kez daha doldurulup, boşaltıldı. Salonda bazılarının merakla beklediği küskünlük, dargınlık, kavga ve gürültü olmadı. MHP’liler samimi, olgun, birlik ve beraberlik mesajlarının hâkim olduğu bir aşamadan geçtiler. MHP’nin bu kongresinin kaybedeni yoktur, kazan Anamurlu MHP’liler olmuştur.

MHP’nin kongresi sırasında basın mensuplarından Oktay Demir, İbrahim Polat, Kamil Cömertler ve Nihat Erkan’la sohbet etme imkânımız oldu. Özellikle Nihat Bey, daha kongre yeni başlamışken kongre sonucunu isabetle tahmin etmesi dikkatimi çekti. Bir gazeteci arkadaşımız da Mersin Milletvekili Ali Öz’ün kendisi ve yakınlarına daha milletvekili olmadan yaptığı yardım ve sahiplenmeden söz etti. MHP’nin kongre salonunda eski milletvekili Hidayet Kılınç ve Behiç Çelik’i göremedik. Belki her ikisi de telgrafları ve mesajları ile kongreye başarılar dilemiş olabilirler. 

Kongrenin ilk açış konuşmasını Mehmet Yıldız yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat bir konuşma yaptı. Divan Başkanlığına da yine Mahmut Tat getirildi. Konuşmalar geçildi. Sırasıyla Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve ilçe başkan adayları konuştu. Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin seçilen kim olursa olsun yanında olacağını ifade etmesi ve adaylık için MHP yönetiminin, MHP delegelerinin, Anamur halkının onayını alacağını, vaatlerinin %80’nini gerçekleştiremezse aday olmayacağını açıkça söylemesi dikkatlerimizden kaçmadı.

Bundan önce yazdığımız bir yazıda Başkan Türe’nin adaylardan biri lehine taraf olmasının doğru olmayacağını iddia etmiş ve aynı düşüncemizi adaylardan Süleyman Çevik ile bizi ziyaretleri sırasında bir kere daha tekrarlamıştık. Bu düşüncemizin çoğu MHP delegesi tarafından da kabul gördüğünü anladık. Ören Belediye Başkanı Aziz Doluoğlu, ben taraf olmam kim seçilirse ben onlarla çalışırım şeklinde görüş belirtmesi herkesin takdirini topladı.

MHP kongresinden birkaç hafta önce İlçe Başkanı Ramazan Yalçın ile yaptığımız bir görüşmede, hükümetin iller, ilçeler, beldeler ve köyler konusunda getirmeyi düşündüğü projeden söz etmişti. Projeye göre bütün köyler ve beldeler ilçelere bağlanacak, il belediyeleri büyükşehir belediyesi haline gelecek, ilçe belediyeleri de illerdeki büyükşehir belediyesinin birer şubesi haline gelecektir. Proje ne zaman hayata geçer bilinmez. Ama böyle bir yönetim şekli benimsenirse CHP gibi, MHP gibi muhalefet partilerinden aday olmak, seçilmek, seçilseniz bile görevlerinizi yapmak çok kolay olmayacak. Bu durum iktidar partisinin işine çok yarayacak. O nedenle MHP’lilerin, CHP’lilerin işin ne kadar önemli olduğunu düşünerek hareket etmeleri kendi menfaatlerinedir. Kusura bakmayın kimse sizin karakaşınıza, gözünüze, boyunuza, posunuza göre davranmaz.          

Tarih: 22.01.2012 Okunma: 725

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?