İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...340...

Özgür DENİZ - 09.01.2022

İnandıklarımız, kaderlerimizi iradelerine teslim ettiklerimiz ve gönüllü aldandıklarımız tarafından ihanete uğramaktayız. Gerçekleri bizlerden gizliyorlar, yalanlarla gönüllerimizi, beyinlerimizi uyuşturuyorlar. Hiçbir şeyin farkında olmamanız için elden gelen yapılıyor, her şeyi kullanıyorlar bu yolda. Adeta bir yalan hortumu kol geziyor insanlığın topraklarında. Hem de aleni olarak söyleniyor, bizleri mal olarak görüyorlar ki bu kadar aleni söylüyorlar yalanlarını. Aksi olsaydı cesaret edilebilir miydi? Ne garip ki gerçekten mal olduğumuzu tolere eder gibi bu yalanları löp löp yutuyoruz. Ya biri çıkıp keçiye kamyon derse inanır mısınız, şerefsizim inanılıyor işte. Ya inanılıyor, valla da inanılıyor, billa da inanılıyor, talla da inanılıyor. Kimse tersini iddia edemez, etse de ispat edemez ama mutlak ve muhakkak olarak ispat ederim. Bizleri kendi kirli emelleri için kullanmaktan imtina etmiyorlar. Bir kendinizin bir de onların yaşamlarına bakın lütfen. Onlar krallar gibi saltanat sürerlerken, sizler sefil ve perişan haldesiniz. Bir parça iyi olduğunuzu sanıyorsanız bile ya kul ve köle olmadığınızı kim iddia edebilir? Benim abim, efendim güce kavuşacakta beni yaşatacak, bana incik boncuk alacak, bana mal mülk bahşedecek, para pul verecek, beni şöhrete erdirecek diye bekleşen zavallılarız adeta. Benim şeyhim mehdi olacakta, ansızın ortaya çıkacakta, insanlığın kalbine girecekte, zalimlerin karşısında dikilecekte, beni kuşatmış zulüm bulutlarını dağıtacakta, bizde cennete kavuşacağız diye umut ediyoruz. Hikâyeler güzeldir ama hikâyedir işte. Seni güldürecek olan senden başka kimse değildir, seni kurtaracak olan senin iradendir, sen değişmedikçe değiştirilmeyeceksin. Oturdukça anacak izleyeceksin. Niye bu gerçeği görmezden geliyorsun? Çünkü değiştirmeye adım atmak zor ve korkunç geliyor de mi? O zaman aynı şekilde sürünmeye devam etmekten başka çıkar yol yoktur bebeğim! Gerçekler beynine ve ruhuna kıymık gibi batıyorlar de mi? Batacaklar elbette. Çünkü acıtacaklar ki, acıyan yarayı sarmak için bir şeyler yap. Yoksa öylece suskuya mahkûm olup ecelini bekleyeceksin. Bu da insan olana yakışmaz! Cesaret gerek, daha fazla cesaret, kurtuluşun ışığı kafamızın içinde ve önce sıkacağımız avuçlarımızı sonra açmamız gerekiyor ki doğsun güneş.

 

EKSTRA:

 

https://www.medyaradar.com/benzin-fiyatlarini-avrupa-ulkeleri-ile-karsilastirdi-hollanda-ve-almanyada-1-litresi-haberi-2070896

 

Haydin işinize bakın. Kesin tatavayı. Yeryüzünün en en en şerefli, çok şerefli, en çok şerefli, yegâne şerefli rektörüdür abimiz.

 

https://www.karar.com/ekonomi-haberleri/ticari-kredi-faizleri-25-yilin-zirvesinde-1646583

 

Gerçekten yalan söylüyorsunuz. Böyle bir şey yok. Bi kere Kur’an’a aykırı. Ne demek istiyorsunuz yani? Hani nass vardı, şimdi bu ne demek mi istiyorsunuz yoksa? Anlamadık mı sanıyorsunuz? Tabi nass var. Olmasın mı yani?

 

https://www.karar.com/ekonomi-haberleri/bu-hesapta-bir-hata-var-1646536

 

Çok mu komik? Ulan bu soruyu soruyorum da bana da bi gülmek geldi. Ya bi gidin ya Tanrı aşkına. Valla beni de gülmekten kırıp geçirdiniz ya. Nerede yaşadığınızın farkında mısınız siz?

Tarih: 09.01.2022 Okunma: 316

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?