MHP YÜKSELİYOR MU?

Neslihan KORUTÜRK - 26.12.2010

Bu dünyada herkese yer var.

 

Evet yükseliyor…

Bütün komplolara, tezgâhlara, iç ve dış operasyonlara rağmen MHP’nin yükselişi önlenemiyor.

Anayasa referandumunu 12 Eylül’e “tesadüf” et(tiril)mesiyle, AKP kendince, MHP’ye mükemmel bir tuzak kurmayı başarmıştı.

O tuzak sayesinde MHP “evet”çi ve “hayır”cı şeklinde 2’ye bölünecekti. Bu bölünme halkoylamasıyla sınırlı kalmayacak, 2011 seçimlerine de MHP ve Ülkcücüler “eski”-“yeni” diye bölünerek gideceklerdi.

Eh, zaten toplam oyları en fazla 18’lerde olan “Milliyetçiler” 3’e, 4’e bölününce hiçbir milliyetçi partinin barajı aşması mümkün olmayacaktı.

Gelgelelim oyun bozuldu…

MHP genel başkanı Bahçeli’nin sağduyulu, “eski”-“yeni” demeden bütün ülkücü ve milliyetçileri kucaklayıcı tutumu sayesinde milliyetçiler bölünmek şurada dursun, tam tersine toparlanmaya başladılar.

Lider’in sadece kendi tabanına yönelik değil; ülkenin millî menfaatleri söz konusu olunca ortaya koyduğu “millî duruş” Türk halkının teveccühüne mazhar oldu. Wikileaks belgeleri dolayısıyla gösterdiği aklıselim, ciddiyet millet nazarında Bahçeli’nin güvenilirliğini yükseltti.

Yine Devlet Bahçeli’nin Ankara’da çakılıp kalmayarak her hafta memleketin bir başka yöresine yaptığı gezi ve vatandaşlar arasındaki çalışma ve Anadolu insanıyla kaynaşması kitlelerin yavaş yavaş MHP’ye yönelmesi sonucunu doğurdu.

Bütün bu sağduyulu çalışmalar meyvelerini verdi. Eylül ayı sonlarında yapılan araştırmalar MHP’nin oylarını %10’larda gösteriliyordu.

Son haftalarda yapılan anketler ise %14’le %19 arasında gösteriyor.

Bu son 2 aylık çalışmaların ve millî duruşun semeresidir. Seçimlere daha 6 aya yakın vakit var. Bu yükselme eğilimiyle MHP’nin %25’ler düzeyinde oy alması şaşırtıcı olmayacaktır.

Bununla birlikte; iç ve dış güçler MHP’yi yıpratmak için,

Oylarını düşürmek ve meclis dışında bırakmak için,

Meclis dışında bırakmak mümkün olmuyorsa en az oy oranında kalması için her türlü “gayret”i göstereceklerdir. Her türlü yıpratma tezgâhını kuracaklar, her türlü dümeni çevireceklerdir. MHP aleyhine halkı zehirlemeye çalışacaklardır.

Yapsınlar… Ellerinden geleni ardlarına koymasınlar…

Hepsinin panzehiri vardır.

En başta MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin ciddi devlet adamlığı en tesirli panzehirdir.

Bahçeli’nin son 3 ayda gösterdiği başarılı siyasî duruş ve hamleleri  MHP’nin yükselmesini sağlayan en önemli etkendir.

MHP son 3 ayda başlattığı çalışmaları seçime kadar götürürse bütün oyunlar bozulacaktır. Kem gözlerin, kötü niyetlilerin hevesleri kursaklarında kalacaktır.

Tanrı Türk’ü korusun.

NOT: Bugün İstanbul Zeytinburnu’ndaki Abdi İpekçi Spor Salonunda Ülkü Ocaklarının düzenleyeceği GÜÇ BİRLİĞİ GENÇLİK ŞÖLENİ yapılacaktır.

Saat 14.00’te başlayacak olan şölene İstanbul’daki bütün milliyetçi-ülkücüler katılmalıdır.

 

Arşiv

Tarih: 26.12.2010 Okunma: 700

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?