İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...368...

Özgür DENİZ - 06.02.2022

Bakınız ey insançocukları! Düşünüyorsak varız ve düşüncelerimizi hiçbir zaman kolay elde etmeyiz. Her düşüncenin arka planında mutlaka kesif bir ter, yaş, kan ve devasa bir emek vardır ve öyle kolay harcanamaz, çünkü kolay elde edilmemiştir, büyük bedeller ödetmiştir kendisini bize sunmak için. Bu yüzden düşünce gerçekten kutsaldır ve saygıya sezadır. Düşünceye ihanet, varlığa ihanettir. Öyleyse kolayca harcayacak, feragat edecek, üç kuruşa satacak düşünceye de sahip değiliz. Hatır ve gönül için düşüncelerimizi eğip bükecek yahut gizleyecek halimiz yoktur. Düşünceyi satmak, namusunu satmakla, şerefini çiğnemekle eşdeğerdir. Binaenaleyh hiçbir kimse, hiçbir insançocuğu, hiçbir dostumuz bizlere düşüncemizden dolayı kızmasın, bozulmasın, gücenmesin. Böyle yapıyorsa da kusura bakmasın. Bizleri düşüncemizle kabul etsin. Ve önce insanlığımıza baksın düşüncemize değil. Çünkü mühim olan insanlıktır düşünce değil. Elbette düşünce önemlidir ama insanlık daha önemlidir. Eğer ki orta heykel gibi dikilmiş bir insan varsa, o insanın kafasında ki düşünce talidir. Ama maalesef böyle bakmıyoruz, böyle bakmayı beceremiyoruz. Önce düşünceye bakıyoruz. Düşünce kendimizce bozuksa, o insan isterse abidevi bir insan olsun yine de kötüdür, yaramazdır, onunla işimiz olmaz diyoruz. Elbette biz öyle abidevi bir insan değiliz, sıradan, basit, garip, fani bir insançocuğuyuz, ki gerçekten böyleyiz, laf icabı değil. Ama yine de önce bize bakılsın diyoruz. Çünkü düşünce insanlaşır insanını bulunca ve insan bulunca düşüncesini baştan baştanbaşa kutsallaşır. Bu yüzden düşüncelere değil insanlara odaklanınız. İnsan da düşünceyi yapar, nasıl düşünce insanı yaparsa. Yani ikisi birbirini yaratır, birbiriyle iç içedir. Hatır gönülle düşünce sahibi olmadık ki, hatır gönülle düşüncemizden vazgeçelim ya da onu söylemekten imtina edelim. Lütfen kimse bizden böyle bir şey ummasın, beklemesin, umduğu ve beklediği olmazsa da bize darılıp gücenmesin. Böyle yaparsa da elbette kendi bileceği iştir.

 

EKSTRA:

 

https://www.karar.com/guncel-haberler/ibb-teftis-kurulundan-carpici-iddia-34-kisiye-61-milyonluk-burs-1649952

 

Müslüman, İslamcı, Milliyetçi, Muhafazakâr, Vatancı, Ezancı, Bayrakçı hatta Tesettürlü diye kızıyorsunuz de mi? Ama bilin ki, ezan susmaz, bayrak inmez, vatan bölünmez!

 

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/soner-yalcin/dil-istilasi-6930122/

 

Anlamaya çalışıyorum. Kelime kelime çözümlemesini yapacağım mutlaka bayım.

 

https://www.korkusuz.com.tr/kul-hakkini-nasil-anlatacaklar.html

 

Müslüman, İslamcı, Milliyetçi, Muhafazakâr, Vatancı, Ezancı, Bayrakçı diye kızıyorsunuz de mi? Ama bilin ki, ezan susmaz, bayrak inmez, vatan bölünmez! Kaç liralık telefon kullanıyorsun önce onu söyle bayım.

 

https://www.karar.com/yazarlar/ibrahim-kiras/neyi-muhafaza-ediyorsunuz-acaba-1592064

 

Dini, devleti, vatanı, milleti, bayrağı, ezanı abicim neyi olacaktı, gerçekten cahil misiniz?

 

https://www.karar.com/yazarlar/mehmet-ocaktan/kavala-icin-anayasayi-askiya-mi-alalim-1592055

 

Bayrak inmez, ezan susmaz, vatan bölünmez. Kaç liralık telefon kullanıyorsun önce onu söyle bayım.

