ÖLÜM-DOĞUM-YAŞAM...

Özgür DENİZ - 30.03.2023

Öldüm! Ölen insan nasıl ölür? Tüm günahlarıyla, sevaplarıyla, hataları, kusurları ve yanlışlarıyla, iyilik ve kötülükleriyle ölür. Artık can kafesten uçup gitmiştir kanatsız bir kuş misali ve tüm varlığıyla gömülmüştür et yığınından başka hiçbir şey ifade etmeyen o dimdik duran gövde.

 

Doğdum! Doğan insan nasıl doğar? Tertemiz, pir-ü pak, suçsuz ve günahsız. Neyle suçlanabilir yeni doğan? Hangi suçtan yargılanıp cezalandırılabilir? Her doğan tertemizdir ve bir o kadar yabancıdır doğduğu dünyaya ve herkese, şeylere.  

 

Merhaba yaşamak! Tam da şu andan itibaren, şu sözlerin hayatta makes bulduğu andan itibaren her şey ve herkes hakkındaki düşüncelerimi sıfırlıyorum. Artık her şey ve herkes hakkında yeniden düşüneceğim. Şüphelerle başlayacak, sorularla devam edecek, sorgulamalarla sürüp gidecek bir hayat olacak bu hayat. Bilmediğim, tanımadığım, tanış olmadığım ve yaşama yeniden başlayacağım bir hayata doğdum. Bakalım; ne göreceğiz, ne duyacağız, ne tanıyacağız, neler yaşayacağız. Merhaba insanlar, merhaba hayat ve yaşamak merhaba.

Tarih: 30.03.2023 Okunma: 125

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

İ. Hakkı Cengiz

31.03.2023 - 22:04

Merhaba hayat... Merhaba! Her an taze bir başlangıçtır. Başlamasını bilene! Merhaba yeni can kardeşim!

Özgür DENİZ

01.04.2023 - 06:22

merhaba saygıdeğer ağabey, kalben merhaba. umarım en güzel başlangıcı da yaparız bu hayatta ve ölmeden önce bu gözler güneşli güzel günleri de görür. doya doya sindire sindire tadına vara vara yaşayacağımız bir hayatı da yaşamak nasip olur umarım. tabi en gerçek hayat en gerçek devrimden sonra olur ama öncesinde de bir şeyler görüp yaşamk iyi gelir belki. YAŞASIN DEVRİM!