ŞEYTAN MI SUÇLU...

Özgür DENİZ - 05.01.2024

Başınıza gelir bazen bazı şeyler. Çünkü başına bir şeyler gelebilecek bir varlıksın. Değiştirebilir misin oldurulduğunu? Ama başınıza gelecek bazı şeylerin gelmesine barikat olabilirsin. Cahilsin anlıyorum ama kurnaz bir tilkisin de aynı zamanda. Hakaret görme zaten övgüye mazhariyete kendini layık görmeye çalıştığın bir şeyi, riyakârlıktan uzak dürüstlüğe yakın ol. Sen istersin verilir, başına gelen istediğindir. İlla iyilik istenmez, bazen istenen kötülüktür, sen kötülüğü iyilik istiyormuş gibi istediğini sanırsın, haddizatında kötülük istediğini çok iyi bilirsin ki, böyle bir isteğin olduğunu kimsenin bilmediğini sanırsın da, başka türlü istediğini yansıtırsın, aldatacağını sanırsın da kendin aldanırsın ama anlamazsın. Yani neymiş? Başımıza ne gelirse, kendi ellerimizle yapıp edip işlediklerimiz yüzündendir. Karada, denizde, havada düzen ve işleyiş bozulduysa, kendi ellerimizle yapıp edip işlediklerimiz yüzündendir. Ekosistem bozulup, işler şirazeden çıktıysa, her şey kirlenip çürüdüyse, kendi ellerimizle yapıp edip işlediklerimiz yüzündendir. Başka şeyler bozulup, yaşamımız altüst olup, yaşamak sevincimiz kaybolduysa, kendi ellerimizle yapıp edip işlediklerimiz yüzündendir. Yani suçlu bizim zihniniz ve zihnimizden düşeni yapmak için ortaya koyduğumuz gövdemiz. İğdiş olan zihnimiz, iskeletsiz gövdemiz yani. Başkalarını suçlayacak kadar sahtekâr, riyakâr olmaya gerek yok. Suçlayana inanacak kadar da ahmak, aptal, alık, bön, dar kafalı, sekter olmamalıyız. İnsan dediğin, şerefli ve onurlu olur. Böyle olur işte insan dediğin.

Tarih: 05.01.2024 Okunma: 63

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

İ.Hakkı Cengiz

06.01.2024 - 10:49

"Cahilsin ama aynı zamanda kurnaz bir tilkisin"! Şark kurnazı, kendini tilki sanıyor, akıllı sanıyor! Mal-zeme! Çok acı... Çok gülünç. Ne yazık ki...Sağ ol kardeşim. Gönülden selâmlar...

Özgür Deniz

06.01.2024 - 11:08

Acı üreten insanlık. Kalben sonsuz teşekkürler ve bilmukabele saygıdeğer güzelinsan saygıdeğer ağabey saygıdeğer paşam. Derin saygılar.