İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...345...

Özgür DENİZ - 14.01.2022

Ne demiştik, kafanızda ne olduğunuzu düşünüyorsanız, gönlünüzde ne olduğunuzu hissediyorsanız, dilinizde ne olduğunuzu söylüyorsanız, o minvalde hareket ederekte bizatihi gösterin ne olduğunuzu. Bana lazım olan budur. Bana ne olduğunuz lazım değildir, nasıl olduğunuz lazımdır. Ne olduğunuz düşüncenizdir ama nasıl olduğunuz eylemlerinizdir. Bana kimliklerinizle, dinlerinizle gelmeyin, zerre ilgilenmem, umurumda da olmaz, bana eylem lazım eylem. Eyleminiz de hiçseniz, dinleriniz de, kimlikleriniz de bir hiçtir benim için. Arada ki derin farkı, ince noktayı ihsas ediyor musunuz? O zeka var mı acaba? Siz hep ne olduğunuzdan bahsediyorsunuz ve bununla nasıl olduğunuzu gizlemek istiyorsunuz ama karşınızda sığırlar sürüsü yok baylar, bayanlar. Varsa da sığır gördüğünüz bazıları karşısında asıl sığır sizsinizdir bilir misiniz? Sığır görüp sığır olanlarda bizi enterese etmez. Bunu anlayacaksınız. Oyun oynamıyoruz burada. Ve sizler düşünce de kendinizi yüce varlıklarmış gibi gösteriyorsunuz ama eylemlerinizde birer hiçsiniz, zavallılarsınız, insan denilecek kadar bile değilsiniz. Ama sizler bundan hiç hazzetmiyorsunuz. Sizlere başkaldıranı, sizleri tenkit edeni, düşüncelerinizi öne sürerek korkutup ıskat etmeye yelteniyorsunuz. Çünkü boşsunuz, zavallısınız, sefilsiniz, zira fikre beyniniz, yüreğiniz, cesaretiniz yok. Başarabilir misiniz? Kabil değildir. Çünkü olgularınıza küfretmiyorum, olaylarınızdan tiksindiğimi ifade ediyorum, ki tiksiniyorum. Çünkü inandığınızı söylediğiniz olgularla mütenasip olayınızı görmüyorum. Büyük yalancılarsınız. Olgu olarak Türklük diyorsunuz ama olayınızla Türk olmadığınızı hissediyorum gibi oluyorum. Olgu olarak İslam diyorsunuz ama olayınızla İslam’la herhangi bir ilintinizin olabileceğini düşünmüyorum. Olgu olarak Atatürk diyorsunuz ama olayınızla Atatürk’ün yörüngesinde dönmediğinizi hissediyorum. Olgu olarak İman Kurtarma diyorsunuz ama olayınızla tam aksine imanları tarumar ettiğinizi farz ediyorum. Peki, burada yanlış kimdedir? Bendeniz de mi, sizler de mi? Peki gördüğüm resmi çizmezsem ne yapmış olurum? Kafalarınız basmadığı için detaya gireyim diyorum ama maalesef bu pek mümkün değil, hayır imtina ettiğim için değil, bilakis zaman mevhumu kifayet etmiyor. Lütfen şahsiyetli olun, dürüst olun, özünüz, sözünüz, eyleminiz insicam içerisinde olsun. Dosdoğru ve dürüst olun.

 

EKSTRA:

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/demiroren-holding-ve-ziraat-bankasi-hakkinda-nitelikli-dolandiriciliktan-suc-duyurusu-499890h.htm

 

Abi kıskanmayın ya. Ayıp ama. Ama yemin ediyorum sonsuzcasına ciddiyim; Ziraat Bankamdan, halkın bankası diye düşünüyorum, bana da 750 BİN TL kredi vermesini çok isterim. 10 yıllığına verirse ödeyebilirim. Öderim yani, iç etmem. Vermesi gerektiğini de düşünüyorum. Bu toprağın çocuğuyum, bu devletin vatandaşıyım, böyle görülüyorsam da vermesini beklerim. Hayır, bedava istemiyorum, dilenmiyorum, öyle çok düşük faizle ya da faizsiz de istemiyorum. Gayet makul, piyasadaki gideri olan faiz oranıyla istiyorum. Hayır, dolar almak içinde istemiyorum. Zaten bizlerin dolarla işi olsa, niye burada duralım? Ha bu arada aklıma geliverdi, DEVLETİN de bu konuda müzahir olmasını tüm kalbimle beklerim.

 

https://www.korkusuz.com.tr/idlibe-sapur-supur-bizim-ciftciye-yarabbi-sukur.html

 

Hayır, hayır, bu kadar olmaz, ne yapıyorsunuz siz bayım? Nasıl bir yazıdır bu böyle? Belli ki bir şeylere çok kızmışsınız. Biraz sakin olun bayım. Vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan susmaz.

 

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/yilmaz-ozdil/enes-6884664/

 

Be ne abi ya. Git işine ya. Vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan susmaz.

 

https://halktv.com.tr/gundem/bbpli-isimden-tepki-ceken-sozler-bir-velet-oldu-diye-cemaatleri-mi-kapatacagiz-660272h

 

Bu ne biçim haber ya gidin işinize ya. Vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan susmaz.

 

https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/kpss-birincisi-acikta-kaldi-6884967/

 

Yapmayın ya, İslamcılardan, Milliyetçilerden, Muhafazakârlardan, yerli ve milli olanlardan, Allah, Peygamber, Kur’an diyenlerden hoşnut değilsiniz de mi? Vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan susmaz.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/vicdanlari--sizlatan-olay-patron-arabasi--kirlenmesin-diye-isciyi--bagajda-tasidi-499931h.htm

 

Vicdan mı? O da ne? Bir kişi mi yoksa? Nedir gerçekten? Bir makam mı acaba? Nerede kaybolmuş? Kim bulmuş? Nerede bulmuş?

Tarih: 14.01.2022 Okunma: 239

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?