İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...356...

Özgür DENİZ - 25.01.2022

Biz niye felsefesi olan insan yetiştirici bir sistem kuramıyoruz? İyi kötü, çat pat meslek sahibi insanlar yetiştiriyoruz evet, velâkin niçin iyi insanlar yetiştiremiyoruz? Bir ülkenin kalitesinde belirleyici olan iyi insanlarının varlığı ve varlıklarının çokluğu değil midir? Bir ülke iyi insanlarının omuzlarında terakki kaydetmez mi? Kötü insanların elinde de bitevi tedenniye duçar kalmaz mı? Çünkü düzenin efendilerinin işlerine gelmiyor da ondan. Zira iyi insan, dine ve milliyete göre iş yapmaz, ahlak ve adalet ölçütlerine göre iş yapar, bu yüzden de efendilerin işine gelmez. Çünkü iyi insanların olduğu bir ülkede, gasp olmaz, kul hakkı yenmez, müfterilik olmaz, fitne fesat olmaz, düşman üretilmez kardeşlik yeşertilir, rüşvet torpil olmaz. Ya devletin işine geliyor mu? Orasını düşünmek gerekiyor ve devletin mantığını deşifre etmek icap ediyor. Ama sorduğun zaman içerideki hainler bitmiyor bir türlü. Ne kadar hain yerleşmişse içeriye, bir türlü bitmek bilmiyor. Ömrümüz hainlerle kavga etmekle geçiyor. Bu kadar hain ne ara yerleşmiş, kökleşmiş, dal budak salmışsa. Tabi bu işin şakası! Çünkü böylesi şeylere bilmem nerenizle gülmekten başka çareniz yoktur. Beceremediğiniz şey için bahane bitmez. Efendilere cahil kitleler lazımdır. Ne kadar cehalet o kadar güç ve servet, işte bütün mesele bu. Sorusu olmayacak, sorgulamayacak, düşünmeyecek, hiçbir şeyi merak etmeyecek, hiçbir şeyden şüphe duymayacak. Yerini bilip oturacak. Kalk deyince kalkacak, sus deyince susacak, otur deyince oturacak, yat deyince yatacak, çalış deyince çalışacak, yap deyince yapacak. Susup oturacak, önüne konanı yiyip yatacak ve acıktığında yeniden gelmesini bekleyecek. Koşulsuzca itaat edecek. Kalbi olacak ama hissetmeyecek, aklı olacak ama çalışmayacak. İşte böyle insançocukları! Ve bizler böylesi bir düzenin kurbanlarıyız. Bozuk düzenin doğru çarkı olmayacağını düşünemiyoruz. Kendini asan vezire ne demişti kral? Bozuk düzenin doğru çarkı olmaz Hızııır. Olay budur. Ve bozuk düzende doğru çarklar arayarak ömrümüzü yedik bitirdik. Bir türlü düzeni çökertmek istemedik tümden. Bizleri kuzu kuzu büyüttüler, şimdi koyun misali güdüyorlar, köpekmişiz gibi önümüze pis bir tasta yal koyuyorlar. Ve tüm bunlar bize ait olan bir yerde oluyor!

 

EKSTRA:

 

https://www.karar.com/yazarlar/mehmet-ocaktan/sezenle-sarki-soylemek-1591933

 

AYIP ETMİŞSİNİZ BAYIM. BÖYLE YAZI MI OLUR?

 

https://www.karar.com/yazarlar/ahmet-tasgetiren/dil-koparmak-oyle-mi-1591932

 

AYIP ETMİŞSİNİZ BAYIM. BÖYLE YAZI MI OLUR?

 

https://www.karar.com/yazarlar/mikdat-karaalioglu/sezen-aksu-din-dusmani-olabilir-mi-1591935

 

AYIP ETMİŞSİNİZ BAYIM. BÖYLE YAZI MI OLUR?

 

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/ugur-dundar/bu-yaziyi-bana-allah-yazdirdi-6903905/?utm_source=yazardetay&utm_medium=free&utm_campaign=widget_yazarlar

 

NE DEMEK İSTİYORSUNUZ BAYIM? YANİ KUR’AN’DAN KAYNAKLAR FALAN DERDİNİZ NE?

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bakan-kombileri-kisarsaniz-dogalgaz-faturalariniz-dusuk-gelir-demisti-ekonomist-selcuk-gecer-enerji-bakaniyla-dalga-gecti-502914h.htm

 

YA Bİ GİT İŞİNE BAYIM YA. ÇOK AYIP EDİYORSUNUZ. YANLIŞ YAPIYORSUNUZ.

 

NOT:

 

Bu topraklarda yetişmiş olan en değerli, namuslu, onurlu, şerefli, şehit Emniyet Müdürlerinden biri olan Gaffar Okkan’ı saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun. Yerin gönüllerde daim olacak Müdürüm.

 

Bu ülkenin büyük sinema ustalarından Fatma Girik’e sonsuz rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun. Yakınlarının ve ülkenin başı sağ olsun. İsmin ve filmlerin asla unutlmayacak.

Tarih: 25.01.2022 Okunma: 283

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?