TÜRK MİLLETİ ATATÜRK’Ü KEŞFEDİYOR

Neslihan KORUTÜRK - 19.04.2009

Bu dünyada herkese yer var.

 

 

 

Şimdiye kadar, 10 yıllar boyunca, Atatürkçülük resmî bir ideoloji gibiydi. Daha doğrusu sadece resmî ideolojiydi. Adeta öğrencilere, memurlara ve millete dayatılıyor gibiydi. Millet çoğunluğu da bu dayatma ideolojiye mesafeliydi.

 

AKP ve onun hükümet politikaları sayesinde(!) millet Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü öğrenmeye, keşfetmeye başladı.

 

Millette, şimdiye kadar soğuk törenlerde seyrettiği Atatürkçülüğe ve onun eserlerine sahip çıkma bilinci oluşmaya başladı. Son 7 yıldır Anıtkabir, daha önceki 7 yıllarla mukayese edilmeyecek kadar büyük bir ilgiyle vatandaş akınına uğruyor. Anıtkabir her saat dolup dolup boşalıyor. Genç-ihtiyar, kadın-erkek, türbanlı-türbansız, işçi-memur, emekli-çalışan, esnaf-çiftçi, okumuş-okumamış… herkes, her kesim, bütün millet Anıtkabir’e koşuyor.

 

Vatandaşa dayatılan Atatürk ve Atatürkçülük bayaa bir iticiydi.

Hiçbir yerden emir almadan, kimsenin baskısı, dayatması olmadan keşfedilen “yeni” Atatürkçülük ise son derece çekici... Son derece doğal! Millî, halktan, samimi…

 

Türk Milletî, Atatürk’ü keşfederken bir başka şeyi daha keşfediyor ve öğreniyor; demokrasiyi! Tepki göstermeyi, iktidardakilerden talepte bulunmayı öğreniyor. Duygu ve düşüncelerini “demokratik ortamlarda” dile getirmeyi öğreniyor. Bu çok sevindirici… Büyük halk kitleleri demokrasiye sahip çıkıyor, kendi kaderini kendi yönlendiriyor. Ata’sının daha 1919’da söylediği “milleti, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır!” ilkesini hayata geçiriyor.

 

*   *   *

Cumartesi günü, millet yine büyük kalabalıklar halinde Anıtkabir’e koştu. Şikâyet için değil! Başkent Üniversitesi Rektör vekilinin deftere yazdığı gibi; Atatürk’ün manevî mirası olan “Akıl ve bilime” sahip çıktıklarını göstermek için.

 

Son Anıtkabir eyleminde sevindirici olan bir başka yön ise, tatlı su liberallerinin çok istismar ettiği emekli askerler ön planda değillerdi. Sanki emekli askerler sadece “darbe” için yürürlermiş gibi istismar ediliyor. Bu istismara fırsat vermemeleri bakımından, ortada emekli paşaların gözükmemesi iyi oldu.

 

İktidar yanlısı medya Anıtkabir’e olan ilgiden rahatsız… Rahatsız çünkü Atatürk’le kavgalı… Rahatsız çünkü, tam Atatürk’ü unutturduk, Atatürkçüleri pasifize ettik derken şimdi halk Atatürk’e sahip çıkıyor. Halk gittikçe artan bir ilgiyle Ata’sına, onun ilke ve devrimlerine yöneliyor.

 

Çünkü halkın Atatürk’le kavgalı olanlarla kavgası var!

 

Bu vesileyle millet aydınlığı, aydınlanmayı da keşfediyor. Tabii karanlığı da keşfediyor. Aydınla münevver arasındaki farkı da fark ediyor. Kendisini “aydın” diye yutturanların milletin kafasına karanlığı boca etmekte olduğunu da keşfediyor.

 

Cumartesi günü, Anıtkabir’e koşanlar içindeki türbanlı bir vatandaşımız aynen şunları söyledi: “Bu karanlık gecenin bir de gündüzü var!”

 

 

*   *   *

Aslında, Atatürk’ü münevverler bile yeni keşfediyor. Son günlerdeki “derin” tartışmanın konusu ne? Atatürk’ün “Türk Milleti” tarifi! Bu ayrı bir yazı mevzuu…

 

Her türlü karanlık girişimlere rağmen Türkiye’de güzel şeyler oluyor.

 

Yazarımız Özgür Deniz’in tam 11 makalesinin başlığı olan “BİR DEVİN UYANIŞI” gerçekleşiyor.

 

Uyuyan dev uyanıyor. Sağ olasın AKP!

 

 

Arşiv

Tarih: 19.04.2009 Okunma: 752

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?