Dünyada IŞİD’e karşı yapılan en ciddi harekât

İsmail Hakkı CENGİZ - 25.08.2016

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


internethaber.com'dan...


Yıllardır, aklımızın almadığı bişey var: Bütün dünya IŞİD’e karşı, bütün dünya en son sistem silahlarıyla IŞİD’i vuruyor ama terör örgütünü bitürlü bitiremiyor!

Nasıl oluyor bu?

Daha doğrusu, nasıl olmuyor? IŞİD neden bitirilemiyor?

Çünkü ciddi ciddi vurulmuyor, ciddi ciddi mücadele edilmiyor. Öyle, uzaktan “atış”larla, havadan “sorti”lerle hiçbir ilerleme sağlayamazsınız… Eğer bir “kuvvet”i, bir “örgüt”ü yok edecekseniz, onun bulunduğu yerlere “asker”inizle gireceksiniz… Girmek zorundasınız. Yoksa uzaktan yapılan atışlara karşı kendini koruyacak tedbirleri daima alabilir. Siz bombalamaya devam edersiniz, o varlığını sürdürmeye devam eder.

İşte şimdi, Türkiye hiçbir “devlet”in yapmadığını, yapamadığını yaptı: IŞİD işgali altında bulunan yerlere tankıyla, personeliyle girdi. Ve akşamına netice alındı… Cerablus ele geçirildi…

x   x   x

IŞİD nerede?

Türk ordusu sabah harekâta başladı, akşam hedef ele geçirildi… Herhangi bir kayıp da verilmedi, çok şükür.

Peki, Cerablus’u elinde tutan tutan IŞİD nerede?

Neden “direnç” göstermedi?

Daha Türk ordusunun o bölgeye gireceği duyumlarını alır almaz toz oldu… Tası tarağı toplayıp Cerablus’u terk etti. Ne kadar güçlü ve kalabalık olursa olsun, bir terör örgütü düzenli bir ordunun karşısında duramaz. Düzenli bir orduyla savaşamaz.

Şu bir günlük harekât herkesin gözlerini açmış olmalı: IŞİD’le savaşıyorum diyen  devletlerin aslında savaşmadıkları, “savaşıyormuş gibi yaptıkları” ortaya çıktı.

Türkiye nasıl mücadele edileceğini gösterdi… Bir terör örgütüyle mücadele böyle yapılır. Tanklarınla, komandolarınla onun bölgesine girerek yapılır.

x   x   x

Uluslararası mücadele GÜÇ mücadelesidir

Yıllardır “Fırat” nehrinin “kırmızı çizgimiz” olduğunu haykırıyor, bitürlü duyuramıyorduk. Şimdi, bunu “kuvvetle” ilân ettik.

Bilindiği gibi, geçen haftalarda, bu “çizgi”miz ihlal edildi. Kuzey Suriye'de bir Kürt koridoru oluşturmaya ve Türkiye'yi güneyinden kuşatmaya çalışan PKK/YPG Fırat’ın batısına geçerek Menbic’i işgal etti.

Türkiye, Suriye topraklarına girmişken, kararlılığını gösterip, YPG’nin Menbic’i boşaltmasını, Fırat’ın doğusuna çekilmesini sağlamalı. Gerekirse, daha fazla güç kullanmak ve ilerlemek konusunda tereddüt etmemeliyiz.

 

x   x   x

Günün çizgisi, Twitter’dan...

Yarın 26 Ağustos, bayrak asalım! 30 Ağustos'u milletçe coşkuyla kutlayalım...

Tarih: 25.08.2016 Okunma: 805

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?