 

https://www.evrensel.net/haber/454238/akpli-elitas-diyanetteki-torpil-talebi-icin-uygunsa-diye-anlamali-dedi

 

Müslüman, İslamcı, Milliyetçi, Muhafazakâr, Vatancı, Ezancı, Bayrakçı diye kızıyorsunuz de mi? Ama bilin ki, ezan susmaz, bayrak inmez, vatan bölünmez! Kaç liralık telefon kullanıyorsun önce onu söyle bayım.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/prof-dr--ilber-ortaylidan-suleymaniye-tepkisi-bakalim-dur-diyen-olacak-mi-506801h.htm

 

Müslüman, İslamcı, Milliyetçi, Muhafazakâr, Vatancı, Ezancı, Bayrakçı diye kızıyorsunuz de mi? Ama bilin ki, ezan susmaz, bayrak inmez, vatan bölünmez! Kaç liralık telefon kullanıyorsun önce onu söyle bayım.

 

https://odatv4.com/analiz/turk-telekom-un-parasini-ona-harcadi-228667

 

Emek yoksa yemesi ayrı bir güzel oluyor demek ki.

 

https://odatv4.com/siyaset/veli-agbaba-ile-ravza-kavakci-arasinda-burs-tartismasi-228652

 

Yalandır ya kardeşim. Ayıp ama. Ne biçim bir şey bu böyle, iftira mı atıyorsunuz yoksa? Müslüman, İslamcı, Milliyetçi, Muhafazakâr, Vatancı, Ezancı, Bayrakçı diye kızıyorsunuz de mi? Ama bilin ki, ezan susmaz, bayrak inmez, vatan bölünmez! Kaç liralık telefon kullanıyorsun önce onu söyle bayım.

 

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-terkoglu/isi-bileceksin-burs-alip-ise-gitmeyeceksin-1904774

 

Nasıl yani? Nasılını bilmem ama gerçek şu ki; Müslüman, İslamcı, Milliyetçi, Muhafazakâr, Vatancı, Ezancı, Bayrakçı diye kızıyorsunuz de mi? Ama bilin ki, ezan susmaz, bayrak inmez, vatan bölünmez! Kaç liralık telefon kullanıyorsun önce onu söyle bayım.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/goklerden-gelen-bir-sinyal-vardir-burasi-luleburgaz-506572h.htm

https://odatv4.com/guncel/samsun-daki-ataturk-heykeli-ndeki-sakli-sir-228608

 

Gerçekten ilginç. Her zaman, her yerde daim gönüllerde yaşayacaksın. Unutulmayacaksın!

 

İNSANCA DUYGULAR

 

Siyasi tarafgirlikle söylüyorsam da şerefsizim, siyasi düşmanlıkla söylüyorsam da şerefsizim. Şerefimle, namusumla temin ederim ki; mutlak bağımsız ve sonsuz doğal bir insan olarak, bu dünyanın bir insanı olarak, bu toprağın bir çocuğu olarak mutlak doğallıkla, mutlak safi duygularla ve düşüncelerle soruyorum, zaten politika denilen şeytani olgunun canı cehenneme, onunla işim olmaz, bana insanlık, barış, kardeşlik, özgürlük gibi olgular lazım. Neyse geçelim, mevzumuz bu değil, sadece anlaşılsın diye girizgâh yapmak zorunda kaldım. Şimdi ne diyeyim ben ya da nasıl bir soru sorayım? Gerçekten birileri söylerse memnun olurum. Bu toprağın çocuğu olarak nasıl bir soru sorayım yahut ne söyleyeyim? Yani bu toprağın çocuğu olan hem de bu topraklara mutlak sadık bir insan olan biri bu durum karşısında ne düşünebilir, hangi duyguları besleyebilir yahut söyleyin nasıl duygular beslesin, ne düşünsün? Yaşamak nedir? Yaşamak kimin hakkıdır? İnsanlar niçin bu dünyadadır? Bu dünya kimindir? Bu devlet kimindir? Bu hazine kimindir? Bu topraklar kimindir? Ya birileri cevap verecek, vermek zorunda. Masal anlatmayacak, aşağıdaki gerçeklere göre cevap verecek. Ben cevap istiyorum sadece, mutlak doğallıkla söylüyorum, soruyorum, cevap arıyorum. Dünyanın en şerefsiz, namussuz insanı olayım ki, arkası önü mutlak olarak aynı olan sorular bunlar. Kimliksiz sorular, iyi ya da kötü niyetten arî sorular, masum sorular, insanca sorular.  Aşağıdaki gelire ve gidere sahip bir insan gerçekten yaşıyor mudur, yaşayabilir mi insan gibi? Peki, kendi toprağında, ömrünü verdiği, acılarını bıraktığı, sevinçlerini gömdüğü, yaşını akıttığı, terini döktüğü toprağında insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamak her namuslu insanın hakkı mıdır, hakkı değil midir?

 

MAAŞ:              2500 TL

DOĞALGAZ:    850 TL

ELEKTİRİK:    300 TL

SU:                      250 TL

 

NOT: Biraz makulünü, ne kadar makul olabilirse, örnekledim. Yemin ederim daha acısı, çok daha acısı, var gelir gider tablosu olarak.

Tarih: 06.02.2022 Okunma: 270

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?