İNSAN DENİLEN ŞEYTAN...84...

Özgür DENİZ - 17.05.2022

Biz olguları mı insanlara vuracaz yoksa insanları mı olgulara? Olgular mı insanları yönlendirmelidir yoksa insanlar mı olguları belirlemelidir? Yani şimdi, mesela, adaleti insanlara göre mi tanımlayacaz yoksa insanları adalet terazisiyle mi tartacaz? Buyurun söyleyin. Nasıl bir yol izleyeceğiz? Bilelim ve ona göre davranalım. Kul hakkı yiyen biri adaletin gereği olarak bunu yaptım diyebilir mi ve adaleti böyle bir şey olarak tanımlayabilir mi yoksa adalet olgusuna göre böylesi bir eylem adaletsizliğin ta kendisi midir ve bu eylemi icra eden de zalimlerin en azgını mıdır? Peki, ne yapacaz böylesi bir durumda? Kul hakkı yiyen birini sitayişe mi boğacaz yoksa yediği hakkı gram gram geri mi alacaz, elimizi ağzından sokup midesine giren hakkı midesini kanata kanata geri mi çıkaracaz? Ama insanlık olarak maalesef bizler tam tersini yapıyoruz. Kul hakkı yemeyi sanki adalet böyle bir şeymiş gibi algılıyor ve söylediğimiz gibi bir eylemi yapanı sitayişe boğabiliyoruz. Yani aşağılık yaratıklar oluyoruz. Kul hakkı yiyeni tazim ve tebcil edecek kadar soysuz ve kanı bozuk oluyoruz. Sonra da insanız diye insanlık meydanına çıkabiliyoruz. Domuz olamayız ama insanız diyoruz. Oysa adalete göre böylesi bir eylemi değerlendirsek, böylesi bir eylemin insanlığa ihanet olduğunu, yapanın domuzdan bile domuz olduğunu düşünürdük ve mezkûr eyleme yelteneni asla tasvip edici bir tavır içinde olmazdık. İnsanlık dünyasında niye çok kolay şekilde birilerinin hakları başkalarınca gasp edilebiliyor? Nasıl böyle olduğunu düşünüyorsunuz? Çünkü olguları insanlara göre algılıyoruz, olgulara göre insanları anlamıyoruz. Olgulara göre insanları değerlendirseydik, bugün insanlığın yüzde doksan yedisi çöpe atılırdı. Aksi olunca da kimse başkalarının ne düşüneceğini umursamadan ya da nasıl düşüneceğini önceden bildiğinin farkında olarak hareket ediyor ve başkalarının hakkını rahatça yiyebiliyor. Eğer ki bilinseydi, herkes olguların terazisine vuruluyor ve ona göre kendilerinin hakkında bir düşünce tezahür ediyor ve ortaya çıkan duruma göre bir değerlendirme de bulunuluyor ve değerlendirmeye göre tavır ortaya konuyor, işte o vakit kimse böylesi gayr-i insani, soysuzca, şerefsizce, alçakça, ahlaka mugayir bir eyleme yeltenmezdi. Yeltenebilir miydi sizce? O vakit suçluları suça teşvik eden biraz da bizler olmuyor muyuz? Böyle olunca da bizler gerçek suçlular ve birazda namussuzlar olmuyor muyuz? Namuslu ve masum insanlar olsaydık böylesi bir namussuzluğa ve ihanete eyvallah eder miydik? Ben hakkımın yenilmesini hiçbir zaman tensip etmedim, ilânihaye de tensip etmeyeceğim ve hakkımı yiyene hakkımı asla helal etmeyeceğim ve günü geldiğinde mutlaka hesaplaşacağım ama yine de hakkımı asla helal etmeyeceğim, Tanrı’nın da helal ettirmesini istemem, kesinlikle istemem. Bizler gerçekten ne kadar şerefli ve onurlu insanlarız kendimize sormalıyız ve bunun cevabı için de ortaya koyduğumuz eylemlerimizi sorgulamalıyız. İnsanca eylemlerde mi bulunuyoruz yoksa domzuca mı?

