HİZMET EDENLERİ UNUTMAMAK LAZIM

Hüseyin ŞİNASİ - 05.10.2011

                        

          Anamur’da dedikodu kazanı fokurdamaya devam ediyor. Çoğu zaman aslı astarı olmadığı halde birileri aşağı mahallede bir şeyler söylüyor, yukarı mahalleye vardığında söylediği şeye kendisi de inanmaya başlıyor. Hâlbuki dedikodu denilen şey en kötü hastalıklardan ve toplumu yaralayan günahlardan biridir.

         Eskiler anlatır. Zamanın birinde Anamur’un ileri gelenleri düşünüp taşınmışlar ve Kars Valisini İçişleri Bakanlığına şikâyet etmeye karar vermişler. Bir şikâyet dilekçesi döşenip postaya vermişler. Dilekçe İçişleri Bakanlığına ulaştıktan sonra Kars Valisini soruşturmak üzere bir müfettiş gönderilmiş. Yapılan araştırma ve incelemeler sonunda Vali hakkında bir usulsüzlük bulunamamış. Aradan yıllar geçmiş hakkında şikâyet dilekçesi verilen valinin yolu Anamur’a düşmüş. Ama kimseyle görüşmeden Anamur’dan ayrılmış. Yakınlarına, “beni Kars’ta şikâyet eden bu adamlar, ya bir de yanlarına gelip aralarına karışırsam neler yapmazlar? Demiş.

         İki gündür Anamur Belediye Başkanı ve personeli hakkında dolaşan, aman soruşturmaydı, aman gözaltıydı, aman tutuklandıydı gibi haberler kamuoyunda adeta bomba etkisi yaptı. Haber önce www.ajansanamur.com’da, sonra www.anamurhaberci.com’da yayınlandı. Arkasından www.anamurekspres.com’da aksine bir haber çıktı. Diğer site ve mahalli gazeteler olaya temkinli yaklaşmış yer vermemişler. Elbette işin ne olup olmadığı bir süre sonra ortaya çıkacak. O nedenle araştırma aşamasındaki bir olay hakkında ileri geri konuşmanın ve yazmanın doğru olmayacağını düşünüyoruz.

Ancak bir hususu özellikle belirtmek istiyorum. Siz, yapılan iş ve işlemlerden dolayı hata aramak ve bulmak isterseniz mutlaka bulursunuz. Mesela, trafik polisleri yolda normal kontrollerini yaparken, yeter ki ceza yazmak istesin ceza konusu olacak bir şey bulunur. Vergi kontrollerine gelen memur, isterse işyerinde mutlaka eksik bir şey bulur ve basar cezayı. Bu işler biraz da denetleme yetkisindeki kişinin olaya bakış açısıyla yakından ilgilidir. Bir öğretmeni veya hâkimi düşünün takdir hakkını istediği gibi kullanabilir ve neden böyle diyemezsiniz.

İnternete giriyor ve arama sitelerine “Anamur soruşturma” yazıyor, ara diyorum. Anamur Belediyesi hakkında, Devlet Hastanesi hakkında bir sürü haber var. Ama o tarihlerde soruşturmaya konu olan kurum ve yöneticileri hala aramızdalar. Hatırlayacaksınız Anamur Devlet Hastanesinde ortaya çıktığı söylenen yolsuzluklarla ilgili olarak birçok kişi tutuklanmış, mahkemeye bile çıkarılmadan yedi sekiz ay cezaevinde yatmışlardı. Ama bugüne kadar onlardan kimsenin ceza aldığını duymadık. Herkes başka yerlerde görevlerine devam ediyor. Bu bakımdan Anamur Belediyesi ile ilgili ortaya çıkan haberlere biraz daha temkinli yaklaşmak gerekir.

Bu konuyla ilgili olarak ilgimi çeken bir konuyu sizinle paylaşmak isterim. Bazen www. ekap.kik.gov.tr/EKAP/Ortak/IhaleArama2.aspx sitesinden Anamur İhale sonuçlarına bakarım. Bu arada Anamur Belediyesinin de ihaleleri yayınlanıyor. Bazı ihaleler defalarca iptal edilmiş veya sonuçlanmamış oluyor. Önceleri ihaleyi yapanların beceriksizliği mi diye düşündüm. Ama daha sonra Belediyenin ihalelerinin birileri tarafından engellendiği ve yapılacak işin veya hizmetin yapılmasının geciktirildiği düşüncesine vardım. Hem ihaleyi alanlar işi savsaklıyorlar, hem ihaleye katılan kötü niyetli kişi veya kurumlar işin yapılmaması için çaba harcıyorlar. Bunda amaç, Anamur Belediye Başkanı ve ekibini iş yapamaz, beceriksiz, “bir çivi bile çakmadılar” imajını yerleştirmek olsa gerek. Bütün bu engellemelere rağmen gelmiş geçmiş Belediye Başkanları bir şeyler yapmışsa hepsine canı yürekten teşekkür etmek lazım.

Aslında burnumuzun dibindeki bir okulun halini dile getirecektim. Konuyu uzatmamak için Çarıklar Efeler Okulunu bir başka zamana bırakacağız.

        

Tarih: 05.10.2011 Okunma: 701

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?