Amerika’ya seyahat etmeyin, IŞİD var!

İsmail Hakkı CENGİZ - 13.06.2016

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Bu Amerika her şeyi biliyor… Türkiye’de olacakları, Ortadoğu’da olacakları, Avrupa’da olacakları…

Ankara-Kızılay ve İstanbul-İstiklal Caddesi saldırılarını önceden bilmişti.

Bir tek kendi memleketinde olacaklardan haberi olmuyor! Dünyaya jandarmalık etmekten kendi memleketine bakamıyor mu, ne?

Kendi ülkesinde; IŞİD’li olduğunu söyleyen ve “yasal yollardan silah satın alan” bir kişi, bir gece kulübüne yaptığı baskınla, 50 kişiyi öldürüp 53 kişiyi yaralayarak katliam yaptı. (Euronews, 12.06)

Teröristin “yasal yoldan” silahlandığını bilen Amerikan Hükûmeti, katliam yapacağını bilemiyor.  

Oysa dünyanın hangi ülkesinde terör saldırısı ihtimali var günler, hatta haftalar öncesinden haber alıp, halkını uyarıyor. Türkiye’deki saldırı ihtimallerine karşı vatandaşlarını, “Türkiye’ye seyahat etmeyin” diye uyarmıştı.

Vatandaşlarını, son olarak Fransa’da yapılan “Avrupa Futbol Turnuvası” konusunda da 15 gün kadar evvel uyardı ve bu ülkeye seyahat etmeyin dedi.

ABD’nin, dünya çapındaki istihbaratı gayet kuvvetli ama kendi ülkesinden pek haberi olamıyor. Onun için biz de vatandaşlarımızı uyarıyoruz, Amerika’ya seyahat etmeyin. Zira, gördüğünüz gibi IŞİD orada da var ve her an bir saldırının ortasında kalabilirsiniz.

x   x   x

Zamanlama mükemmel!

Geçen hafta, bütün hafta boyunca, dünyada, bilhassa Amerika’da en çok konuşulan konu; Muhammed Ali’nin ölümüydü. Bu vesileyle, Ali’nin iyi “Müslümanlığı”, örnek insanlığı gündemdeydi. Müslüman imajının yerlerde süründüğü bu günlerde, Muhammed Ali’nin “hoşgörü”sü, bütün dinlere “saygısı” bu kötü imajı bir nebze düzeltirken…

Müslümanlık dünyada takdir toplar, “iyi” bir inanç sistemi içerdiği görüntüsü Amerika’dan dünyaya yayılırken; tam da o topraklarda bir IŞİD saldırısı… Amerikan tarihinde, tek kişinin yaptığı en kanlı katliam!

Kim yapıyor? Müslüman olduğu varsayılan, Ömer isimli bir genç!

Azıcık düzeltilen Müslüman algısını yıkmak, İslam’a ve Müslümanlara zarar vermek için seçilen zamanlama mükemmel değil mi?

Amerika’nın ve İslam düşmanı herkesin, Müslümanlara, dünyanın her yerinde saldırmaları için, ellerine verilen mükemmel bir “gerekçe”, mükemmel bir “koz”  değil mi?

“Cumhuriyetçi Başkan adayı Trump şimdiden Müslümanları suçlamaya başladı bile” (Milliyet, 13.06)


x   x   x

Faydalı Bilgiler: Hegemonya nasıl kurulur?

Baskın devlet ile küçük devlet arasındaki ilişkinin istikrarlı hale getirilmesinde “rıza”nın inkâr edilemez bir payı vardır.

AÖF, Uluslararası Politika, S. 55

 

x   x   x

GÜNÜN Fotoğrafı, twitter.com'dan...


NOT: Dün yazı girmediğimden bir gün geç oldu.

Tarih: 13.06.2016 Okunma: 788

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?