Şifa Yurdu SANDIKLI ve HÜDAİ Kaplıcası

İsmail Hakkı CENGİZ - 12.02.2024

On beş gündür memleketim Sandıklı’daydım. Dün İzmir’e döndüm. Annemi ziyaret için gittim. Gitmişken  Hüdai Kaplıcamız ve şehir merkezine getirilen kaplıca hamamından da yararlandım.

Elbette her geldiğimde kaplıcaya giderim, bazen birkaç gün kaldığımız da olur. 66 yaşıma girdim, şimdiye kadar hiç şifa bulmak amacıyla kaplıcaya gitmemiştim. Bu sefer, şifa umarak havuzlara girdim.

Termal havuza gün aşırı gittim. Toplam olarak 7 kez havuza girmiş oldum. Bu 7 rakamı önemli… Kaplıcanın kılavuzlarında da yazar; şifa bulmak için en az 7 kez girilmesi gerekir. Bendeniz de o sayıya ulaştım. Şimdi, büyük ölçüde şifa bulduğumu görüyorum.

Rahatsızlığım neydi?

Sağ dirseğimde, 9-10 aydır geçmeyen bir ağrı, hareketlerimi kısıtlayan bir rahatsızlık vardı. Bundan 6 ay evvel ortopedi uzmanına gösterdim. Merhem, hap ve kol bandajı verdi. 20-25 gün içinde geçer dedi. Verdiklerini kullandım ama sıkıntım geçmedi. Kaplıca suyuna sokmaya, en az 7 kez devam etmeye karar verdim ve bunu yaptım. Tamamen geçtiğini söyleyemiyorum, kolum, rahatsızlık öncesi kadar mükemmel değil. Fakat hareket engeli büyük ölçüde kalkmış vaziyette. Zaman geçtikçe kaplıcanın faydasını göreceğimi, dirseğimin tamamen iyileşeceğini tahmin ediyorum.

KAPLICALAR ÇOK BÜYÜK BİR NİMET

Ülkemiz, iç denizimiz Marmara’yla birlikte beş tarafı denizlerle çevrili bir sahiller cenneti olduğu gibi, aynı zamanda, her tarafından sıcak sular fışkıran bir kaplıca cenneti…

Bu çok büyük bir nimet, çok büyük bir devlet, çok büyük bir kıymet!

Bu nimetten mümkün olduğunca çok yararlanmalı…

Kaplıcalara, sadece hastalar, rahatsız olanlar değil, sapasağlam olanlar da mutlaka sıklıkla gitmeli… Kaplıca suyu sizi daha zinde yapar. Bağışıklığınızı güçlendirir. Gençleştirir, güzelleştirir.

Sandıklı’ya 10 dakika mesafede hatta şehrin merkezinde termal havuz ve hamam olduğu halde, uzun süredir buralardan yararlanmayan Sandıklı sakinleri var. Ülkemizin her yanında termal tesisler olduğu halde, havuza girmeyi aklına bile getirmeyen milyonlar var. Hâlbuki havuza girmek bir alışkanlık bir yaşam kültürü olmalı. Sahil, yayla, kayak merkezi tatili yapıldığı gibi, kaplıca tatili de alışkanlıklarımız arasına katılmalı. Kaplıcalardan istifade etmemek çok büyük bir ihmal… Büyük bir eksiklik…

Her kaplıcanın, hangi hastalıklara iyi geldiği tanıtım kitapçıklarında vardır. Bunları internetten de bulabilirsiniz. Oralardan yararlanarak hem keyifli zamanlar geçirir hem de birçok hastalığınıza şifa bulabilirsiniz. Bir haftalık tatilden sonra, dinlenmiş, zindeleşmiş, şifa bulmuş olarak evinize dönebilirsiniz.

Kaplıcalar, bir memleket ve insanı için müthiş bir zenginlik kaynağı…

Her biri ayrı bir şifa yurdu… Bana da şifa verdiği için şükran duyuyorum.

İyi ki kaplıcalar var. Hayatımızı renklendiren, zenginleştiren, bize şifa veren kaplıcalar!

Var olsunlar!

x    x     x

TAVSİYE

DERİN NEFES Uygulaması Her Derde DEVA mı?

Tarih: 12.02.2024 Okunma: 296

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?