Tantan; “Referandum, Allah’ın ipi, paranın ipi!” Behiç KILIÇ

GENEL HABERLER Misafir Yazar - 07.10.2010

Kalem feryâd eder, ağlar mürekkep,
“Beni cahil eline verme Ya Rab!
Lütfunla âlime çevir yolumu,
Kırma n’olur kanadımı, kolumu.”

                                                                                                   

Lâedri

 

 
Behiç KILIÇ, Yeniçağ, 07 Ekim 2010

Ona göre, “Referandum sonrası çok güzel bir fotoğraf ortaya çıktı”. Tantan böyle diyor..
“Fotoğraf” da şu..
“Amerika’nın ipine sarılanlarla, paranın ipine sarılanların gerçek kimlikleri görüldü..”
Bu bir “ayrışma”dır.. Tantan “ayrışma” diye nitelediği sonucu anlatıyor..
“AKP ve etrafındakiler büyük bir parasal güce ulaşırken, PKK büyük bir güce ulaşırken, bazı cemaatler büyük bir güce ulaşırken, ekonomik-siyasi-idari hakimiyet alanları genişlerken, Türkiye’nin büyük tehdit altında olduğu ortaya çıktı...”
Peki, “Bunların karşısında kim kaldı?”
 “- Allah’ın ipine sarılanlar!..”
Onların ahvali ne?..
“- Ama Allah’ın ipine sarılanlar fakirleştirildi...”
Durum bu, Tantan’ın teşhisi bu.. Peki tedavi?..
“Bugün Türkiye’nin en büyük ihtiyacı Allah’ın ipine sarılanların bir araya gelmesidir...”
Açıklanması gereken bir ince çizgi var..
Mesele evet-hayır meselesi değil.. Tantan’a göre, “Allah’ın ipine sarılması gerekenler” bu referandumda hem evet hem de hayır oyu kullananlar arasındadır.. Milletin geniş kesimidir.. Belki o referandumda farklı oy kullanmışlardır ama, seçenek “Allah’ın ipi” olunca, o seçenekte buluşacak vatandaşlardır söz konusu olan..
Tantan diyor ki; “Referanduma giderken evet-hayır için halkı sokakta Kur’an-ı Kerim’le baş başa bırakacaksınız. Sonra da oy isteyeceksiniz! Bu son derece tehlikeli bir yaklaşım. Bu referandum, milletin hayrına tecelli etmiştir. Bu millet referandumda kaybetmiştir ama bu fotoğraf çıktığı için de kazanmıştır!..”
Fotoğraf denilince, güncel fotoğrafı da gösteriyor Tantan..
“Yıllar içerisinde, siyasetçi, bürokrat, aydın, gazeteci nasıl kirletildi? Ne maksatla bunlar yapıldı? Hangi ahlaki değerler çökertilirken neler kullanılıyor? Bütün bunların ortaya çıkarılması şart! Yıllardan bu yana kurulmuş STK’lar, vakıflar, dernekler Türk halkının lehine çalışma yapıyorlarmış gibi neden gözüküyor?..”
Türk-Kürt sorunu?..
İşte yorumu: “Böyle sorunumuz yok.. Türkiye’de, adaletsizlik var, kirlilik var. Temel sorun budur. Kirlilik, Türkiye’deki siyaseti tutsak almıştır. Bundan dolayı da siyaset kımıldayamamaktadır. Türkiye’yi yıllardan bu yana yönetenler arşivlere girmiş olsalardı, terör örgütünün kimler tarafından kullanıldığını anlarlardı. Bunların nasıl özel olarak yetiştirildiğini ve yıllarca nasıl eğitildiklerini görürlerdi. Bugün televizyon televizyon dolaşıp Türk halkının beynini kırbaçlayan “besleme aktörler” nasıl yetiştirildi? Arşivlere bakın, görürsünüz!”
Tantan’a göre, Türk siyaseti ve güvenliği tehdit altındadır. Bu tehdit de, “PKK terör örgütünün siyasallaşması için tehdit.. Uluslararası alanda, terör örgütü, ekonomik-siyasi-iradi anlamda önemli bir güce ulaşmıştır. Batı bu gücün Kandil’de kalmasını ister, yok olmasını istemez. Yabancı servislerin PKK’yı kullandığı çok açık. Ama birden çok PKK var. Bunu da görmek gerekiyor!..”
Bir trajikomik duruma da vurgu yapıyor..
“Ergenekon-PKK ilişkisi var denilmiyor muydu? Şimdi Ergenekon’la görüşüyor iktidar!” 
Peki bu tehlike “silinemez mi?” “Silinir” diyor..
“...İçişleri Bakanı K. Irak’a gidiyor... Erbil’e neden gidiyorsun kardeşim? Yapacağın, Kandil’e el koymak! Amerika size karşı çıkamaz! Oraya bir tabur asker gitse, teslim alır! Türkiye’nin gücünü ayaklar altına aldırmasınlar! Şu anda Türkiye’nin gücü, dünyanın her yerinde Türkiye aleyhine çalışanları yok edecek güçtedir. Bunu kullandırtmayanlar utansın!..”

 

Arşiv

Tarih: 07.10.2010 Okunma: 694

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?