Erdoğan BAYRAKTAR: Yağcılık Devri Bitti, Şebeklik Devri Başladı

İsmail Hakkı CENGİZ - 03.09.2021

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu sözleri Ak Parti için söylüyor. Bayraktar, günlerdir konuşulan, ülkeyi sarsan, diken.com.tr’de yayımlanan söyleşisinde dile getiriyor bunu… “Ak Parti’de Yağcılık devri bitti, yağcılık da geçmiyor. Şebeklik devri başladı.” diyor.

Demek ki bundan evvelki devir “yağcılık” devriymiş.

İyi. Geçmiş olsun! Yağcılık kötü bişey… Vıcık vıcık… Hele bir devre damgasını vurması felaket değil mi?

Neyse, bitmiş!

Çok şükür!

Ne başlamış: Şebeklik devri!

İnternete, “şebek” ne diye sordum… Şu cevap geldi:

1.    Çirkin ve arsız (kimse).

2.    Genellikle Afrika'nın dağlık bölgelerinde yaşayan, uzun veya kısa kuyruklu türleri olan maymun. (https://www.nedirnedemek.com/%C5%9Febek-ne-demek)

2’nci maddedeki tanıma bakarsanız ve iyi kötü şebek adı maymunu tanıyorsanız, sanırım, 1’nci maddedeki tanımın haksızlık olduğunu kabul edersiniz. Şebekler, bence, çok sevimli yaratıklar…

Sonra, internete, şebekliği de sordum. Uludağ Sözlük şu bilgileri veriyor: “Şebekin hal ve hareketlerini sergileyen insandır. Toplumda genelde, ne kadar sempatik gözüyle bakılır. Bunun nedeni kişinin eğlenmesidir.”

Bayraktar’ın sözleri bana bir nevi müjde gibi gelmişti. Uludağ Sözük, benim içime doğanı doğruluyor… Demek ki bizlere sevimli gelecek bir devir başlamış.

Nitekim yağcılar içimizi baymıştı!

O devir kapandı… Bir devir kapandı!

Artık devir, sevimlilerin devri!

x   x   x

TAVSİYE

ADAMLAR BİLİRİM, Arif Nihat ASYA

https://www.youtube.com/watch?v=ZfIbIA8eVTw

Tarih: 03.09.2021 Okunma: 446

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

özgür deniz

04.09.2021 - 20:35

Pislik bir millet olduk maalesef. nereye el atsan dökülüyor, nereye baksan karanlık, nereye dokunsan çürümüş kokuşmuş. detaya girmeye gerek yok zira netameli. emeğinize yüreğinize sağlık saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey. derin saygılar selamlar inşaAllah.

i. Hakkı Cengiz

04.09.2021 - 20:56

Evet, inanılmaz olaylar yaşıyor, duyuyor, görüyoruz. Korkarım, duyduklarımız, daha duyacaklarımızın küçük bir bölümü. İlgi ve katkın için çok teşekkür ederim, can kardeşim. Selâmlar...