KASETLER AVANTAJIMIZ

İsmail Hakkı CENGİZ - 23.05.2011

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.

AKP'nin tahammül edemediği ve kaldırttığı MHP afişlerinden biri...


Milliyetçi Hareket Partisi’nin 6 üst düzey yöneticisinin istifa ettiği 21 Mayıs 2011 Cumartesi günü sahadayız… İstanbul’un en kalabalık semtlerinden Şişli’de, Mecidiyeköy’de, Osmanbey’de MHP ilçe teşkilatıyla birlikteyiz. Seçim çalışmaları yapan çoğu kadın üyelerde en ufak bir moral bozukluğu söz konusu değil… Tam tersine, kasetli saldırı MHP’lilerin çalışma azmini, kazanma kararlılığını daha da bilemiş.

Dış saldırılar, Ankara’da olduğu gibi burada da Milliyetçileri birbirine kenetlendirmeye vesile oldu.

Kaldı ki, milyonların gönül verdiği bir parti olan MHP’de 10 kişinin istifası neden bir boşluk, bir moral bozukluğu meydana getirsin ki?

Gidenin yeri daha dinamik, daha birikimli gönüldaşlar tarafından doldurulur ve yola devam edilir… Hem de daha enerjik, daha azimli ve daha temiz olarak… Elbette çok daha sağlam bir şekilde…

x   x   x

Vatandaşın MHP’ye ilgisi de yoğunlaştı. Bu, MHP lideri Bahçeli’nin yurt sathında yaptığı açık hava toplantılarında ayan beyan görülüyor. Niğde,de, Kayseri’de, Isparta’da, Burdur’da, Antalya’da şimdiye kadar görmediğimiz kalabalıklar lideri dinlemeye koşuyor.

Şişli’de seçim çalışması yapan, el ilânı dağıtan MHP üyelerine halktan büyük bir teveccüh var… Vatandaş, “Oyumu MHP’ye vermeyi düşünmüyordum ama şimdi mağdur edilen sizin partinize vereceğim” diyor.

x   x   x

Aynı Cumartesi akşamı, MHP İstanbul İl Başkanlığında bir eğitim vardı… Bizim de katıldığımız o eğitimde salon hıca hınç doluydu. İştirakçilerin bir bölümü eğitimi ayakta takip etmek zorunda kaldı.

İletişimle ilgili o eğitimin birinci safhasında, eğitimi veren Ecz. Fahri Yağlı sordu: MHP’nin avantajları neler?

Katılımcılar saymaya başladılar…

Her katılımcı MHP’nin avantajlarından birini söylüyor. Ortaya yüzlerce avantaj çıkıyor. Bir üye “Kasetler” dedi ve devam etti; “Kasetler sayesinde oyumuz %30’lara doğru tırmanıyor”. Bu sözler uzun süre alkışlandı.

Evet, kaset oyunu beklendiğinin aksi bir tesire sebep olacak gibi görünüyor…

Aklıselim sahibi Türk halkının oyunu görmemesine imkân yok…

Saldırı, MHP’ye karşı gösteriliyor fakat MHP’nin şahsında bu milletin millî hassasiyetleri zayıflatılmak, hatta yok edilmek isteniyor.

Bu açık hedef ve amacı milletin gördüğüne eminiz ve 12 Haziran’da da bunu kanıtlayacaktır.

Bu arada; Fahri Bey, bir istatistiği hatırlattı: Buna göre; oyumu asla MHP’ye vermem diyenlerin oranı sadece %13’müş. Demek ki MHP’nin %87 gibi bir oy alabilme potansiyeli mevcut.

Türk milleti MHP’yi seviyor.

x   x   x  

ÜSTATLARDAN

Dehri ararsan, binde bir adam bulamazsın,
Adem görünen harları, adam mı sanırsın?
En ummadığın keşfeder esrarı derunu,
Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?


Ziya  Paşa


Önceki yazılar

Tarih: 23.05.2011 Okunma: 663

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?