 

EKSTRA:

 

https://www.birgun.net/haber/erdogan-gazetecilere-para-pul-soylemedi-mi-dedi-koca-yanit-verdi-efendim-siz-izin-vermeden-soyler-miyim-367751

 

Ne yani söylese miydi izinsiz? Söylesin isterdiniz de mi sizi gidi sizi. Böyle bir haberi yapmaktan ne zevk alıyorsunuz anlamıyorum. Gidin işinize kardeşim, başka işiniz yok mu sizin?

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/-249009h.htm

 

Ne yani biz hepiz mi deseydi? Böyle söylesin isterdiniz de mi? Durduk yere sıkıntı yaşasınlar istiyorsunuz de mi?

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/saraya-komsu-9-saray-yavrusu--sadece-bu-yil-151-milyon-tl-harcanacak-542230h.htm

 

Ne yani, gecekondu da mı yaşasınlar istiyorsunuz? Tabi yapacaklar. Şimdi bir de diyorsunuzdur içinizden; bir şey varmış gibi, sanki acilmiş gibi, bunca açlık, yoksulluk sefalet varken bu yapılır mı? Yapılır tabi, niye yapılmasın ki?

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/erdoganin-eski-sag-kolu-turhan-comez-dolarda-olacaklari-bas-bas-bagirdi-herkes-nebatinin-gozlerini-aradi-542401h.htm

 

Ne bu şimdi?

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/salda-golunu-besleyen-derelerin-onu-millet-bahcesi-inadiyla-kesilince-gol-batakliga-dondu-mutlu-musunuz-542309h.htm

 

‘’Başınıza gelen tüm kötülükler, musibetler, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir.’’ Allah

 

https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/rektorden-buyuk-icraat-soyunma-odasini-giyinme-odasi-yapti-7136075/

 

Tabi ki de muhteşem bir icraat, sizin böyle bir icraatınız varsa gösterin öyle konuşun. Üniversite dünyada ilk yüzün arasına girsin de o zaman ne diyeceksiniz bakalım.

 

https://www.medyaradar.com/sozcu-alinan-karari-boyle-duyurdu-ya-var-olacagiz-ya-da-yok-olacagiz-haberi-2086254

 

Yani her bir kişi en az iki tane mi alsın diyorsunuz? Ya da cebi kuvvetli olan on tane falan alıp dağıtsın mı diyorsunuz? Yani sözünüzün özgür olması için, sesinizin duyulması için, gerçeklerin yalanla dolu dünyada görünür olması için böyle yapılması lazım mı diyorsunuz?

 

https://www.medyaradar.com/guldur-guldurun-cok-konusulan-skecine-tepki-cok-agir-tahrik-edici-ve-rezilce-haberi-2086315

 

TÜM BASINA MATUF SÖYLÜYORUM, KİMSE ÜZERİNE ALINMASIN, AÇIK KONUŞTUĞUM HALDE ALINAN OLURSA DA TÜKÜRÜP GEÇERİM; Eleştiriye tahammül edemiyorsan namuslu yazacaksınız o zaman. Namusluca yazmazsan, gerçeği haykırmazsan, insanları aldatırsan, rant peşinde koşarsan, şerefini çıkarına satarsan, sürekli yalan yazarsan, kötüyü iyi diye gösterirsen, güzeli çirkin diye gösterirsen, daha ağır eleştiriyi bile hak edersiniz. Kusura bakmasın kimse, haddini bilecek olanlar basın dünyasıdır.

 

https://www.medyaradar.com/yeni-basili-gazete-geliyor-sosyal-medyadan-duyurdu-tum-susturma-cabalarina-inat-haberi-2086305

 

Ne yapmak istiyorsunuz? Bir değil iki tane çıkarın bence. Yeter ki gerçeği yazın, ölüm pahasına gerçeği yazın. Korkmayın, yılmayın, yıkılmayın. Böyle bir destek bekliyorsunuz de mi bizden? Verelim mi yani?


https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/yilmaz-ozdil/goz-acip-kapayana-kadar-7138653/

 

Nasıl yani? Yapma ya kardeşim, nerede olmuş bunlar, gerçekten böyle mi olmuş? Ayıp ama böyle şeyleri nasıl söylersin bilip bilmeden? İnanmamı mı istiyorsun sana?


Tarih: 17.05.2022 Okunma: 197

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?