İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...348...

Özgür DENİZ - 17.01.2022

Ey insançocukları sizler niye başkalarına inanıyorsunuz ki? Sizler önce kendilerinize inanın. Kendine inanmayanın başkasına inanması korkaklığına delalettir ve o korkaklık onu itleştirir, köleleştirir. Kokarak yaşayan yaşayamaz. Yaşamak cesaret işidir, ancak cesurlar yaşadığını hissederler. Korkaklar ise sadece izlerler yaşama dair ne varsa. Niye eylemlere değil de söylemlere takılıp kalıyorsunuz. Söylemek kolaydır, zor olan eylemektir. Asıl, zor olanı yapandır onurlu olan. Çünkü sonucu doğuran o zor olandır işte. Yoksa ağzı olan zaten konuşuyor ama konuşmakla değişen nedir? Mesele dünya üzerine konuşmak, lafazanlık etmek değildir, dünyayı değiştirme iradesi göstermektir, bunun için olması gereken eylemi ortaya koymaktır. Onurlu yaşamı arıyorsanız, o yaşamı ancak onurlu olanlar getirip sunabilir. Onurlu kimdir bunu da size vicdanınız söyleyecektir ama vicdanınızın sesini çok iyi dinlemeniz ve duymanız icap etmektedir. Bunların birbirilerini kötülemekten başka yaptıkları bir şey görmüyorum bendeniz. O zaman diyorum ki, o kötü ise senin iyin nedir onu getir göster. Ama yok, çünkü çanağında bir şey yok. Çanağında bal olan bal getirir ama çanağı boş olan takırdar durur. Bunlar teneke gibi takırdayıp duruyorlar. Çendan şunu akledemiyorlar; madem karşımdakiler kendilerini çok kötü sunuyorlar, bari ben kendimi olduğum gibi en iyi şekilde sunayım da davetime icabet etmeyen kalmasın. İşte birisi bunu akledip eyleme geçirse tüm taşlar yerinden oynayacak ama o akıl nerede, kimde? Zaten o kadar akıllı olsalardı, bu kadar rağbet görmezlerdi. Çünkü rağbet gösterenlerin akılla iltisaklarının olmadığını çok iyi biliyorlardı, binaenaleyh akılla işleri olamazdı, olursa kaybederlerdi. Çünkü akıllı olan hep kaybediyordu akılsızlar dünyasında. Çünkü çamura taş atsan da o çamurda halka oluşmazdı. Lütfen kendinizi bu konuma düşürmeyin ey insançocukları! Sizlere şunu bunu vaat etmesinler, getirsinler koysunlar önünüze, koyamıyorlarsa defolup gitsinler dünyanızdan, niye bunu yapmaktan korkuyorsunuz, ne kaybedeceğinizi düşünüyorsunuz? Kaybedecek neyiniz var? Ayaklarınızın, kollarınızın, gövdenizin hareketini daraltan hatta engelleyen şeylerinizden başka neyiniz var kaybedeceğiniz? Sizlerin kaybedeceğiniz bir şey olmadığı halde, sizlere kaybedeceğiniz bir şeyler varmış gibi gösterip, öyle düşündürüp ve önünüze işte bunu kaybedeceksiniz diye bir şeyler koyup sizleri kandırıyorlar ve istedikleri yöne yönlendiriyorlar. İnanmayın bu tür ucuz numaralara, mavralara. Sizlerin başka tarafa bakmanızı sağlıyorlar ki, asıl bakmanız gereken yerde ki devasa pislikleri, kötülükleri görmeyin. Niye bu kadar basitleşiyorsunuz, kendinizi küçültüyorsunuz? Artık biraz da büyük insanlar olun, büyük düşünün ve büyük resmi görün. Lütfen Wilhelm Reich’in DİNLE KÜÇÜK ADAM kitabını bulun ve mutlaka ama mutlaka okuyun.

 

EKSTRA:

 

https://artigercek.com/haberler/gokcek-kendini-darbeyi-onleyen-iki-numarali-kahraman-ilan-etti

 

Sayın başkan biliyorduk ki zaten, belirtmenize gerek yoktu. Lütfen bizi cahil yerine koymayın sayın başkan. Siz bir harikasınız. Tıpkı sizin gibi bizde inanıyoruz ki, vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan susmaz.

