Taraf’a casus izlemesi ve valiz dolusu dolar, Sebahattin ÖNKİBAR

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 17.02.2012


Mehmet Baransu kim?
Taraf Gazetesi yazarı.
Çuvallar dolusu balyoz belgelerini nereden bulduğunu izah edemeden sırtına alıp savcıya taşıyan ve o malum soruşturmaya vesile olan esrarengiz portre…

Baransu’nun bir başka özelliği Cemaat sempatizanı olması ve Işık Evleri’nde yetişmesidir.
Türk kamuoyu Mehmet Baransu’yu gazeteci olarak Taraf Gazetesi’nde tanıdı.
Hatırlayın bu Baransu kısa bir süre önce Uludere’de yaşanan o müessif bombalama olayından sonra suçu hemen MİT’e atmış ve Hakan Fidan’ı hedefe oturtmuştu.
Başbakan Erdoğan’dan, “cambaz ve MİT’te böcekleri var” diye itham edilen Baransu hemen ertesinde gazetesindeki sütununda İsviçre’den gelen valiz dolusu dolarların hangi AKP’liye ait olduğunu sormuş ve kendince gözdağı vermişti.
Son gelişme malum Mehmet Baransu’nun birkaç gün önce yaptığı MİT beni izliyor ajitasyonu ya da saptırmasıdır.

Oysa ortaya çıkmıştır ki MİT Mehmet Baransu’yu casusluk şüphesi adına dinliyormuş.
Yok, bu olay yeni değil, ODA TV’deki habere göre izleme yıllardır sürüyormuş.
Sadece Baransu değil, Taraf Gazetesi’nin pek çok yazarı ve yöneticisi aynı şekilde casus şüphesi ile MİT tarafından takip ediliyormuş.

Peki, bunu neye dayanarak mı söylüyorum?
MİT’in Taraf Gazetesi’nin bazı mensuplarını mahkeme kararı ile dinlemesinden. Üstelik casus şüphesi ile dinlenmeleri kararını veren mahkeme üyeleri olan Yakup Hakan Günay, Oktay Acar ve Metin Özçelik isimli hâkimler bazılarının iddia ettiği gibi Ergenekoncu değil tersine Balyoz’da tutuklama kararını veren hakimler, dolayısı ile casus kuşkusu ile izleme olayı çamur atma ya da sindirme türünden bir şey değil.
MİT’in mahkemeden bu dinleme kararını kod isimlerle çıkarması ise istihbarat örgütünün casus takibinde kullandığı metotmuş.
Bakın MİT Basın Müşaviri Şenol Baltacıoğlu, bu dinleme konusunda neler söylüyor:
-“Gazeteciler bizim için hedef kişiler değildir. Kanun kimin hedef olduğunu belirler. Casuslukla ilgili faaliyeti olmayan bir insan MİT tarafından dinlenmez.”

Görüyorsunuz beyan nettir ve Baransu ile diğer Taraf Gazetesi mensuplarının casusluk kuşkusu ile dinlendiği ortaya koyuyor.

Soruyorum hal bu ise kamuoyu, televizyonlar ve gazeteler bu konuyu niye haber yapmaz ve ekranlara taşımaz?
Taraf Gazetesinin misyonu malum Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tasfiye etmek ve Türkiye’yi dönüştürmek.

Peki, kim var bu Taraf’ın arkasında?
Cemaatin bu gruba çok sıcak olduğu sır değil, öyle ki Zaman Gazetesi’ne servis yapanlar Taraf’a da yapıyor yani hedef birliği söz konusu.
İşte tam bu noktada soralım:

Yoksa MİT Taraf Gazetesi misali Cemaat unsurlarını da casusluk faaliyeti bağlamında izliyor da, Cemaat Çevreleri onun için mi MİT’e operasyon yapılmasında ısrarlılar?
Öyle değilse cevap versinler MİT’in yıllardır casusluk kuşkusu ile izlediği Taraf Gazetesine Cemaat, Önder Aytaç, Emre Uslu ve Mehmet Baransu gibi üç gönüldaşını niçin tetikçi yazar yaptı ve o gazetenin ayakta durmasına katkı sundu?

Cemaat mevzilerinin MİT’e saldırıyı ısrarla sürdürmelerinde Suriye olayı, MİT ile AKP’yi ele geçirmenin yanı sıra bu casusluk takibinin de payı var gibi görünüyor.

Başbakan ile MİT direnirken TSK ne yapıyor?


Tablo şudur:
Başbakan ile MİT Cemaate karşı direniyor.
Peki, bunu neye dayanarak mı söylüyorum?
Hayır, sadece çıkarılmaya çalışılan yasa değil, İstanbul Emniyeti’nde yapılan ikinci operasyon olayı da ortada!

Üç müdürün yanı sıra 11 üst düzey personelin uzaklaştırılması kuşatılan Başbakan’ın kuşatılmaya rağmen tavrını net olarak ortaya koyuyor.
Tam bu noktada soralım:
Türk Silahlı Kuvvetleri ne yapıyor ya da bu kavga veya mücadelenin neresinde?

Öyle ya Cemaatten en büyük darbeyi yiyen TSK ve ne acıdır ki asker meşru olarak zerre bir karşılık veremedi. Ne yapabilirdi ki demeyin TSK’nın elinde arşivi ve Jandarma istihbaratı var, dolayısı ile onlarda da Cemaati zora sokacak materyaller olabilir.

Bize göre Genelkurmay en azından Başbakan nezdinde teşebbüse geçip elindekileri Tayyip Bey’le paylaşmalıdır.

Balyoz iddianamesinde 1526 maddi hata


Görülmüş duyulmuş şey değil.
Yargılaması devam eden Balyoz olayında bugüne kadar tamı tamına 1526 maddi hata belirlenip deliller ile bunlar mahkemeye sunulmuş ki bu maddi hata sayısına birkaç bin daha ilave olacağı kaydediliyor.
Yok, maddi hata derken basit şeyler kastedilmiyor, mesela şu tarihte şu görevde suç işledi denilen komutan gerçekte o tarihte başka bir yerde ve görevde.

Tabii olay mizansen yani Tayyip Erdoğan’ın yeni dağıttığı malum polis birimlerinde masa başı tezgâhları ile hazırlandığı için mızrak çuvala sığmıyor ve iddianame habire delik deşik oluyor.
Açık söylüyorum Türk yargı sistemi böyle bir dosyaya emin olun İstiklal ya da Yassıada mahkemelerinde bile şahit olmadı. O mahkemelerdeki garabet bugünkünün yanında göl ve okyanus kıyası misalidir ve ondan önemlisi bugünkü yargılamalar dünün aksine dış dinamiklerin içerdeki işbirlikçileriyle hazırladığı tezgâhın sonucudur.

Rus komutan İran’ın vurulacağı tarihi açıkladı


Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov İran’ın yaz başında hedef alınacağını tahmin ettiğini söyledi.
RT televizyonuna konuşan Rus Genelkurmay Başkanı ülkesinin bütün bu gelişmeleri yakından izlediğini ve kayıtsız kalmayacağını sözlerine ilave etti.

Görüldüğü gibi Rusya, Suriye ile İran olayını ABD’nin paket projesi olarak görüyor, dolayısı ile Suriye bağlamında takındığı tavır bunun yansımasıdır.

Rusya, Suriye’yi Libya misali Batı ittifakına boğdurursa kendisinin Ortadoğu’da hiçbir iddiasının olamayacağını görüyor.

Dahası, gelinen angajman noktasında Suriye’nin kaybedilmesi Rusya’yı büyük ülkeler sınıfından aşağı çekeceğini de biliyor.

Buradan hareketle Rusya, Suriye olayını adeta kendi toprağını savunma misali sahipleniyor.
Medvedev ile Putin’in Erdoğan’a telefonda ettiği sözler bunun vesikasıdır.

Aynı şeyler bir ölçüde Çin için de geçerlidir.
Peki, Rusya ve hatta Çin’e rağmen müdahale olur mu diye sorarsanız, bu müdahale üçüncü dünya savaşının ayak sesleri olur karşılığını veririz.

Tarih: 17.02.2012 Okunma: 735

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?