İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...339...

Özgür DENİZ - 08.01.2022

Ey insançocukları aldatılıyoruz, çok feci aldanıyoruz. Herkes bizi aldatıyor. Namusluca söylüyorum, gerçekten kendimde değilim. Beynim çatlayacak, ruhum gövdemden fırlayıp çıkacak gibi. Bi milyon düşün bulutu yüzüyor sanki beynimin göklerinde. İnsanlığın gerçekten mesut ve bahtiyar olmadığını çok iyi biliyorum ama göstermiyor, hissettirmiyor. Çünkü korkuyor. Bu iyi midir, yoksa sessiz bir felaketin kendisi midir bilemiyorum. Sanki bir yerlerden bir insan fırlayıp çıkıverecekmiş, gerçeğin kılıcını çekiverecekmiş, yalanın perdesine çalıverecekmiş ve boyun eğmeyen ve ölümüne meydana çıkan şövalye cesaretiyle yetti lan artık deyiverecekmiş gibi geliyor. Tabi bir kahraman beklediğimden değil, bizim kahramanlar olmadığımız dünya da bir kahraman çıkıp gelipte bizi kurtaracak değildir, bu hiçbir zaman olmayacak. Bunu zaten baştan bilmemiz, kanıksamamız iktiza ediyor, zira böyle bir inancı bünyemizde barındırdıkça asla felaha eremeyeceğiz. Bugün her kesimimizle derin bir aldanış içerisindeyiz. Önümüzden yürüyenler bizleri varmak istediğimiz hedefe götürmüyorlar. Çobanlarımız, kurtlarla teşrik-i mesai içindedirler. Bizi bizden başka koruyacak, savunacak yoktur. Niye bir çobana ihtiyaç duyarız onu da anlamam hiçbir zaman. Bize, bizden başka kimsenin faydası olmaz, olmayacak, niye bunu anlamamakta direniriz ki? Herkes masal okuyor, bir tezgâhta bin yalan dokuyor, o yalanlarla insanlığın canın okuyor. Her kitle derin bir yanılgı ve iflah etmeyecek bir aldanış içindedir, sormaya ve sorgulamaya da cesareti yoktur. Gerçeği söyleyene bile düşmandır maalesef. Böyle olmaz, böyle gitmez. Böyle olmayız, onmayız, ancak gebeririz. Zaten geberiyoruz da. Yaşamak sevincini duyumsayacağımız yerde, ağır ağır ölüyoruz, ölümün nefesini hissediyoruz her an ensemizde.

 

KALBİMİ SÖKÜP ATMAK İSTİYORUM

 

Keşke bu dünyaya duygusuz doğsaydım. Keşke vahşi bir hayvandan farkım olmasaydı. Yahut keşke duyguları çekip alan bir alet olsa. Duygun varsa dünya sana cehennem maalesef. Ve duygun varsa kaderin hep suçlu olmaktır. Ya duygularını öldüreceksin yahut bastırıp acı çekerek geberip gideceksin. Çünkü duygularınla yaşamak en büyük ihanet sayılıyor bu dünyada. Zira duyguların varsa gerçeği haykırmak zorunda kalıyorsun. Gerçeği haykırmak ise cehennemi getirip önüne koyuyor. Ya da duygularını öldürüp cennette yaşıyormuşsun gibi hissederek yaşayıp gideceksin. Epey zaman önce TRT kanalında bir film dikkatimi çekti, izledim. Eğer TRT kanalının filminde anlatılan gizli bilgiler doğruysa, bu topraklarda yaşamaktan utanıyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ciğerlerim parça parça. Yapana ne diyeceksin, bakana ne diyeceksin? Hey be devlet neredesin sen, neredeydin sen? Gerçekten bu vatanın evlatları ne acılar yaşamışlar? Mağdur olan gencecik vatan evlatları şimdi ne yapıyorlardır acaba? Kendi evlatlarımıza, kendi ellerimizle ne yaptık biz böyle? Biz gerçekten tüm bunlar olurken neredeydik, ne yapıyorduk? Olan bitene kör ve sağır mıydık, yoksa her şeyden bihaber miydik? İki durumda da bizim varlığımızın bir anlamının olduğunu iddia edebilir miyiz? Biz, gerçekten, hep böyle, dönem dönem, kendi evlatlarımıza, kendi ellerimizle, hayatı cehennem ederek mi var olacağız? Biz ne zaman kardeş olduğumuzu hatırlayacağız? Ne zaman birbirimizle didişmeyi bırakıp, hep birlikte aydınlık ve mutlu yarınları inşa etmeye başlayacağız? Biz gerçekten bu dünyanın ve kendimizin ölümsüz olduğumuza mı inanıyoruz? Gerçekten bir insanın hayatını cehenneme çevirerek mi cenneti kazanacağımıza inanıyoruz? İlk taşı kimin atmaya yüzü var bu dünyada gerçekten? Bilemiyorum ama ruhum da, vicdanım da, aklım da alevli ateşlerde yanıyor. Hayır biz insan olmaya layık değiliz, çünkü insan olmak demek şerefli olmak demektir, zira insan şerefiyle varolmuştur. İster bu dünyada olsun ister başka bir dünyada olsun nasıl hesap vereceğimizi şimdiden düşünmeye başlasak iyi ederiz, yoksa neyle karşılaşacağımızı tahayyül etmek bile derin bir azap. Bu dünya insanlığının bir ferdi olmayı reddediyorum. Her şeyi reddediyorum. Ben insan olmayı da reddediyorum ya da insanım diyenlerin insan olduklarını reddediyorum. Ben bir yabancıyım, her şeye yabancıyım. Tüm bildiklerimi unutacağım, tüm tanıdıklarımı unutacağım. Tüm inandıklarımı ve sahip olduklarımı unutacağım. Bir hiç olacağım. Yıkılsın bu dünya, yerle yeksan olsun bu dünyanın düzeni. Yeniden yaratılsın her şey ve ben yeniden yaratacağım kendimi.

 

EKSTRA:

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/cumhur-ittifakinda-derin-catlak-cift-maasli-akplilere-sert-tepki-gosterdi-498110h.htm

 

Abi hala gülüyorum ya, nasıl gülüyorum bir bilseniz, anlatmam imkânsız. Ya gerçekten acayip komik ya.

 

https://www.medyaradar.com/bu-alisveris-yigit-bulutun-basini-agritacak-erdoganin-haberi-var-mi-haberi-2070796

 

Abi size ne ya? Adam Yerli ve Milli diye, Milliyetçi diye, Müslüman diye, Allah, Muhammed, Kur’an diyor diye, Muhafazakâr diye, kızıyorsunuz de mi? Ayıp ayıp. Galiba siz Ateist ve Komünistsiniz.

 

https://odatv4.com/makale/akp-li-kardesim-en-cok-seni-kandiriyorlar-cunku--225911

 

Sana ne abi? Kandırılan gönüllü olarak kabul ediyordur bunu, seni ilgilendirmez ki. Kandırılmayalım da insanlık davası deyip duralım ve acı mı çekelim senin gibi? Kolay mı okumak, düşünmek, sormak, sorgulamak, gerçekleri arayıp durmak, gerçekleri duyurmak, keyif yapmak varken yazmak. Sen kandırılmazsan kandırılma ama milleti de rahat bırak.


https://www.korkusuz.com.tr/uzaktaki-kardesime.html

 

İlginç bir analiz.


Tarih: 08.01.2022 Okunma: 289

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?