 

https://artigercek.com/haberler/45-dakikada-indirilen-gecinemiyoruz-pankartina-18-bin-lira-ceza

 

Şimdi geçinin gari. Vatanı bölebileceğinizi, bayrağı indirebileceğinizi, ezanı susturabileceğinizi sanıyorsunuz de mi? Geçinemiyoruz diyerek böyle yapacaktınız de mi? Yemeyiz kardeşim yemeyiz.

 

https://artigercek.com/haberler/osman-kavala-elde-dis-guc-olarak-bir-ben-bir-soros-kaldi

 

Senin yüzünden hayatımız berbat oldu be bayım. Bir çıktın her şeyi yıktın. Nerden çıktın sen? Battaniye ile örtünüyorum, televizyon izleyemiyorum, araba kullanamıyorum. Hayatımı zindana çevirdin be. Niye buradasın be, keşke Amerika da olsaydın.

 

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/yilmaz-ozdil/adalet-mulkun-temelidir-zulmun-temeli-degil-6891023/

 

İlk harfinden son noktasına dek okudum. Ne anlatıyorsun bayım? Adalet mülkün temeli değildir diyen mi oldu? Yani farklı boyuttan tarifi imkânsız bir zulüm var diyorsun de mi? Yemeyiz beyim, ne demek istediğini anlarız.

 

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/necati-dogru/askeri-helikopterin-1-saati-6890911/

 

Bu nasıl bir yazı bayım? Ayıp ama. Devlet devletin malını devlet için gerekli yerlerde elbette kullanacaktır. İçinde benim de hakkım olsan bir şeyi kimse istediği gibi kullanamaz demek istiyorsun de mi? Anlarız bayım davayı.

 

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/ugur-dundar/belediye-baskanligi-yuce-bir-gorevdir-6888753/?utm_source=yazardetay&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber

 

Böyle bir yazı olamaz ya. Ne demek şimdi bu? Röportajmış, geçin bunları bayım. Ne demek istiyorsunuz onu açıklayın. Anlamıyoruz da sanmayın. Şerefsizim anlıyoruz ne demek istediğinizi. İnanın anlıyoruz. Ve eylemimiz de anladıklarımıza göre olacaktır.

 

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/rahmi-turan/kilicdarogluna-iki-tuzak-6891011/

 

Ayıp ama bayım, bu gerçek mi de gerçekmiş gibi sunuyorsun? Ne demek istiyorsun gerçekte onu söyle. Yoksa biz çok iyi biliyoruz bu ülkede denmek isteyipte denilmeyen şeyleri.

 

https://www.korkusuz.com.tr/imrali-ne-zaman-hesap-sorma-makami-oldu.html

 

Niye böyle yazılar yazıyorsunuz bayım, ayıp değil mi? Böyle bir şey olur mu ya? Kim demiş böyle bir şey var diye? Nereden çıkarıyorsunuz bunu? Ama araştıracağım böyle bir şeyi, var mı yok mu?

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/cemal-enginyurttan-hem-bahceliyi-hem-de-erdogani-cok-kizdiracak-aciklama-mhpden-ihrac-edilmis-demokrat-partiye-gecmisti-500605h.htm

 

Ne anlatıyorsunuz sayın vekil? Hiç anlayamıyorum. Hikâye mi anlatıyorsunuz yoksa? Çok içlenmiş gibi yüksek sesle konuşuyorsunuz. Niye böylesiniz anlamıyorum. Ne var, ne oldu yani? Söylediklerinizin gerçek olduğunu nereden bilecez?

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/khkli-15-kamu-emekcisi-oldukten-sonra-ise-iade-edildi-500580h.htm

 

Ölüm Allah’ın emri kardeşim. Ne olacak yani? Ölecek diye hiçbir şey belli olmadan mı karar verilseydi? Devlet bu kardeşim. Ne zaman karar vereceğini vatandaşa mı sorsun yani?

