İNSAN OLMAK VE UTANMAK...

Özgür DENİZ - 15.03.2023

İnsan utanır mı? Utanır. İnsansa tabi. Cemil Meriç’in dediği gibi; insan denilen yüreğiyle, beyniyle ve inceliğiyle insandır. Beyin düşünür, yürek hisseder, gövde bazı unsurlarıyla sesli sessiz tepki de bulunur yani mimikler sunar. Her insan gibi görünen insan değildir bu yüzden. Sadece insan gibi görünüyordur ve insan zannediyorsunuzdur. Zaten insan olmakta kolay değildir. Bir defa insana benzeyen biri gerçekten insansa utanır. Siz yüzüne bakın, kızarıyorsa, utanıyorsa insandır. Gerçekten budur kardeşim. İnsan olanın yüzü olur çünkü ve o yüz kızarır, utanır. Böyle bir şey yoksa yüzünde domuz derisi geçiriliktir. Utanmıyorsa, bilin ki insan görünen amorf bir yaratıktır o. Yani it falan da demiyorum, ite hakaret olur diye. Utanacaksın utanacak, pespaye ve müptezel yaratık, insan isen utanacaksın. Tüh o pislik, iğrenç suratına.


EKSTRA:

 

Ne biçim yazılar, haberler, videolar bunlar ya, çıldırmamak elde değil, derdiniz ne sizin ya, ne demek istiyorsunuz, lütfen haddinizi hududunuzu biliniz ya da bedelini öderseniz da ağlamayınız. Gerçekten de bu kadar da olmaz ya. Zaten inanıyorum ki, bedelini de ödeyeceksiniz, ödeteceklerdir. Gerçekten böylesi haberler yapılamaz, yazılar yazılamaz, videolar yayınlanamaz ya, nereden buluyorsunuz bu cesareti, kim koruyor sizi? Ben olsam bu haberleri yapanları affetmezdim, çünkü bu tür haberlerin yapılması kabul edilemez. Hatta sosyal medya denilen şeyi tamamen yasaklardım tamamen. Çünkü insanları yanlışa yönlendiriyor, kötülüğe sevk ediyor, ihanete itiyor.

 

https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem/bu-sese-kulak-verin-2-7629807/

 

https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonomi/bakan-yardimcisi-banka-patronu-oluyor-7629831/

 

https://www.sozcu.com.tr/2023/yazarlar/necati-dogru/camur-balcik-icinde-terlikle-yuruyen-cocuk-7628503/

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/gozler-bulent-turana-cevrildi-kilicdaroglu-aday-olursa-ben-de-olurum-demisti-638167h.htm

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/chp-ile-ittifak-olur-mu-sorusuna-erbakan-yillar-once-nasil-yanit-verdi-638449h.htm


Tarih: 15.03.2023 Okunma: 155

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?