TÜKENİŞTEN DİRİLİŞE GİDEN YOL... Arslan BULUT

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 21.05.2012

  Arslan BULUT, YENİÇAĞ

19 Mayıs’ta hep birlikte tanık olduk ki AKP iktidarı, Cumhuriyetin kuruluşunu hatırlatan her milli değeri küçültmeye çalışıyor. Peki bu noktaya nasıl geldik?
İngiltere kraliyeti tarafından “Tanrıya ve Emperyal Hedeflere Hizmet” rütbesi ile ödüllendirilmiş, bir Avrupa Parlamentosu Milletvekili olan Andrew Duff, 2005 Eylül’ünde şu konuşması ile öne çıkmıştı:
 “Türkiye, Avrupa’nın gerçek partneri olabilmek için klasik milliyetçi Kemalizm’le mücadele etmelidir. Devletin gücü azaltılmalıdır. Kemalizm reforme edilmeli ve bu eski liderin fotoğrafları kamu binalarının duvarlarından indirilmelidir. Türkiye, artık Kemalizm’de değişme gereğiyle yüzleşmeli. Sadece yasalar, anayasa değil Kemalizm kültürü ve felsefesi de değişmeli.”

Abdullah Öcalan da bunları öneriyor zaten..
İşte 19 Mayıs 2012 itibariyle hayata geçirilmekte olan uygulamalar bunlardır. CIA ajanı Fuller’in görüşleri veya Ostlander raporu da aynı yöndedir.

...

Daha sonra, AKP milletvekili Zafer Üskül,  “Anayasa’dan Atatürk milliyetçiliğini çıkaralım” sözleriyle düğmeye basmıştı.

***

Oysa hiçbir emir komuta zinciri ile bu ilkeler yeniden tanımlanamaz. Milletin geleceğine milletin kendisi karar verir. Bu karar, milletin ortak ruhundan çıkar! Millet, kimseye bu konuda bir yetki vermemiştir!
***

Kazakların ünlü şair ve düşünürü, milletvekili Muhtar Şahanov’a Türk halkına bir mesajı olup olmadığını sormuştum. Şahanov, şöyle cevap vermişti:
 “Ben Atatürk konseptinin yolundayım. Atatürk, çok zeki, dirayetli bir şahsiyetti. O, bütün Türk varlığının, bütün Türk halklarının bağrına basması gereken ve her millete nasip olmayan Tanrı vergisi bir ruhtur. ... Tarihin her döneminde büyük şahsiyetler gelir ama, onlara büyüklüğü veren kendi milletinin ruhudur. ... Türk halkına kendi öz oğluna gösterdiği saygı nispetinde saygı duyulur. Oysa Türk halkını takdir etmek gerekir ki onun içinden böyle bir ruh çıkmıştır. Bu ruhu kaybetmeyin!”
19 Mayıs ile birlikte Atatürk’ü ve bütün eserlerini küçültmek isteyenler aslında Türk Milleti’ni aşağılamak istiyor. Millet, Atatürk’ün şahsında kendi varlığını hedef alan bu tehdidi kısmen algılamış durumdadır. Fakat tam bir algılama için, bir çözüm var. Onu da Atatürk gösteriyor:
 “Efendiler; Türkiye’yi bu tuttuğu hastalıklı yollardan tükenişe ve yok olmaya sevk eden bu vadiden kurtarabilmek için bütün alimlerin keşfedebildikleri bir hakikat vardır. O da Türkiye’nin fikir hayatını yeni bir imanla istilâ etmek lazımdır.”

Yazının tamamı için: http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=22804

Tarih: 21.05.2012 Okunma: 727

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Osman Yıldız

11.03.2012 - 13:57

Yanılıyorsunuz İsmail Bey! 4+4+4 şeklinde ifade edilen eğitim sistemi izlediğim kadarıyla gayet doğru bir sistem. Bu sistemi kabul edip yürürlüğe koyacakların tamamı eğitimli kişiler. Ve biraz olsun güvenin. Daha güzel günler bizi bekliyor. Saygılarımla

Osman Yıldız

11.03.2012 - 13:57

Yanılıyorsunuz İsmail Bey! 4+4+4 şeklinde ifade edilen eğitim sistemi izlediğim kadarıyla gayet doğru bir sistem. Bu sistemi kabul edip yürürlüğe koyacakların tamamı eğitimli kişiler. Ve biraz olsun güvenin. Daha güzel günler bizi bekliyor. Saygılarımla