 

https://odatv4.com/guncel/pcr-testi-zorunlulugu-kalkti-226775

 

Ne var bunda? Devlet götürür, getirir. Koyar, kaldırır. İsterse bir saat arayla karar değiştirebilir ihtiyaca göre, bunda ne günah, kötülük var ki? Demek istiyorsunuz ki; ne bu çocuk oyuncağı gibi, aç kapa gibi, bir saat önce böyle, bir saat sonra şöyle demek istiyorsunuz de mi? Anlamadığımızı mı sanıyorsunuz?

 

https://www.karar.com/guncel-haberler/mahir-unala-vallahi-acim-dedigi-icin-salondan-cikarilan-ciftci-bos-1647536

 

Abicim sen ne bilirsin ya boş konuyu, dolu konuyu? Politikacı mısın sen? Altı üstü sıradan bir vatandaşsın. Yani sana göre mi belirlenecek politika? Ayıp oluyor ama.

 

https://www.medyaradar.com/survivor-tarihinde-bir-ilk-surgun-kampi-yarismacilara-korku-saldi-allah-yardimciniz-olsun-haberi-2071806

 

Tamamen saçma sapan bir uygulama. Gerçekten hiçbir mantığı, iler tutar tarafı yok. Gerçi zaten bütünüyle anlamsız olan bir şeyde anlamlı bir şeyin olacağını beklemek büyük yanlıştır da neyse. Mutlaka merak edilip izlenmesi için ortaya atılmış bir şey. Çünkü insanların da artık bıktığı, umursamadığı, izlemeyeceği biliniyor, hissediliyor. Hani insanlara farklı bir şey sunarsın da ilgilerini çeker, merak ederler ve illa izlerler ya, tam da bu yönlü bir psikolojik tatbikat. Sanki herkeste mecburen gelmiş gibi derinden hissedilen bir isteksizlik var gibi. Ki, elleri kolları bağlı, teklifi yapan kim yani, bir taraftan emir gibi bir şey, zira daha öncesi var yani gelmeye mecburlar gibi bir şey. Ki patronun kendisinde bile eski heyecan yok gibi. Hayır yani hayata dair her türlü bilgiden yoksun, kuvvetle muhtemeldir ki bu ülkenin kurucusunun bile kim olduğunu bilmeyen, sizlerle maddi manevi hiçbir bağlantısı olmayan tipleri mi izleyeceksiniz yani? Sizin acılarınızı hissederler mi? Sizin çektiklerinizin zerresini çekmişler midir? Yoksul nedir, yoksunluk nedir bilirler mi? Hayat kavgası nedir bilirler mi? Adalet uğruna mücadeleleri var mıdır ki adalet nedir, zulüm nedir bilirler mi? Yemin ederim böylesi hiçbir şey vermeyen, bilakis zekâyı kötürümleştiren, en değerli vakti berhava eden, insanları anlamsız şeylerle beyin olarak mahveden şeylere bakacağıma gider Halk TV de açık oturumları izlerim. Daha faydalı olacağı yüzde yüz milyardır. En azından uyandırır, gerçekleri görmeyi sağlar, zekâya katkı sunar, çözümleme kabiliyetini geliştirir, analitik ve senkronize düşünme metodunu öğretir, gerçekle yalanı ayırma konusunda bilgi verir. Ey insanlar sizlere sadece şu soruyu sormak istiyorum; gerçekten ama gerçekten onurlu bir yaşamı tüm dürüstlüğünüzle, samimiyetinizle, içtenliğinizle, ciddiyetinizle, benliğinizle istiyor musunuz? İstiyormuş gibi görünmek ayrıdır, istemek ayrıdır. Çünkü istenen her şeyin bir bedeli vardır ve ödemeden alamazsınız.

Tarih: 17.01.2022 Okunma: 303

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

i. Hakkı Cengiz

17.01.2022 - 13:32

"Kokarak yaşayan yaşayamaz. Yaşamak cesaret işidir, ancak cesurlar yaşadığını hissederler." Daha ne diyeceksin, sevgili kardeşim? Ekstraların acıklı komedi... Kalemine, yüreğine sağlık. Selâmlar...

Özgür DENİZ

17.01.2022 - 18:09

maalesef korkak bir toplumuz. bu yüzden de yaşamak nedir bilmiyoruz. köleyiz köle olduğumuzu da biliyoruz ama bundan memnunuz. kalben bilmukabele saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey.