Memleket Süratle Kayıyor

Neslihan KORUTÜRK - 11.06.2008

 

Nereye mi kayıyor?

Bin basamaklı devasa bir merdivenin 988’nci basamağına.

Bizim sitede de manşet olan, “Humeyni’yi Seviyorum, Atatürk’ü Sevmiyorum” başlıklı haberden aldığım, şu karşılıklı konuşmaya bakın:


Fatih Altaylı: Peki bu ülkenin Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyen bir adamı niye Humeyni kadar sevmiyorsun. Bunu merak ettim. Eğer Atatürk olmasaydı burada belki de İngilizler vardı, Fransızlar vardı.
Nuray Bezirgan: Yani İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı. Zaten mesele bu yani. İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden Atatürk’ü sevmemi bekleyemezsiniz.
 

Bayanın sözlerinden tahrik olmayacak, bu sözlere tahammül edebilecek aklı başında hiçbir Türk yoktur. bu sözler, en aklı başında Türk’ün de aklını fırttırır.
 

Yukarıdaki sözleri ilk okuduğumda, ben de kendimi çok ağır bir hakarete uğramış gibi hissettim. Asabım bozuldu, nabzım ve tansiyonum yükseldi.

Sonra aklıma, kızların kimliği geldi. Bu kızlar, böyle sözlerin infial yaratacağını bilmezler mi? Onları ülke çapında bir televizyona çıkaran TV’ci, bu sözlerin bütün milleti tahrik edeceğini göremez mi? Bunların hepsi aptal mı, akılları mı tutulmuş ki, zaten gergin bir ortamda, halkın siyaseten bölünmekte olduğu bir ortamda kıvılcımın üzerine benzin sıkıyorlar?
 

Size bir soru:

Bu türbanlı kızlar zihninizde 10-12 sene evvel, Tv Tv haber programı gezen, türbanlı birini çağrıştırdı mı?

İyi düşünün!

Hani “şeyh”lerle düşüp kalkan… Kaderin cilvesine bakın ki; şeyhlerden birisinin soyadı da Kalkancı’ydı.

Hani şeyhin birisi de telefon konuşmasında, o türbanlı bayana “eve gelirken, yeteri kadar prezervatif al, gel. Evde yok.” diyen, bir sakallı şeyhti. O sakallı şeyh mahkemedeki duruşmasında “Kemalizmin ve Demokratik düzenin düşmanıyım” demişti.

Hatırladınız mı o, haber saatlerinde masaları yumruklayarak ağlayan türbanlı bayanı?

Hatırlamayanlara ben yardımcı olayım; Fadime.
 

Fadime ve o şeyhler nerede şimdi?

Görevlerini yaptılar ve köşelerine mi çekildiler acaba?

Böyle çalkantılı günlerde neden bizleri yüksek fikirlerinden yararlandırmıyorlar, dersiniz?
 

Şimdi sıra Bezirgan’larda mı acaba?

Bu bayanın sarf ettiği yukarıdaki, bezirganca sözler kesinlikle bir Müslüman’a ve Türk’e ait olamaz.

Kesinlikle bir büyük planın, küçücük ama etkili satırı (Bu kelimeyi de hangi manâda okursanız okuyun uyar) değilse, dinden, imandan ve insanlıktan sapmış, hastalıklı bir ruh halinin tehlikeli halisünasyonları olabilir.

Tarih: 11.06.2008 Okunma: 778

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?