TERMAL Havuz, Sauna, Hamam, Hepsi 5 Lira – SANDIKLI

İsmail Hakkı CENGİZ - 06.12.2022

Başlıktaki rakamı yanlış okumadınız. Evet, 5 lira, yazıyla da belirtelim, beş lira. Size şaka da yapmıyorum. Sandıklı Belediye Başkanlığı’nın işlettiği, Sandıklı merkezdeki termal havuz, sauna ve hamamdan oluşan tesisten yararlanma ücreti sadece beş liradır.

Personel giderleri, enerji ve suyun maliyeti göz önüne alındığında, bu fiyata, böyle bir tesisi işletebilmek elbette büyük başarıdır. Belediye Başkanı’nı tebrik ederim.

23 Kasım 2022 Çarşamba günü, Afyonkarahisar’dan Sandıklı’ya tarifeli minibüsle ulaştım. Minibüs tam olarak doluydu. Bir saatlik yol boyunca, hemşerilerim epey muhabbet ettiler. Söz, bir ara Sandıklı merkezdeki hamama geldi… Konuyla ilgili olan 45 yaşlarındaki bir hemşerim, “hamama giriş, 20 veya 25 liraya çıkacak” dedi. Bu rakamları, bütün duyanlar makul karşıladı.

Sandıklı’da kaldığım süre boyunca hamama iki kez gittim. Hayır, fiyatı yükselmemişti… Her iki seferde de giriş ücreti olarak 5 TL ödedim.

KAPLICA’DAKİ BENZER TESİSE GİRİŞ 30 LİRA

Sandıklı merkeze 10 kilometre mesafede, yine belediyenin işlettiği Hüdai Kaplıcalarımız var. Orada da termal havuzu, saunası ve hamamı olan tesisi belediye işletiyor. Fakat oranın giriş ücreti 30 (otuz) liradır. Üstelik oraya ulaşmak için hem zaman hem para harcamanız gerek… Tercih sizin!

TEK KULLANIMLIK TERLİKLER!

Sağlıklı hizmet gereği, tesiste terlik verilmiyor. Bu, yerinde bir uygulama. Bilet gişesinden 10 liraya tek kullanımlık terlik alabiliyorsunuz. O terliklerden ben de alıp kullandım. Güzel. Terliklerin altında kaymayı önleyen puntolar var. Gayet emniyetli.

Çevreci olarak, tek kullanımlık her şeye karşıyız. Bu terlikler de hamamdan çıktıktan sonra, uygun bir şekilde muhafaza edilip tekrar tekrar kullanılabilir.

CUMHURİYET PARKI’NDA ÇAY BİR LİRA

Sandıklı Devlet Hastanesi’nin yanında, Belediye’ye ait, Cumhuriyet Parkı adında güzel bir tesisimiz var. Burada demli bir çayı bir liraya içebilirsiniz. Sandıklı’da kahvehanelerde çay 2-2,5 lirayken, böyle güzel bir tesiste bir liraya çay verebilmek de büyük bir başarı… Belediye Başkanlığı’nı tekrar kutluyorum.

Bu vesileyle, “her şey pahalı, her şey uçuyor” diyenlere, işte, ucuz, hesaplı iki hizmeti göstermiş olduk. Ayrıca, yine bu vesileyle, memlekette, “serbest pazar” yani piyasa ekonomisi olduğunu da hatırlamış olduk. Birbirine benzer ürün veya hizmetin fiyatı küçücük Sandıklı’da bile farklı olabiliyor.

Piyasa ekonomisinde, fiyatları “piyasa”, piyasadaki “rekabet” belirler. Tüketici tam bilgili ve bilinçlidir, “tercihini” istediği yönde yapar.

O kadar!

 

[email protected]

Tarih: 06.12.2022 Okunma: 826

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?