ERBAKAN’IN ARDINDAN

Neslihan KORUTÜRK - 27.02.2011

Bu dünyada herkese yer var.


Demirel-Ecevit-Türkeş-Erbakan dörtlüsünden üçüncüsü de Hakkın rahmetine kavuştu.

Bu dört isim, bilhassa 1960–80 arası Türkiye’sinde ve o dönemin siyasetinde önemli ve etkiliydi.  Şimdi sadece Demirel kaldı. Ona sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

Demirel, 2000 yılında Cumhurbaşkanlığının bitmesiyle aktif siyasetten çekilmişti. Erbakan ise önce siyaset yasağı, sonra da hastalığı sebebiyle aktif siyasetten uzak gibi göründü. Fakat aslında hep içinde oldu.

Tam 2010 referandumu öncesinde ise ismiyle özdeşleşen “Saadet Partisi”nde kendi listesine yer verilmeyince tekrar aktif olarak siyasete girmek zorunda kaldı. Partinin ağır topları elbette yine yanındaydı.

Bu arada hastalığı da gittikçe ağırlaşıyordu. Son günlerde ancak hastaneden görüntü verebiliyor, partiyi oradan idare etmeye çalışıyordu.

Onun bu tutumunu kimileri “hırs”ına, çevresindekiler ise bitmek bilmez memleket ve millet sevgisine yoruyorlardı.

Biz de çevresindekilere katılıyoruz. Her türlü eleştiriyi hak etse de Erbakan “millî” bir liderdi. Ülkenin tam bağımsızlığı için mücadele etti. Hayatı boyunca Batı’ya ve Amerika’ya kafa tuttu. Kısa süren Başbakanlığı döneminde millî politikalar izledi. Ülkenin kaynaklarını halka yayma çabasında oldu. Onun idare ettiği Türkiye’de insanlar iktisadî bakımdan nefes aldı.

Bugünkü iktidar sahipleri onun talebeleri… Fakat Erbakan’a göre yoldan çıkmış talebeleri… Batı’ya teslim olmuş öğrencileri. Erbakan AKP iktidarını en fazla bu bakımdan eleştirdi ve uyardı.

*                     *                 *

Artık politikada Erbakan “cismen” yok!

Fakat onun kadroları var… Partisi var… “Millî görüş”ü var…

3 ay sonra yapılacak seçimlere katılmaya ömrü yetmedi. Seçime bu kadar yakın bir zamanda, böyle etkili ve siyaseten önemli bir liderin vefatının mutlaka siyasî yansımaları olacaktır.

Belki de Erbakan’ın aramızdan ayrılması, sağlığında olabileceğinden daha fazla siyaseti etkileyecek, dengeleri değiştirecektir.

Hadise çok yeni… Bu safhada daha fazla siyaset yapmak yakışık almayacaktır.

Erbakan Hoca’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve dava arkadaşlarına sabırlar diliyoruz.

 

Arşiv

Tarih: 27.02.2011 Okunma: 700

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?