YENİ YIL DEĞİL YENİ İNSAN...

Özgür DENİZ - 31.12.2021

Güzel insanlar, iyi insanlar, namuslu insanlar, şerefli insanlar, onurlu insanlar, adil insanlar, kul hakkı yemeyen insanlar, zulmetmeyen insanlar, insanların emeklerine çökmeyen insanlar, asil insanlar, hakikatli insanlar, haysiyetli insanlar, kişilikli insanlar, soran insanlar, sorgulayan insanlar, düşünen insanlar, anlayan insanlar, dik duran insanlar, vefalı insanlar, dostluğa sadakatli insanlar, insanlığa ihanet etmeyen insanlar, direnen insanlar, akıllı ve aydın insanlar, karakterli insanlar, dosdoğru ve dürüst insanlar, aldatmayan insanlar, aldanmayan insanlar, mazlumu garibi zayıfı koruyan ve zalimlere yem etmeyen insanlar, emekçilerin emeğinin hakkını veren insanlar, çalışanların hakkını teslim eden insanlar, emeğin ücretini akıtılan ter kurumadan veren insanlar, haksızlık karşısında susmayan insanlar, zalimler karşısında hakkı söyleyen insanlar, teri kanı yaşı sömürmeyen ve gasp etmeyen insanlar ve gerçekten insan kalmak için direnen insanlar için çok güzel, aydınlık bir yıl olsun.

 

Ey insanlar! Bırakın kuru gürültüyü, sağlıklı, mutlu, hayırlı yıllar dilemeyi, yılın şans getirmesini. Bugünle yarının arasında hiçbir fark yok rakam farkından ve isim farkından başka. Fark bugünkü sizle yarınki sizin arasında olmalı. Yeni bir yıl değil yeni bir insan olmalı. Her şey size bağlı. Aklınız var, iradeniz var, ihtiyarınız var. Bir şey olacaksa o sizin sayenizde olacak. Kimse bir şey yapmayacak, bir şey yapacak olan sizsiniz. Siz ne istiyorsanız ona göre davranacaksınız ki olsun. Onurlu bir hayat isteyen onurlu hareket eder ve istediği hayata layık olduğunu gösterir. Onurlu bir hayat isteyip onursuzca hareket ediyorsan sahtekârısındır. Dua edecekseniz dilinizle değil eylemlerinizle edeceksiniz ki istediğiniz şey olsun. Mesela; yukarıdaki özelliklere sahip insanları sevmekle, onlara değer vermekle işe başlayabilirisiniz. Eğer ki o insanları değil de, o insanların karşısında duran insanları sever ve onlara değer verirseniz, saygı duyarsanız, kalkıpta sahtekârca yeni yılın sağlıklı, mutlu, umutlu olmasını istemeyiniz. Her şey sizlerin ellerinizde, kaderinizi siz çizeceksiniz ve yılların nasıl olacağını siz tayin edeceksiniz.


BİR SÖZ:


“Kan emici, sömürgen, kemirgen zalimlerin yılı olma be 2022. Sefaletin şarkısının terennüm edildiği topraklar olmasın insanlığın toprakları be 2022. Mazlumların ağladığı, insanlık düşmanı zalimlerin güldüğü yıl olma be 2022. Sosyal yıkımlardan, toplumsal acılardan zenginlik devşiren komprador pezevenklerin yılı olma be 2022. Ezilenlerin bilinçlendiği, güçlerini birleştirdiği yıl ol be 2022. Vahşi kapitalizmin çöktüğü, insanlığın güldüğü, savaşların ateşinin söndüğü, devranın ezilenlerin lehine döndüğü yıl ol be 2022.”

Tarih: 31.12.2021 Okunma: 225

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?