İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...350...

Özgür DENİZ - 19.01.2022

Bu dünya hastalandı, içindekiler hastalandırdılar dünyayı. Hasta bir dünyanın bize bir faydası olmaz. Hastalıklı tipler bize şifa veremezler, olamazlar. Olsalardı kendilerine şifa olurlardı da kötürümleşmezlerdi. Bu yüzden ruhları hasta, beyinleri hasta, gövdeleri hasta olan dördüncü tür yaratıkların cenderesinde can çekiyorlar birinci sınıf insanlar. Düşünme yetisi olmayan, münhasıran bağırmakla ve korkutarak insanlığı sindirebileceğini varsayan hastalıklı tipler maalesef insanlığı perişan ettiler. Şöyle oturun insanlığı bi anlatın, insanlığa dair çözüm yollarınızı söyleyin deseniz söyleyebilecekleri tek sözleri olmadıklarını görürsünüz böylesi hasta tiplerin, münhasıran tehdit ederler, başka da söyleyebilecekleri tek şeyleri yoktur. Korumak istedikleri için korkuttuklarını düşünürler ve bu yöntemle tolere edilebileceklerini sanırlar. Bilmezler ki, insanlar yaşamak istiyorlar ama yaşamadıkları için de yaşatmayı tasvip etmezler. Yani bizim gibi yaşamayı beceremedikleri için yoksa zaten bizden çok çok daha iyi durumdalar, çünkü onlar donmuş buz gibi yaşamayı tercih ederler, zira yaşamdan zevk alacak ne zekâları vardır ne de takatleri. Onlar yaşamıyorlarsa kimse yaşamamalıdır bu dünyada. Sizler hasta tiplerin kuşatması altındasınız ey insançocukları. Bizlerde hastayız elbette, çünkü bizleri de hastalandırdılar, bilakis tehdit ve tehlike olacağımızı düşünüyorlardı, hasta olmazsak hastalara el uzatır mıydık? Onları insan yerine koyar mıydık ve duyar mıydık yalandan başka hiçbir şey olmayan laflarını? Bilakis bize şifa olacak neyse ona el verirdik. Kimse bizden yana değil burada. Bizim için söyleyen, eyleyen, bizim yanımızda olan kimse yok. Bir biz varız, bir de karşımızdakiler. Bizler halkız, ezilenleriz; onlar tiranlar, sömürenler. Öyleyse bizler birleşik güç oluşturup o gücümüzle onların karşılarında bir kale gibi durmak zorundayız. Birbirimize müzahir olmak zorundayız. Birinci sınıf varlıklara yaraşır şekilde davranmak zorundayız. Aklımızı, kalbimizi, bileğimizi çelikleştirmeliyiz günden güne, günler bitip tükenmeden ve gelecek o gün gelmeden. Niye böylesi bir şeyden korkuyoruz? Bu tavır bizleri iyileştirecek, bizlere dünyamızı geri verecek, dünyayı iyileştirecek, içindekileri iyileştirecek olan bu hareket tarzıdır. Çünkü yiyeceğini zamanında biriktirmezsen, yiyecek bulamayacağın gün geldiğinde aç kalırsın. Öyleyse her şey mevsiminde gerek değil midir? Ve her mevsim için gereken şey belki başka mevsimdedir ve bizler başka mevsimde gereksinim duyacağımız bir şeyi önceki bir mevsimde elde etmek zorundayız. Meyve olgunlaşmadan düşer mi? Düşürmeye çalışırsan parçalamaz mısın? Gecikirsen de öldürmez misin? Lütfen düşün, istersen benim gibi düşünme ama mutlaka düşün lütfen!

 

EKSTRA:

 

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/yilmaz-ozdil/elektrik-faturasi-2-6896558/

 

Bayım ne diyeyim şimdi ben sana?


https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akp-doneminden-cizgi-film-skandali-da-cikti-ibb-kasasindan-akpli-vekilin-ogluna-milyonlar-aktarilmis-501314h.htm

 

Ne diyeyim şimdi ben bu habere kardeşim?


NOT:


Hayata farklı pencereden bakabilmek için, hayatı farklı gözle de görebilmek için, belki göremediğimiz bir gerçek vardır, doğru bildiğimiz bir yanlış vardır diyerek hayata farklı perspektiften bakabilmek için; Yılmaz Özdil-Soner Yalçın-Necati Doğru-Murat Ağırel-Hüsnü Mahalli-Barış Terkoğlu-Barış Pehlivan-Ahmet Takan mutlaka ama mutlaka okuyun derim. Tabi tercih sizin ve siz bileceksiniz, bendeniz naçizane öneriyorum. Sevip sevmemeniz umurumda değildir, sadece bir öneri benimkisi. Bende sevdiğimden ya da sevmediğimden değil, hayatı daha doğru algılayabilmek ve anlayabilmek için okuyorum, sadece bunlar değil, namuslu yazan her namuslu insanı okuyorum. Bunlara kayıtsız şartsız inanın diye de söylemiyorum. Önce anlayın sonra inanın. Mesela; Yeniçağ-Sözcü-https://halktv.com.tr/-Oda TV takip edin, çünkü hayata farklı yerlerden de bakmak sonsuz önemlidir, insanı bir yere bağlı kalıp aptallaşmaktan, uyumaktan kurtarır.



https://www.medyaradar.com/satasacak-kimse-kalmayinca-havuz-medyasi-serce-avina-cikti-makale-2072168


ÇOK İLGİNÇ BİR ÇÖZÜMLEME...
Tarih: 19.01.2022 Okunma: 216

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?