İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...335...

Özgür DENİZ - 02.01.2022

Bendeniz yalanlardan tiksiniyorum bebeğim! Herkese yalanlarınla git ama lütfen bana gelme. Zaten yalanlarla savaşıyorum ve hayatımı benden çalan şey yalanlardır, yalanların saltanatını devirip gerçeğin saltanatını ikame etmek için kavga veriyorum, öyleyse bir daha rica ediyorum lütfen bana yalanlarla gelme. Yalanlarından bıktım usandım çünkü, kirli ağzından yalan fışkırıyor adeta. Hem yalanlarına hem de yalan söylemekten kızarmayan o iğrenç, tiksindirici yüzüne tükürttürme. Geçelim! Kimse halkın egemenliği palavrası atmasın bebeğim! Egemenliğe giden yol halk toprağından geçer ama o egemenlik halk toprağına bir daha hiçbir zaman uğramaz. Masallara karnımız tok. Bu dünyada halk egemenliği hiçbir zaman olmamıştır, belki olur. Biz her alanda o alana tesir eden egemenler görüyoruz. Herkes kendine göre sırça saraylar inşa etmiş, bir taş atsan kırılır ve kırarlar seni de. Girdiğimiz yerin kabına uyuyoruz, orada kala kala yozlaşıyoruz ama oradan çıkmaya da yanaşmıyoruz bir türlü. Oysa nasıl sokulmuşsan oradan öylece çıkmasını da bileceksin, çıkarılırsan da çıkaranı düşman bellemeyeceksin. Mademki egemenlik halkın ve her şey halk için. O zaman şu gerçeklere ne diyeceksiniz; politikada yer bulan sizsiniz, politik olduğunuz için her alanın yönünü tayin eden sizsiniz, istediğiniz yere istediğiniz kişiyi koyan sizsiniz, istediğiniz ihaleyi istediğinize veren sizsiniz ve dolayısıyla istediğiniz ihaleyi alan sizsiniz, herkese kapalı olan kapıların sadece kendilerine açıldığı kişiler sizsiniz, istediği kadar maaş alan sizsiniz, ülkenin hazinesinin anahtarı ellerinde olan sizsiniz, krallar gibi yaşayan sizsiniz, devlet arazilerini dilediğince istimlâk eden sizsiniz, vergi kaçıran sizsiniz, mafyayla kol kola yürüyen sizsiniz, dilediğini batıran dilediğini çıkaran sizsiniz, dilediğince zengin olup dilediğince yoksullaştıran sizsiniz, dilediğince canlara kasteden sizsiniz, dilediğince rızklara tasallut eden sizsiniz, dilediğince yaşayan sizsiniz. Yani politikacı, aydın, âlim, şeyh, sanatçı, komprador vb. olarak hepinizsiniz. Halk nerede halk için olan ne? Hadi buyurun, utanmayın, o zaman utanacak bir yüzünüz yok, buyurun cevap verin. Halkı ve tek tek insanları da egemenliğinize giden yolda pazar alanları olarak görüyorsunuz. Her insan bir pazardır sizler için bebeğim ve sizlerin sorunlarınız da her zaman pazar sorunu olmuştur. Çünkü kendilerinizi ne kadar satabilirseniz ve sattığınız yerden ne kadar karşılık bulabilirseniz o kadar palazlanacaksınız ve egemenliklerinizi o kadar kavileştireceksiniz. Ah be zavallı insanlar gerçekleri bir türlü göremediniz, kendinizi egemen sandınız, egemenlerin tezgâhına kandınız, an be an yandınız ama farkına varmadınız, feci aldandınız. Şimdi uyanın artık, daha neyi bekliyorsunuz ki?

 

EKSTRA:

 

“Nice mutlu yıllara demeyeceğim, çünkü değişen bir şey yok. Günler aynı, insanlar aynı, yalanlar aynı, dekorlar ve sahneler aynı, kandırılanlar aynı. Ve yine aynı olacak; sahte kahkahalar, sıra dışı böğürmeler… iyi kusmalar.”

 

Charles Bukowski

 

“Kan emici, sömürgen, kemirgen zalimlerin yılı olma be 2022. Sefaletin şarkısının terennüm edildiği topraklar olmasın insanlığın toprakları be 2022. Mazlumların ağladığı, insanlık düşmanı zalimlerin güldüğü yıl olma be 2022. Sosyal yıkımlardan, toplumsal acılardan zenginlik devşiren komprador pezevenklerin yılı olma be 2022. Ezilenlerin bilinçlendiği, güçlerini birleştirdiği yıl ol be 2022. Vahşi faşist kapitalizmin çöktüğü, insanlığın güldüğü, savaşların ateşinin söndüğü, devranın ezilenlerin lehine döndüğü yıl ol be 2022.”


Özgür Deniz

 

‘’Zam gelmişte bilmem ne olmuşta, hadiyn lan ordan, hani zam, nerede zam, dolarda düştü sevin işte daha ne istiyorsun, kazandıkça kazanıyorsun vermekten mi korkuyorsun, keşke her şeye yüzde beş yüz zam gelse keşke, en azından zam geldi zam geldi demenizin bi anlamı olur. Gerçekten, şerefsiz evladıyım istiyorum, zamdan korkmuyorum, ne olacak vatanım bölünmesin, bayrağım inmesin, ezanım susmasın yeter ki, yüz de bin gelse de vız gelir tırıs gider. Keşke 5 kg yağ beş yüz lira olsa, 50 kg un bin lira olsa, doğalgaza yüzde yüz zam gelse, benzine yüzde beş yüz zam gelse, elektriğe yüz de bin zam gelse. Ben halay çekerim o zaman hatta horon teperim. Çünkü devletim güçlenir en azından, dışarıya karşı daha güçlü oluruz.’’


Özgür Deniz

Tarih: 02.01.2022 Okunma: 286

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?