İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...342...

Özgür DENİZ - 11.01.2022

Gidin önce gerçekten ilk evvelde insan olun, sonra da Müslüman olun, Türk olun, Atatürk olun, İman sahibi olun, ondan sonra gelin ne söyleyecekseniz söyleyin. Kendinizde olmayan şeylerle bizleri aldatmaya yeltenmeyin. Çünkü yemiyoruz. Yiyenler de bizlerin ilgi alanımızda değillerdir. Bizim sloganlara ihtiyacımız yoktur. Nutuklara hiç ihtiyacımız yoktur. Bizim gerçeklere ihtiyacımız vardır. Bizim onura, namusa, şerefe, ahlaka, adalete ihtiyacımız vardır. Olgulardan ürettiğiniz sloganlarla bizleri narkozlayacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ki, papağanlar değiliz ki, öğrettiğiniz sloganlarla hayatımıza yön verelim ve bitevi onları tekrar edelim. Bilmeyenleri kandırabilirsiniz ancak. Ama aklını kullananları kandırmanız, yer yarılıp, gök çökse muhal ender muhaldir. Zira ancak cahiller takılır oltalarınıza. Ama biz, kendileriyle bize geldiğiniz şeylerin, olguların, zaten aslını, özünü biliyoruz, bu yüzden kalıbını alıp gelmiş olan sizlere inanacak kadar ahmak değiliz. Biz öz istiyoruz öz, öze mütenasip söz, söze mütenasip eylem istiyoruz. Hala anlamadınız mı, anlatamadık mı? Başından beri bunu söylüyoruz. Bize teorilerle gelmeyin, pratiğinizle ve pratik çözümlerinizle gelin. Tabi elbette sağlam temeller üzerine oturmuş teorilere de kapımız açıktır. Bizde teorinin alası var zaten. Ki, sizde ki hangi zekânın ürünü olan teorinize inanmamızı bekleyebilirsiniz? Zekânız vardı da bizim mi haberimiz olmadı? Teori üretebilecek çapınız vardı da biz mi ıskaladık, göremedik? Lütfen artık çürümüş olduğunuzu kabul edin ve hayatlarımızdan kirli ellerinizi çekin. Çünkü bizlerin hayatlarımızı da mahvettiniz. Yalanlarınızla dünyamızı cehenneme çevirdiniz. Kapitalizme yapmış olduğunuz zımni destekle bizleri ezdiniz, sömürdünüz, perişan ettiniz. Ne verdiniz bize ya ne verdiniz bugüne kadar, lütfen söyleyebilir misiniz? Laf, laf, laf, başka ne var? Ama laflara da karnımızın tok olduğunu bir türlü bilemediniz, anlayamadınız.

 

EKSTRA:

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/unlu-sunucu-mustafa-yenigunden-bakan-varanka-cok-sert-sozler-babanizin-malini-bu-kadar-rahat-kullanabildiniz-mi-498953h.htm

 

Yaptığınız çok ayıp sunucu bey. Şimdi bize sormak düşer; siz yerli ve milli misiniz acaba?

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/?ref=mobile

 

Ya kardeşim sizde amma yaptınız; Başkan beye yerli ve milli diye yapmadığınızı bırakmadınız ha. Ayıp, yazık, günah.

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-kutlu-olsun-498907h.htm

 

Bu ülkede şerefli, namuslu, onurlu kaç gazeteci çıkar saysak? Bi Uğur Mumcu vardı, Tanrı’nın rahmeti üzerine olsun, gazeteci olmanın bedelini canıyla ödedi maalesef.

 

https://www.medyaradar.com/mustafa-desticiden-dikkat-ceken-tasarruf-aciklamasi-hayvan-kestiriyorum-haberi-2071050

 

Başkan bey harikasınız ya. Acayip güldüm ya. Gerçekten aynısını bende yapmak istiyorum da, kuzular çok pahalanmış, ucuzlayınca öyle yapacam. Bir kilo et yüz lira, bir kuzu üç bin lira.

 

https://odatv4.com/guncel/hep-bir-agizdan-okudular-226159

 

Akıl, bilim, vicdan ile. Akıllı, bilimsel ve vicdanlı olmak harikadır.

Tarih: 11.01.2022 Okunma: 257

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?