İNSANLIĞIN ÖZ-ELEŞTİRİSİ...324...

Özgür DENİZ - 20.12.2021

Madem bir din gelmişti, vardı, buna inanıyordunuz, niçin o din üzerinde yoğunlaşıp, o dini tertil, taakkul, tedebbür, tezekkür yöntemleriyle anlama yoluna gidip, anlayıp ve insanlığa sunmanız gereken yerde, gittiniz ve o dinle hiçbir ilintisi olmayan hatta böyle bir şey yapma hakkınız bulunmayan bir işe yeltendiniz ve gerçek dinin karşısına yeni bir dinle çıktınız (((tam da burada Ali Şeriati’nin ‘’Dine Karşı Din’’ kitabını şiddetle, kesinlikle öneririm naçizane))). Siz gerçek dinin, insanlığa can suyu olacak tüm dinamizmini yok edip, dini münhasıran göklere hapsettiniz. Çünkü gerçek din dünyadaki işlerinizi, hesap kitap dengenizi bozuyordu. O paylaşım diyordu, siz iddihar, ihtikâr diyordunuz. O özgür irade diyordu, siz itaat, biat diyordunuz. O sevgi diyordu, siz nefret diyordunuz. O adalet diyordu, siz zulüm diyordunuz. Yere gelmiş bir dini, göğe hapsederek insanlığı o dinden uzaklaştırdınız ve böylece yeryüzünde ki kaynakları sömürmenizin yolunu sonuna kadar açtınız yahut sömürmek isteyenlere can suyu oldunuz. Adalet yerde gerekirken onu göğe yükselttiniz ki, ondan yeryüzünde bahsedilmesin istediniz. Çünkü adaletsiz bir yeryüzünden adaletten söz etmek tehlikeliydi, o vakit zalimler ne yapacaklardı, nasıl aldatacaklardı, zulümlerine nasıl kılıf bulacaklardı? Çünkü burada adalet haykırışları oldukça sizlerin rahatınız asla yerinde olmayacaktı, koltuklarınızda huzurla oturamayacaktınız. Kapitalleriyle sizlere hükmeden ve ürettiğiniz dininize hadim olan efendilerin keyifleri kaçacaktı her daim. Ve zaman içinde gerçek dini hurafeler ve bidatler yığınına dönüştürdünüz, ritüeller dini haline getirdiniz. Ki, insanlık kolayca uyutulabilsin, uyuşturulabilsin, aldatılabilsin. Sizlerin dininiz Tanrı’nın dini değildir, gücün dinidir. Bu yüzden de her daim gücü tazim ve tebcil eyler. Gücün kalesinde delik açılmasına imkân tanımaz. Güç tarafından tecziye edildiğiniz de buna onay verir. Yani, sizin dininiz bizim dinimiz değildir! Çünkü Tanrı’nın dininde suçlu da suçsuz da insanın ta kendisidir. İnanmayan Rum Suresi 41. Ayeti okuyabilir. İşte bu yüzden ruy-i zeminde cirit atan zalimler sizin dininiz bizim dinimiz değildir ve badema da olmayacaktır.


EKSTRA:


https://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberturk-yazari-muharrem-sarikayanin-eski-defterleri-acildi-kameramana-tokadi-buyuk-tepki-cekmisti-494098h.htm

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/muharrem-sarikaya-iha-muhabiri-ahmet-demire-tokat-atmisti-konuk-gaziantep-belediye-baskani-fatma-sahin-ne-dedi-494076h.htm


https://odatv4.com/guncel/avm-de-yilbasi-agaci-kavgasi-ben-bunu-yikarim-224333

 

Yık be ablam. Bunlar Türkiye’yi gâvur yapacaklar. Dini ilk oradan getir bu ülkeye. Onu yık emin ol ilk gâvurda yıkılacak, din neşv-ü nema bulacak. Bu ülke şimdikinden çok daha fazlasıyla dindar bir ülke olacak. Bak dindar bir ülkeyiz, milliyetçi bir ülkeyiz,  her şeyimiz muhteşem, ne güzel yaşayıp gidiyoruz, o yıkıldığında çok daha dindar olacağız, şimdi nereden çıkarıp getirip ülkenin göbeğine dikmişler o lanetli şey? Manyak bunlar ya. Manyak şeyler. Yık ablam.


https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/ayse-sucu/sen-maas-aliyorsun-en-fazla-neyini-kaybedersin-6837065/

 

Bu ne biçim yazı be ablam? Bin lira kaybetmekle, bir milyar kaybetmek bir mi yani? Söylenen söz gayet de doğru nesini eleştiriyorsun? Biz mal, sığır, koyun, öküz, ahmak, alık, bön, sekter, dar kafalı, geri zekâlı mıyız anlamayacak kadar?


https://www.karar.com/yazarlar/mehmet-ocaktan/yasadigimiz-bir-delilik-hali-midir-1591578

 

Ne anlatıyorsun be bayım?


Tarih: 20.12.2021 Okunma: 290

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?