Anamur’un iradesi “Ordu Kandile”

Hüseyin ŞİNASİ - 21.10.2011

                               

 

         Anamur son günlerde çok önemli tarihi olaylara sahne oldu. Bunlardan biri de 20 Ekim 2011 Perşembe günü saat 12.00 Mersin-Antalya yolunun Anamur girişindeki dört yolda (Muzlu Kavşak- BP Petrol Yanı) “Şehitleri Anma ve Terörü Lanetleme” basın açıklamasının Anamur Belediyesi, Bozyazı Belediyesi, Çarıklar Belediyesi, Ören Belediyesi, Anamur Meslek Yüksek Okulu, AK Parti, CHP, MHP, SP, BBP, DP İlçe Başkanlıkları ve Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının destek ve katılımları ile gerçekleştirildi.

         Basın açıklamasına katılmak üzere biraz erken yola çıkmayı düşündüm. Göktaş Camii ile Üçyol civarında iken, belediyenin ses ve yayın cihazından vatandaşların toplantıya katılması ile ilgili yayın duyurular yapılıyordu. Ancak hoparlöre çok yakın olmama rağmen, ne dediklerini anlayamadım. Cadde boyu giderken çoğu işyerinde bayraklar asılı olmasına rağmen, mitinge katılmalarıyla ilgili bir hareket göremedim. Şaşırdım. Hastaneyi biraz geçince ellerinde bayrakları kalabalık bir genç topluluğunun sloganlarla geliyor olması cesaretimi artırdı. Uğur Dershanesindeki öğrenci grubuymuş.

         Birkaç arkadaşla yürüyerek Muzlu Kavşağa ulaştığımızda, etrafın bayraklarla süslendiği ve bir kamyonun platform olarak hazırlanmakta olduğunu gördük. Miting için kalabalığın toplanma yeri Anamur Halinin alt taraflarıydı. Bizden önce gelenlerle birlikte hayli kalabalık toplanmıştı.

Daha sonra gruplar halinde gelen, çeşitli okulların öğrenci gruplarını gördük. Kız ve erkek öğrenciler okul kıyafetleri ile toplanma yerine gelince, böyle milli duyguların ayağa kalkması gereken günlerde yalnız olmadığımızı anladık. Toplanan kalabalıkla birlikte basın açıklamasının yapılacağı Muzlu Kavşağa gitmek üzere yola çıktığımızda, Hal ile kavşak arası çoktan dolmuştu.

Basın açıklamasını izlemek üzere Muzlu Kadın Heykelinin kaidelerinde zor zahmet yer bulabildik. Platformda bütün siyasi parti temsilcilerinin ve belediye başkanlarının bulunması programa ayrı bir güzellik katmış. Anamurlu iki tane terör şehidinin portresi de platformda yer aldı. Birisi daha iki ay kadar önce Van’da şehit düşen Serkan Anday idi. Basın açıklaması Anamur Meslek Yüksek Okulu Müdürü Akif Altınbıçak’ın şiir ve konuşmalarıyla başladı. Tüm şehitler ve gazilerin anısına saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Şehitlerin adını ve kentlerini okudukça, toplanan kabalalık gözyaşları içinde “burada” diye haykırdı.  Akdeniz Camii İmamı Veli Kılınç Hoca, Kur’an-ı Kerim okuyup,  dua ettirdi. Hazırlanan basın bildirisini Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe okudu. Basın bildirisinin şu kısmı dikkatimizi çekti.

     ANAMURLULLAR OLARAK ÜLKEMİZİN GELDİĞİ BU NOKTADA ORDUMUZUN KANDİLE BAYRAK DİKMESİNİ VE SINIRDA BİR TAMPON BÖLGE OLUŞTURMASINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ.

MİLLETİMİZİN AZİM KARARLILIĞININ BÜTÜN BU OLUMSUZLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİNDEN ŞÜPHEMİZ YOKTUR.

EZANIMIZ TEK, VATANIMIZ TEK, BAYRAĞIMIZ TEK, DİLİMİZ TEK, MİLLETİMİZ TEK…

BUNLAR BİZİM VAZGEÇİLMEZ UNSURLARIMIZDIR. BUNU ASLA UNUTMAYALIM…

BU DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, GAZLERİMİZE ŞİFA DİLİYORUZ. BİZLERE DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNMAK İSTİYORUZ.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

 

            Miting öncesinde ve sonrasında birçok kişiyle görüştüm. İçlerinde siyasi parti temsilcileri de vardı. Herkesin meydana gelen bu terör olaylarından üzüntülü olduğu kesin. Ama Anamurluların bu benzer organizasyonlara ilgisizliği, vurdumduymazlığı onları da fazlasıyla üzmüş. Daha önce yine buna benzer bir basın açıklaması sonrası halkın ilgisizliğine vurgu yapmış ve esefle karşılaşmıştık.

 Anamur’da partilerin mitinglerine katılıyor, cenazelerde bulunuyor, halkın davranışlarını çözmeye çalışıyoruz. Şuradaki kalabalık bazı cenaze merasimlerinden daha az. Kimi düğünlerde bile bundan daha çok kabalık toplanabiliyorken, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne tecavüzlerin en yükseklere ulaştığı şu günlerde yapılan bir faaliyete ilgi gösterilmemesi çok manidar. Soruyorum, “ey Anamurlu harekete geçmen için, tepkini dile getirmen için, mutlaka bir yakının ölmesi, yaralanması veya teröre kurban mı gitmesi lazım? Memleketin dört bir yanında ocaklar söner, analar, babalar, eşler ve çocuklar bağrına taş basmışken, sen rahat uyuyabiliyor, dolaşabiliyor musun? “

Yazıklar olsun bize.    

 

   

 

Tarih: 21.10.2011 Okunma: 696

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?