SOR KURBAN OLDUĞUM...

Özgür DENİZ - 11.02.2023

DÜŞÜNMEK, SORMAK, SORGULAMAK, sizlere bu dünyadaki en büyük emanetim olsun, vasiyetim olsun, mirasım olsun ey insançocukları, kardeşlerim, dostlarım, arkadaşlarım, canlarım. Kabul eden alsın öpsün başına koysun ve gereğini yapsın, kabul etmeyene eyvallah olsun, canı sağı olsun, ona da canım kurban olsun. Sor kurban olduğum. Sor kardeşim. Sor canım ciğerim. Sor gözümün bebeği. Sor ruhum. Kalbin var hissediyorsun, aklın var düşünüyorsun, güzün var görüyorsun, kulağın var duyuyorsun. Sor kurban olduğum. Kimseyi takma, umursama, hatta adam yerine ve dahası insan yerine bile koyma sorarken. Böyle yaparsan sormaktan imtina edersin ama imtina etmemelisin. Kim olursa olsun karşındaki sormalısın, sorgulamalısın. Kim olduğuna, ne yaptığına, nerede olduğuna bakmamalısın, bunu yapacak zamanın yok çünkü. Cevap ara durmadan, bulasıya kadar ara cevabını sorularının. Cevap veremeyenlerin yüzüne tükür. Sordukça yaşayacaksın. Sormazsan aynı şeyleri yeniden yaşayacaksın. Önemli olanın insan olmak olduğunu anla artık. İnsandan gayrı her şeyin tali olduğunu idrak et. İnsanlıktır çünkü yaşatacak olan. İnsan olmadıktan sonra olduğun ne varsa boştur, hiçtir, anlamsızdır, saçmadır. En büyük, en yüce kimlik; insanlıktır. Niye böyle oldu de. Ne olmadı da böyle oldu de. Neler yapılmadı da böyle oldu de. Sorumlusu kim de. Yapılacak bir şey vardı da yapılmadı mı de. Kim yapmadı de. Kim yaptırmadı de. Kim takip etmedi de. Yapılmaması gerekeni yapan nasıl yaptı de. Kim izin verdi de. Ne aldı da izin verdi de. Nasıl böyle olabildi de. Nasıl böyle olabiliyor de. Sor, sor, sor, durmadan sor ve cevabını da mutlaka bul, gönlün mutmain olsun ama cevaptan. Hesapsız, kitapsız, umarsız, çıkarsız sor ve cevabı da öyle ara ve bulduğunda öyle kabul et. Kendine ihanet etme asla, önyargılı olma, yanlış olanı doğru olarak görme ve kabul etme. Yanlış cevabı işime geliyor diye kabul ederlik yapma. Kimseyi kendinden görme, kendinden görüp yanlışları örtecek kadar düşme. Çünkü kendinle birlikte büyük bir insanlığı da düşüreceğini unutma.


https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sahan-depremzedenin-sesini-kisan-fuat-kozluklunun-yuzunu-kizartacak-paylasim-yapti-628628h.htm

 

Muhabir değildir diyorsun ya Şahan Bey, başka olamadığı bir şey var mı acaba, işte asıl orası önemli, düşünmek gerek. Hani hep deriz ya; eylemdir önemli olan, söylem değildir diye, işte en berrak, net örneği budur. Konuş, şiir gibi konuş, o konuşmadaki sözleri eyleme dönüştürmedikten sonra o sözler ne işe yarar? Bi bilmem neye yaramaz.

Tarih: 11.02.2023 Okunma: 168

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?