Rybakina-Sabalenka: Tutku, Azim, Emek ve Şampiyonluk!

Nazmi HİSARLI - 29.01.2023

2023’ün ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası kadınlar tarafında, Kazak ve Belarus rüzgârı esti:

Elena Rybakina ve Aryna Sabalenka!

2022 Wimbledon şampiyonu olan Kazak tenisçi Rybakina, turnuva boyunca, hiçbir rakibine set bile vermeden fırtına gibi, yarı finale geldi. Yarı finaldeki rakibi, Belaruslu Victoria Azarenka idi… Azarenka da yarı finale kadar, güçlü rakiplerini deviren bir kasırga olmuştu. Fakat Wimbledon şampiyonu karşısında set bile alamadan yenildi.

Lâkin yarı finalin diğer grubunda yine bir Belaruslu tenisçi vardı: Sabalenka! Sabalenka, Polonyalı rakibi Magda Linette’i, iki setlik maçın sonunda rahat geçti ve finalde Rybakina’nın rakibi oldu.

Wimledon şampiyonu olan Rybakina, Melbourn’de, turnuva boyunca çok formda, rakiplerine asla fırsat tanımayan, çok güçlü ve isabetli vuruşlarıyla baş edilemez bir oyuncuydu. O üstün haliyle benim de finaldeki favorimdi.

İlk seti, çok fazla zorlanmadan Rybakina aldı. İkinci sette, birinci seti kaybeden Sabalenka’nın moral bozukluğu içinde dağılacağını, maçı bırakacağını beklerken, Belaruslu sporcu tam tersi bir ruh haliyle maça başladı. Müthiş bir azim, olağanüstü bir gayret ve bütün varlığından yayılan bir tutkuya şahit olduk. Sabalenka, bu şampiyonluğu çok istiyordu… Kupaya mutlaka uzanmak arzusundaydı. Bu arzusu için çok ama çok fazla çalıştığı belli oluyordu.

Emek, azim, tutku meyvelerini verdi!

İkinci setin ortalarında, Sabelanka, Rybakina’nın servisini kırdı ve maçın kaderi değişti. İkinci seti Sabalenka aldı.

Tenis maçlarında genellikle, ikinci seti alan oyuncu yüzde 90 ihtimalle maçı da alıyor. Buna rağmen, “yenemeyeceğim hiç kimse yok” diyen, Wimbledon şampiyonu Rybakina, maçı çevirebilir miydi?

Hayır, çeviremedi!

Zaten, özellikle üçüncü sette çok daha tutkulu, azimli olan taraf Sabalenka tarafı idi. Bu tutku ve azim, vücut dillerinden çok açık bir şekilde görünüyordu. Son oyunda, Sabalenka’ya üç kere şampiyonluk puanı geldi, olmadı… Rybakina’ya bir kere servis kırma puanı geldi, değerlendiremedi… Ve dördüncü şampiyonluk puanında, Sabalenka amacına ulaştı.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası kadınlar finalinde, tenis severlere, iki saati aşan, müthiş çekişmeli, harikulade zevkli bir maç izlettiler. Her iki yıldız tenisçiye teşekkür ederiz.

Emeğiyle, azmiyle, tutkusuyla şampiyonluğu, yerden göğe kadar hak eden Sabalenka’yı tebrik ederiz.

Bu azim, bu tutku, bu emek bütün sporcularımıza örnek olsun, ilham versin!

Tarih: 29.01.2023 Okunma: 545

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?