ASKERÎ OKULLAR: FAKİRİN EN BÜYÜK UMUT KAPISI

İsmail Hakkı CENGİZ - 08.11.2016

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.



Askeri okullar yeniden eğitime başlıyor mu?

Evet, başlıyor!

Hem de bu eğitim yılının ikinci döneminde… Yani çok kısa süre içinde, Şubat 2017’de askerî okullarda eğitim başlıyor.

İlk eğitime başlayacak okul Hava Harp Okulu… Bu okulda eğitimin Şubat 2017’de başlayacağı aylar öncesinden duyurulmuştu. Bu konuda çıkan Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK), okulun üniversitelerden, 2’nci sınıfa başlamak üzere öğrenci alacağı ilân edilmişti. 02 Kasım 2016 tarihli Sözcü’nün haberlere göre, 200 kişinin alınacağı 2’nci sınıf için 4 bin başvuru gelmiş ve değerlendirmeler devam ediyormuş. Haberin başlığı, “Harp Okullarına yeniden öğrenci alınacağı bildirildi” şeklinde, hepsini kapsıyordu.

Sözcü’nün, aynı tarihli başka bir haberinde ise, “Son KHK’de askerî liselerin yeniden açılma kararı yer aldı. Askerî liselerde eğitim Şubat 2017’de tekrar başlayacak” deniyor.

Aynı gün Yenişafak ve Habertürk’te yer alan haberlerde, “Harp Okulları yeniden açılıyor. Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarında eğitim Şubat 2017’de başlıyor. Askerî liselerin ise açılmayacağı bildirildi” ibaresi yer aldı.

Bu haberlerden çıkan sonuç, Harp Okulları açılıyor ve öğretime de hemen Şubat 2017’de başlayabilecekler.

Askerî liselerin durumu ise tam anlaşılmıyor. Bendeniz, iktidara yakın olan Yenişafak ve Habertürk’ün haberlerinin, bu konuda daha sağlıklı olabileceğini değerlendiriyorum. Yani askerî liselerin açılmasına karar verilmediği ihtimali daha kuvvetli.

x   x   x

Askerî okullar fakirin en büyük umut kapısı

2’nci Kolordu’da bir komutanımız vardı… Korgeneral Hasan Muratlı… Tabii şimdi emekli…  Tunceliliydi. “Askerî okullar olmasa ben çoban olurdum”, dediği rivayet edilir.

Çevrenizde pek çok böyle subay, astsubay vardır. Fakir bir aileden gelen ama zekî.

Öyle fakir ama zekî çocuklar vardır ki aileleri onları normal okullarda, üniversitede okutacak güç bulamazlar. Hâlbuki askerî okul demek, düzenli, sıcak bir yuva, üç öğün yemek, temiz kılık-kıyafet, tutumlu bir çocuğa yetecek kadar harçlık ve okul bitince hazır iş demek!

Onun için bu okullar fakir ailelerin en büyük umut kapısıdır. Bu kapıların hepsi bir an önce açılmalı. Zekî öğrenciler istikbalini kurtarırken, devlet ve millet de onların nitelikli hizmetinden yararlanmalı. Memleket böyle gelişir, güçlenir, yükselir.

 

x   x   x

Günün çizgisi, Gırgır’dan, 02 Kasım 2016…


Tarih: 08.11.2016 Okunma: 782

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?